Port 80, TCP için en sık tercih edilen port numarasıdır.
80 Portu Nedir? 80 numaralı port, http bağlantı protokolü ile internete erişim sağlayan porttur. İnternet erişimi sağlayan tüm cihazlar 80 portunu kullanırlar.
Hocam 8090 portunu web sunucuya vermişsiniz sanırım. 8090 portu üstünden 10.60.0.5 ip numaralı makineye connection kuruluyor ve sonlanıyor. Yani aktif olarak bağlı olanlar ESTABLISHED olanlardır. Yani sorunuzun cevabı 8090 portunu web sunucu kullanıyor httpd hizmeti yanıt veriyor.
8080 portu HTTP ve HTTPS kurallarının haricinde açılması gereken bir portdur. Biliyorsunuz HTTP 80 portunu HTTPS ise 443 portunu kullanarak çalışır. Yeni kural ekleme ekranından Özel bir port tanımlayarak 8080/tcp olarak kullanıcılarınızın hizmetine sunabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
xampp, wamp gibi programlar Apache kullanıyor. Apache de 80 portunu. Apache'nin otomatik çalışmasını kapatırsanız problem hallolur. xampp, wamp gibi programlar Apache kullanıyor.
Port sayesinde bilgisayarlar kendi aralarında veri gönderir ve alır. Bunun için bir bilgisayar üzerinden farklı birkaç dosya aynı anda gönderilip alınabilir. Mesela örnekleyecek olursak bilgisayar üzerinde 120 numaralı porttan mailler alınırken 90 numaralı port üzerinden web sitesi aranabilir.
Port 9100, RAW protokolü tarafından kullanılan varsayılan porttur ve değiştirilebilir. Yazıcınızın kullandığı portu, işletim sisteminizde yazıcı özelliklerine girerek kontrol edebilirisiniz.
Bağlantı noktası numaraları, bilgisayarın fiziksel parçalarına karşılık gelmez, ancak bilgisayarda çalışan farklı hizmetleri tanımlamanın yalnızca dijital yollarıdır. Bazı port numaraları belirli servisler için ayrılmıştır ve port 81 bunlardan biri olmasa da, genellikle World Wide Web sunucuları için kullanılır.
Web sitelerinin SSL bağlantı kurmasına yarayan 443 portu, sitenin adres çubuğunda https:// ile başlamasını sağlar. Https:// ile bağlantı sağladığından site adresi yeşil renk ile bağlantı alır. Bu da güvenli bir bağlantıyı ifade eder.
67/68 DHCP
(Dynamic Host Configuration Protocol) basit olarak sistemdeki bilgisayarlara IP adreslerini ve buna ek olarak değişik parametreleri atamak için kullanılan servistir.
80 HTTP (Hyper Text Transfer Protocol): Bilginin sunucudan kullanıcıya nasıl ve ne şekilde aktarılacağını gösteren protokoldür. İnternet kullanıcıları aktif olarak kullanmasa da arama çubuğunda bu protokol zaten yer alır. En basit haliyle, web sayfalarının görüntülenmesini sağlar.
80 portu http portudur mhnin dediği gibi kapalı olsa internete giremezsin. Aynı anda sunucunda 80 portunu dinliyorsa çakışma yaşarsın.Sunucunun dinleme portunu değiştir bence.
TCP, bağlantı tabanlı (connection oriented) bir protokoldür, UDP bağlantı tabanlı değildir (connectionless). TCP'de akış kontrolü vardır, UDP'de akış kontrolü yoktur. TCP başlığı (header) 20 bayttır, UDP başlığı 8 bayttır. TCP, UDP'den daha yavaştır, çünkü verinin karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını kontrol eder.
Port 110 – Şifrelenmemiş port.
Windows tabanlı işletim sistemlerinde uzaktan erişim (remote desktop) için standart 3389 nolu port kullanılmaktadır. Uzak erişim portunuzu değiştirerek sunucu güvenliğinizi belirli bir oranda arttırmış olursunuz. Sunucunuzun 3389 portuna gelen uzak erişim isteklerini bu şekilde engellemiş olursunuz.
Varsayılan port 8443'tür. Kablosuz yönlendiricinin internet kullanıcı ara yüzünü çalıştırmak için https://[WAN IP]:8443 veya https://[DDNS ismi]:8443 seçeneklerini kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için [Kablosuz Yönlendirici] DDNS tanıtıcı bilgileri ve kurulumu başlıklı sayfadan yararlanabilirsiniz.
Youtube a tarayıcılar 80 portundan bağlanır. bunu engellersen adamlar sitelere ulaşamazlar.
25 ve 587 numaralı portlar SMTP sunucusu için ayrılmıştır. Türkiye'deki erişim sağlayıcıları 25. portu kapattığı için 587. port üzerinden bu hizmet sunulmaktadır.
FTP, dosya transferi ve komut transferi için değişik portlar kullanır. Varsayılan konfigürasyonda, komut transferi (yani sisteme giriş, klasör değiştirme, dosya adı değiştirme veya "dosya yolluyorum" komutları) için kullanılan port numarası 21'dir.
"File Transfer Protocol" yani FTP, bir dosya transfer protokolü olarak geliştirilmiştir. İnternete bağlı olan iki bilgisayar arasında dosya transferini sağlar. Web sitenize dosyalarınızı aktarmak isterseniz, FTP uygulaması sayesinde bunu kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Üst Katman TCP(Transmission Control Protocol) verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve karşı tarafta bu paketlerin yeniden düzgün bir şekilde birleştirilmesini sağlar. Alt Katman IP (Internet Protocol) ise, iletilen paketlerin istenilen ağ adresine yönlendirilmesini kontrol eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri