Bebeklere başlangıçta günde 1 – 2 yemek kaşığı kefir içirilebilir. Yani 6 aylık bebeğe kefir ne kadar verilir sorusuna günde 1 – 2 yemek kaşığı şeklinde cevap verilebilir. Bu dönemlerde bebeklerin mide kapasitesinin hala küçük olduğu unutulmamalıdır. 1 yaşından sonra ise bebekler günde 1 çay bardağı kefir içebilirler.
Emmeye devam eden bir bebek için günde 1-2 kere sebze çorbası ve 1-2 kere kefirle mayalanarak yapılmış yoğurt vermek yeterli. Çocuklar için önerilen günlük kefir miktarı ise 1 yaşından sonra 1 çay bardağı kadar.
KEFİRİN FAYDALARI
Bebeklikten ergenliğe kadar; kemik, kas ve dişlerin gelişimi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı direnci arttırır. İştah açar ve beslenmeye güçlü destek olur. İshale ve kabızlığa iyi gelir, kansızlığı önler.
Uzmanlara göre bebeğinize hazır kefir içirebilirsiniz. Fakat meyve içerikli kefirler yerine; sade keçi sütünden yapılmış kefirleri tercih etmelisiniz. Bebeğinizin sağlığı için el yapımı kefirler tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Mindan, "6-7 aydan itibaren bebeklerin beslenmesine kefiri yerleştirebiliriz. Daha sonra nasıl süt grubundan iki su bardağı içilmesini öneriyorsak, sağlıklı beslenmede de bir çocuğa haftada iki buçuk su bardağı kefir almasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kefir Kabızlık Yapar mı? Kefir, su içeriği yüksek olan bir içecek olması nedeniyle kabızlık olarak bilinen konstipasyon şikayetine neden olmaz.
İçim Kefir
Yeni başlayan için en iyi kefir markası hatta en sağlıklı kefir markası diyebilirim.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur. Burada ilk defa kefir içeceklerin dikkat etmesi gereken püf noktalar vardır. Vücudun bu güçlü probiyotiğe alışması gereklidir. İlk 2 gün gece yemeklerden sonra bir kaşık kefir içilir.
Sağlık açısından her geçen gün yararları kanıtlanmasıyla daha çok önemli hale gelen kefiri günde 1-2 bardak arasında tüketebilirsiniz.
Süt dışında yoğurt, kefir, peynir gibi süt bazlı gıda ürünleri de boy uzamasında etkili besinlerden.
Mevsim kış ise kefir kavanozumuzun ağzını kapattıktan sonra havlu ile sarıp karanlık bir yere mayalanmak üzere 18-24 saat bırakıyoruz. Yazın mayalanma süresi 12 saat- Kışın mayalanma süresi 18-24-48 saat arasıdır.
Kayısıları güzelce yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan kayısıları püre haline getiriyoruz. Daha sonra kefiri süzüp süzdüğümüz kefirin içine kayısı püresini karıştırıp afiyetle tüketiyoruz.
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde destek sağlar. Magnezyum içermesinden ötürü strese karşı iyi gelir. Vücudu rahatlatan besin değerleri nedeniyle uykuya iyi gelir ve vücudun kısa sürelerde dinlenmesini sağlar. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına birebir gelir.
İshal olan çocuğun nasıl beslenmesi gerekir? İshalde kullanacağımız en önemli tedavi yoğurt ve kefir tüketiminin artırılması; muz, şeftali, yağsız pilav-makarna patates tüketilmesidir.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Ancak yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Sağlıklı bir içecek olan kefiri emziren ve hamile kadınların tüketmeleri uzmanlar tarafından önerilmez. Bağışıklık sisteminden kaynaklı bir hastalığı olan, sindirim sorunu yaşayan kişilerin de kefir tüketmemeleri gerekir.
Günlük olarak tüketildiğinde metabolizma üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğu düşünülen kefirin aynı zamanda karaciğer ve böbrek fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür. İçeriğindeki yoğun mikroorganizmalar ve probiyotik özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz. Günümüzde paketli formları marketlerde satılan ürünün elbette ev yapımı olanı daha çok önerilir.
Yapımları oldukça farklıdır. Kefir oda sıcaklığında fermente olurken, yoğurt ısıl işleme tabi tutularak yapılır. Kefir daha fazla sayıda farklı sağlıklı bakteri içerir ve bu nedenle gastrointestinal sistem için daha iyidir. Kefirin aktif mayası da yoğurttan daha fazla besin avantajına sahiptir.
– Yoğurttaki bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak, burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir, bunlara ek olarak, yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemine yerleşme özelliğine de sahiptir. – Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi daha içerir.
Kefir nasıl muhafaza edilir? Buzdolabında +4°C'de muhafaza edilmeli, açıldıktan sonra 3 gün içerisinde tüketilmelidir.
Şişelenmiş ve hazır olarak alınmış kefir, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2-3 hafta, buzlukta ise yaklaşık 2-3 ay dayanır.
Böylece yoğurt ve süt ürünleri tüketen Bebekler, 6 veya 7 aylık olması itibariyle bu süreçten sonra kefir tüketimini gerçekleştirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri