https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girmek isteyen adaylar Öğrenci TC kimlik numarası ve Öğrenci Okul numarasını girdikten sonra öğrencisi hakkındaki bilgilere kolaylıkla erişebiliyor.
Ders programını öğrenmek isteyen öğrencilerin, ilk olarak e-Okul'a giriş yapması ve ardından menüde yer alan "Haftalık Ders Programı" seçeneğine tıklaması gerekiyor. Ardından karşılarına gelen ekran üzerinden öğrenciler Haftalık Ders Programını görüntüleyebilir ve hangi gün hangi derslere katılacağını öğrenebilir.
E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenciye ait Haftalık Ders Programına erişilebilir. Bulunulan eğitm öğretim dönemi içinde hangi derslerin hangi günlerde işleneceği, derslere hangi öğretmenlerin gireceği ve ders saatleri Haftalık Ders Programı sayfasından öğrenilebilir.
Okul ana modülü altında yer alan Yeni Şubeler ekranına tıklayınız. İşlem yapmak istediğiniz şubenin Saatler sütununda bulunan rakamlara tıklayınız. Açılan Ders Saatlerini Düzenleme Sihirbazı ekranından Döneminizi ve programı yapmak istediğiniz Dersi açılır listeden seçiniz.
YENİ DÖNEM DERS SAATLERİ BELLİ OLDU
2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi ders saatleri, e-okul sistemi üzerinden öğrencilere duyuruldu. Ders saatlerini öğrenmek isteyen öğrenciler, e okula giriş yaparak bilgi edinebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Tam ve yarım saatleri okunması 1. sınıfta başlamakta, 2. sınıfta tam, yarım ve çeyrek saatlerin okuması kazanımı ile devam etmektedir. Saat-dakika, gün-saat, ay-gün, mevsim-ay, ay-yıl arasındaki ilişkileri açıklanması kazanımı da bu sınıfta yer almaktadır. 3. sınıfta öğrencilerin saati okuyabilmeleri hedeflenmiştir.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANDI MI? OKULUN İLK GÜNÜ SİVİL/SERBEST GİDİLİR Mİ? Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
K–12 terimi, 12 yıllık okul öncesi, ilk ve orta öğretim yerine, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Güney Kore, Filipinler, Mısır, Avustralya, Hindistan ve İran gibi ülkelerde kullanılan bir terimdir. Avustralya P-12 terimini kullanır.
O geleneksel birey eğitime şeklini değiştirmiş olan K-12 eğitim kavramı, çocukların anaokulundan 12. sınıfa dek temel eğitimini kapsar. Bu ilk ve orta öğretim K-12 eğitimi olarak adlandırılır ve daha fazla öğretmen öğrenci ilişkisi içerir.
K12NET, bir eğitim kurumunun ihtiyaç duyabileceği modülleri içinde barındıran, okul/kurs yönetim yazılım sistemidir. 40 Modülden oluşmaktadır. Dış dünyaya açılan personel portalı, öğretmen portalı, öğrenci-veli portalı olmak üzere 3 portaldan oluşmaktadır.
MEB'in itirazlarını reddeden Danıştay, Kasım 2016'da yapılan yönetmelik değişikliğiyle programların belirlenmesinde 'tek yetkili' olarak müdürün belirlenmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.
"Ders yılı süresi ve haftalık ders programı" başlıklı 5. maddesinde "(...) (2) Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hallerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır.
Bakanlığın uzaktan eğitim çalışmalarına ilişkin bilgilere "www.uzaktanegitim.meb.gov.tr" ve "www.eba.gov.tr" internet adresinden erişim sağlanabilecek. Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi için EBA, EBA TV ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecek.
- Sistemden ders programı alabiliriz. “Okul” modülü altından “Şubeler” linkine tıklanır. Açılan sayfada “İşlemler” butonuna tıklanır. Açılan pencerede “Şube Haftalık Ders Programı”na tıklanır.
K-12 sistemi 'anaokulundan 12. sınıfa' anlamına gelir. Bu, kabaca beş yaşında bir okula başlama yaşı ile yaklaşık 18 yaşında 12. Sınıfa kadar olan bir okula eşittir. Sistem üç aşamaya ayrılır: ilkokul (K–4. Sınıflar), ortaokul (5–8.
7 Servis takip sistemlerinin GPS yaptığı izlemeyi, K12NET herhangi bir mobil uygulamadan yapmaktadır. Bu gerekçeyle yılda değil, ayda öğrenci başı 10-15 Lira ücret talep edilmektedir.
Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir. Bu bilgi öğretmenlerin norm kadroların belirlenememesinde ve açılacak sınıfları belirlemede kullanılmaktadır.
“.k12.tr” alt alan adı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanmış okul öncesi eğitim veren kreş, anaokulu, ilköğretim, lise ve dengi öğretim kurumlarının kullanımı için açılmış bir alt (ikinci düzey) alan adıdır.
.k12.tr, Türkiye'ye ayrılmış .tr birinci seviye internet alan adının altındaki bir ikinci seviye alan adıdır. Türkiye'de ilk ve orta dereceli okulların genelde web sitesi adlarında ülke alan adı uzantısının önünde kullandıkları nitelendirmedir. Okulların bu alan adı eklentisini kullanma zorunluluğu yoktur.
Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında okula başlayan çocukları temsil ederken 12thgrade veya grade 12 ise 12.sınıf anlamına gelmektedir. Bu ülkeler 12 yıllık eğitim süresini ve Kindergarten terimini baz alarak . k12 uzantısını seçmiştir.
9. sınıf öğrencileri haftada toplam 40 saat ders görmektedir.
Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. Yani tüm teneffüsler değil ancak en az 1 teneffüs 20 dakika olacak.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı okulumuz ders başlangıç saatleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 9. madde hükmü gereğince, öğrenci temsilcisinin de katıldığı Eğitim Kurumu Zümre Başkanları Kurulu toplantısında saat 08.00 olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri