İlkokul, ortaokul ve lise eğitimine devam eden öğrenci ya da veliler; hastalık, ölüm veya öğrencinin eğitimini etkileyen herhangi bir nedenle devamsızlık yapan öğrencinin, devamsızlığının düzeltilmesi için okul yönetimine devamsızlık sildirme dilekçesi yazabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Ortaokulda devamsızlıktan hakkı kaç gün? Ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıfları içeren bir eğitim kademesidir. Bu seviyede, öğrencilerin 10 gün boyunca özürsüz olarak (raporsuz), 20 gün boyunca ise özürlü olarak (raporlu) devamsızlık yapma hakkı vardır.
EN SON HABERLER. ,b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ...
Özürsüz devamsızlık sildirme öğrenci herhangi bir sebep olmadan okula gitmemesine denir. Özürsüz devamsızlık sildirme okul idaresine veli tarafından başvurusu yapılmaktadır. Okul idaresinin özürlü devamsızlık sildirmesi inisiyatif göstermesine bağlıdır.
İlgili 36 soru bulundu
İlkokul, ortaokul ve lise eğitimine devam eden öğrenci yada veliler; hastalık, ölüm veya öğrencinin eğitimini etkileyen herhangi bir nedenle devamsızlık yapan öğrencinin, devamsızlığının düzeltilmesi için okul yönetimine devamsızlık sildirme dilekçesi yazabilir.
Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.DEVAMSIZLIK KALKTI MI 2023?
Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Aynı şekilde özürsüz devamsızlığınız da 10 günü aşmamalı. Bu ikisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalırsın. (5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.
5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN BELGE ALAMIYOR MU ORTAOKUL? Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
Ders devamsızlığı 6 gündür ; öğrencinin 6,5.günde okulla ilişiği kesilip işyeri sözleşmesi fes edilerek sigorta çıkışı yapılır. İş yeri devamsızlığı 30 gündür ; 31.günde öğrencinin yine okulla ilişiği kesilip işyeri sözleşmesi fes edilerek sigorta çıkışı yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
Hastalık vb. durumlarda ise 20 gün boyunca özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı tanınıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında lise 12. sınıflar için alınan bu kararda değişikliğe gidildi. Ayrıca depremden etkilenen öğrenciler için ise sınıf tekrarı kaldırıldı.
Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. 20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.
Sorusu öğrencilerin genel olarak endişe içerisinde sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Ancak bu noktada MEB tarafından 5 günlük bir ekstra süre tanınmıştır. Yani bir öğrenci okulunu değiştirip başka bir okula nakil olursa, korkmasına gerek yoktu çünkü +5 gün devamsızlık hakkı kaydına tanımlanmaktadır.
Yönetmeliğe göre devamsızlıklar izinliye çevrilebilir. Onun dışında MEB izinli devamsızlık için bir sınır belirlemese de toplam devamsızlık 30 günü aşmamalı. Aşılması durumunda öğrenci sınıf tekrarı yapar ve devamsızlıklar izinliye çevrildiğinde bile 30 günü aşarsa da öğrenci sınıfta kalır.
Devamsızlık dilekçesi, öğrencinin resmi bir başvuruyla devamsızlık hakkında bilgi vermek ve sebep belirtmek amacıyla okul veya üniversite yönetimine sunulan bir dilekçe türüdür. Bu dilekçe, öğrencinin devamsızlık durumunu açıklamak, gerekli sebepleri belirtmek ve durumun dikkate alınmasını talep etmek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri