Büyükada'da sadece Büyükada Nakıbey Plajı, Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, Büyükada Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel. Heybeliada'da bulunan dört plajın üçü yüzmek için mükemmel. Heybeliada Su Sporları Kulübü Önü ise analiz sonuçlarına göre iyi.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
İlgili 41 soru bulundu
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Halik Koyu Plajı
Tam 800 metre sahil yolu ile Halik Koyu, Büyükada'nın en güzel ve en temiz plajlarından bir tanesi. Aynı zamanda, en uzun plaj olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Nakibey Plajı 2023 giriş ücreti:
Hafta içi ve cumartesi günleri: 140 TL. Pazar ve bayram günleri: 180 TL. 0-7 yaş arası ücretsiz. 7-12 yaş arası çocuklar %50 indirim uygulanıyor.
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
Hafta içi ve hafta sonu fiyatları değişiklik gösteren plaja girişler ücretli. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini dahil ediliyor.
1. Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
Büyükada plajı Prenses Koyu'na 10 dakikada ulaşırsınız. 350 kişi kapasiteli plajda yemek ve konaklama hizmeti de verilir. Duş ve tuvalet, emanet dolabı, şezlong, şemsiye ücrete dahil. 1980'li yıllarda oldukça popüler olan plaj, günümüzde de büyük ilgi görmektedir.
Kınalıada'ya tatil planı yapan kişiler ise, “Kınalıada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Kınalıada plajları isimleri; Kumluk Plajı, Kamo's Beach Club, Ülker Halk Plajı, İskele Halk Plajı, Teos Beach ve Kınalıada Noya Beach'tir.
Heybeliada'ya tatil planları yapan kişiler ise “Heybeliada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada plajları isimleri; Değirmenburnu Plajı, Çam Limanı Koyu Plajı, Alman Koyu Plajı, Akvaryum Plajı, Ada Beach Club, Asaf Aile Plajı ve Cevahir Aqua Heybeliada'dır.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
BÜYÜKADA'DA BELTUR PLAJI HAFTA İÇİ 200 TL HAFTA SONU 300 TL
Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi. Bu ücrete tekne ile ulaşım, şezlong ve şemsiye ücreti dahil.
Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız işletmeler ise geç saatlere kadar hizmet veriyor. Hafta içi ve cumartesi 35 TL, pazar ve bayram günleri ise 40 TL ücret ödeyerek Yörükali Plajı'na giriş yapabilirsiniz. “Büyükada Yörükali Plajı konum için tıklayın.”
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
Büyükada'nın denizi Marmara Denizi'nin en temiz sularının olduğu yerlerden birisidir. Dolayısıyla plajlarında yüzmenizde bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri