8 yıl 4 ay cezanın 1 ay kapalı cezaevinde, 1 yıl 1 ay da açık cezaevinde olmak üzere 1 yıl 2 ay yatarı bulunmaktadır.
8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
Narkotik Suçlarla Mücadele Birimi öncülüğünde yürütülen faaliyetler doğrultusunda tutuklanan ve uyuşturucudan 8 yıl 4 ay ceza alan ne kadar yatar? 8 yıl 4 aylık bir hapis cezası 3040 güne denk gelmektedir.
31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden, toplam hapis cezası 10 yıldan az ise bir ayını, 10 yıl ve daha fazla ise üç ayını bu kurumlarda geçirip açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına üç yıl veya daha az süre kalanlar bu kanundan yararlanabiliyor.
Ancak sanık aşağıda belirtilen suçlar kapsamındadır. Bu sebeple sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamamakla birlikte; 5 Yıl 10 Ay 3 Gün HAPİS cezasını ceza infaz kurumunda çektikten sonra İnfaz Hakiminin vereceği denetimli serbestlik kararı ile denetimli serbestlikten yararlandırılarak serbest bırakılır.
İlgili 35 soru bulundu
8 yıl 4 ay cezanın 1 ay kapalı cezaevinde, 1 yıl 1 ay da açık cezaevinde olmak üzere 1 yıl 2 ay yatarı bulunmaktadır.
Örnek olarak 30.03.2020 tarihinden önce işlemiş olduğu bir suçtan dolayı 6 yıl hapis cezası alan bir hükümlü, ilk 3 yılını denetimli serbestlikle, geriye kalan 3. yılını ise Koşullu Salıverme ile cezaevi dışında tamamlayacaktır.
i) Süreli hapis cezalarında on yıldan az cezası olan hükümlüler en az bir ayını, fazla olanlar onda birini kapalı kurumda geçirdikten sonra, şartla salıverilme tarihine yedi yıl ve daha az süre varsa ve iyi hâlli olmak koşuluyla açık cezaevine nakledilir.
Kural olarak denetimli serbestlik süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir. Bazı suçlar için geçerli olan süre 3 yıldır. 30.03.2020 tarihine kadar işlenmiş olan bazı suçlar için geçerli olan 3 yıllık süre koşulların sağlanması durumunda uygulanabilmektedir.
MADDE 8. Birinci paragraf hükümlerine göre çekmeleri gereken toplam cezalarından beş yıllık indirim yapıldıktan sonra ceza süresi dolmuş olanlar, iyi halli olup olmadıklarına bakılmaksızın ve istemleri olmaksızın derhal toplam cezaları beş yıldan fazla olanlar kalan cezalarını çektikten sonra şartla salıverilirler.
Uyuşturucu Cezaları Kaç Yıl 2022? Türk Ceza Kanununun 191. Maddesine göre: Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) (Değişik:28/3/2023-7445/18 md.) Erteleme süresi zarfında şüpheli hakkında asgari bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanır. Bu süre denetimli serbestlik müdürlüğünün teklifi üzerine veya resen Cumhuriyet savcısının kararı ile altışar aylık sürelerle en fazla iki yıl daha uzatılabilir.
TCK Madde 191/3 ye göre kişi hakkında asgari 1 yıl boyunca denetimli serbestlik hükümleri uygulanır. Ancak bu süre Cumhuriyet savcısının kararı ile 3'er aylık dönemler halinde 1 yıl uzatabilir. Kişi hakkında gerek görülmesi halinde tedavi tedbirleride uygulanır.
27- Terör suçları, örgütlü suçlar, cinsel suçlar hariç olmak üzere kadın, çocuk veya 65 yaşını bitirmişlerin mahkûm oldukları toplam 1 yıl ve daha az hapis cezasının infazında ev hapsi uygulanabilecektir.
4/4 Mükerrer Ne Demek? Tekerrür, geçmişte işlediği suç sebebiyle kesin bir hükümle mahkum edilen kişinin, bu mahkumiyetinin kesinleşmesini takiben bir yeni suç işlemesini ifade eder. Bu kişiye mükerrer denir.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kaç yıl sorusunun cevabı 30 yıldırı. Yani ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar otuz yılını, infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilirler.
Türk Ceza Kanunu'na göre, 1 yıldan az hapis cezaları için denetimli serbestlik uygulaması yapılmaz. Ancak, 1 yıldan 3 yıla kadar olan hapis cezaları için denetimli serbestlik uygulanabilir. 3 yıldan fazla hapis cezası alan kişiler için ise denetimli serbestlik uygulanamaz.
4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım 2023
Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.
30/03/2020 tarihinden önce işlenen suçlarda, sıfır-altı yaş grubunda çocuğu bulunan ve koşullu salıverilmesine 4 yıl veya daha az süre kalan kadın hükümlüler hakkında denetimli serbestlik hükümleri uygulanacaktır. Ayrıca 70 yaşını bitirmiş hükümlüler hakkında da denetim süresi 4 yıl olarak uygulanır.
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
Ceza miktarı ne olursa olsun, örgütlü suçlar, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda doğrudan açık cezaevine geçiş hakkı yoktur. Örneğin, cinsel taciz suçundan 2 yıl ceza alan bir kişi ceza miktarı düşük olsa bile doğrudan açık cezaevine geçemez.
Ceza miktarı kasti işlenmiş suçlarda 3 yıl, taksirli işlenmiş suçlarda ise 5 yıl üstünde ise ve yine mükerrer bir durum varsa kişi kapalı cezaevine girdi çıktı yapmak zorunda kalabilir. Kişi cezavine girer ve kısa sürede çıkabilir.
Sanığa verilen ceza 6 yıl 3 ay 0 gün hapis cezasıdır. Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 4 YIL 8 AY 10 GÜN HAPİS cezasıdır.
2023 AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklife göre; Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçirilen hükümlüler iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.
Sanığa verilen bu cezadan şartlı tahliye yani koşullu salıverilme süresi çıkarıldığında yatarı 1 yıl 0 ay 0 gün hapis cezası olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri