Hamile yolcularımız, hamilelik süresi kurallarına uydukları sürece uçakla seyahat edebilir. Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır.
Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
Havayolu şirketleri tekil gebeliklerde 35 hafta çoğul gebeliklerde 32 haftadan sonra hamile yolcu kabul etmez. 28 hafta ile 35 hafta arasında ise doktor raporu ile uçağa kabul eder. 28 haftadan önce ise herhangi bir rapora ihtiyaç olmayıp annenin beyanı ile uçuşa kabul eder.
Hamile yolculardan; 28 ile 35. hafta aralığında, gemi ile seyahat edebileceklerine dair doktor raporu talep edilir. 36. haftadan itibaren ise sefere kabul edilmezler. Bu yolcular hamilelik durumlarını acenteye mutlaka belirtmelidirler, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda tüm sorumluluk kendilerine aittir.
Gebeliğin 11. -36. haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. Düşük tehlikesi, erken doğum riski, kanama ve pıhtılaşma sorunları olan anne adayları seyahat öncesi doktorları ile durumlarını görüşmeleri gereklidir. Gebelikte uzun mesafelerde uçak ile seyahat tercih edilmelidir.
İlgili 31 soru bulundu
Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır. Hamileliği bu süreyi geçen yolcularımızı, doktor raporları olsa bile uçuşlara kabul edememekteyiz.
Gebeliğin 11.-36.haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. İlk 3 ay bebeğin anne rahmine tutunması gerçekleştiği son bir ise bebek büyüdüğü ve erken doğum riski arttığı için acil ve gerekli haller dışında seyahat planları yapılmaması tavsiye edilir.
Doğum tarihinin yakın olması durumunda, seyahate gidilecek yerlerin çok uzak olmaması uygun olmaz, Özellikle erken doğum riski olan gebelerin 30.gebelik haftasından sonra bulundukları şehirden çıkmamaları gerekmektedir.
Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
36 haftalık gebelik süreci dokuzuncu ayın başladığını ifade eder. Süt çocukluğu dönemine çok az kalan karnınızdaki bebeğin bazı değişiklikler ve hazırlıklar için biraz daha zamana ihtiyacı vardır. 32. haftada bebeğinizin kemikleri tam olarak oluşmuş durumdadır.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Ancak Pegasus Hava Yolları, tekil hamileliklerde, hamilelik dönemi 36 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat taleplerini kabul etmemektedir. Dolayısıyla bütün gidiş-dönüş uçuşları, hamileliğin 36. haftası bitmeden tamamlanmalıdır.
35 hafta gebelik; yaklaşık 8 ay 5 günlük gebeliktir. 35*7=245...245 / 30 = 8 ay 5 gün etmektedir.
Anne karnındaki bebeğin kaç aylık olduğu soruları gündeme gelmektedir. 32 hafta gebelik hesaplarken 32-2=30 kuralına uyulur. 32 hafta gebelik aslında 30 haftalık yani 7,5 aylık gebelik demektir.32 hafta 3 gün, 32 hafta 4 gün gibi sorular aslında 30 hafta 3 gün, 4 gün, 5 gün anlamına gelmektedir.
34 hafta hamilelik gebeliğin son 3 aylık periyodudur. Bu dönem aynı zamanda erken doğum riskinin en fazla olduğu dönemdir. Ancak kasıkta yaşanan ağrı ve sancıların nedeni yalancı doğum sancıları da olabilir.
29 - 30 hafta gebelik 7 aylık. 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık.
*Gebeliğin 28. haftasına dek anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. *28. haftadan sonra hamile uçabilir raporu ile hamile uçak yolculuğu yapabilir. Bu rapor 7 yedi gün geçerlidir. Hamile 7 günden fazla süreli tatil yapacaksa dönüşte tekrar hamile uçabilir raporu alması gerekir.
Hamileliğin 28. haftası, gebeliğin 7. ayı demektir. 7. ayın ilk haftası olan 28. hafta ile anne adayları hamileliğin son 3 aylık dönemine adım atmış olur. 28 hafta 4 günlük bebek kaç aylıktır? diye merak eden anne adayları da 7 aylık hamiledir.
Uçak bebek kemerinin nasıl takıldığını biliyor musunuz? Görevliler bebekli yolculara emniyet kemerini veriyor. Bu kemerin halka kısmını kendi kemerinize geçirerek önce kendi kemerinizi bağlıyorsunuz. Sonra da bebeğinizin kemerini gösterilen şekilde bağlıyorsunuz.
Hamileliğin 37. haftasında yaşanan kasık ve pelvik ağrıları yakından takip edilmelidir. 37. Hafta hamilelikte karın ve kasık ağrısı büyüyen rahim ve bebeğin gelişimiyle paralel olarak artabilmektedir. Ancak düzenli kasılmalar erken doğum habercisi olabilir.
Hafta Kaç Ay Eder? 31 hafta toplam 7 ay 3 haftalık bir gebelik süresine tekabül eder. Bu dönem aynı zamanda anne adayının gebeliğin son evresine giriş yaptığı zaman dilimidir.
Son aylara kadar hamileyken araba kullanmanızda da sakınca yoktur. Ancak son aya gelindiğinde araba kullanmanız bebeğinizi tehlikeye atabilir. Karnınız büyüdüğü ve direksiyona çok yakın olduğu için olası bir kaza durumunda direksiyonun karnınıza çarpma olasılığı daha yüksektir.
Anne adayları için en ideal seyahat zamanı 18-24. haftalar arasıdır çünkü bu dönemde düşük veya erken doğum riski daha azdır. Doğuma üç ay kala evden uzaklaşmak, oluşabilecek hipertansiyon, erken doğum riski olasılığında doktora ulaşmak zor olabileceğinden çok doğru değildir.
Erken doğum riski olan hamileler için yürüyüş ve egzersiz önleyici tedbir olarak önerilmektedir.
Hamilelikte 30 hafta kaç aylık oluyor diye merak eden bir anne adayına 7 aylık hamile olduğunu söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri