Gümüş ayarı da genel olarak 925 olarak yer alır. 925 ayar gümüş ise “sterling silver” olarak isimlendirilmektedir. İçerisinde %92,5 oranında gümüş olmasının yanında %7,5 oranında bakar yer almaktadır. Genel olarak bu gümüş ayarının kullanılıyor olmasının yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinde uygun görülen ayar farklıdır.
925 Gümüş | Alevli Harf Font.
İlk olarak, iki gümüş içeriği farklıdır.S990 gümüş içeriği %99 gümüş, s925 ayar gümüş ise %92.5 ayar gümüştür, Uluslararası olarak som gümüş standardındadır.
Mücevher ve takı yapımında kullanılan gümüş ayarı genellikle 925'tir. Bu ayar “Sterling Silver” olarak adlandırılır ve içeriği %92,5 gümüş ile beraber %7,5 bakır oranıyla meydana gelir.
925 Damgalı Ürünler Kesinlikle Gümüş Mü? Gümüş takılarda ayarı belirten 925 damgası hemen her gümüş üründe bulunmaktadır. Ancak bu damganın bulunduğu ürünler kesinlikle gümüş diyememekteyiz. Aynı şekilde üzerinde ayar bulunmayan bir takının da gümüş olabilme ihtimali bulunmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Örneğin maddenin içerisinde bir miktar gümüş varsa, sıvı içinde bulutlu gri bir görünüm ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Bu basit testi yaparak kısa sürede gümüşün sahte olup olmadığı anlaşılabilir. Açık renkli ve yumuşak bir bez ile gümüşü ovalamak da sahtesi ile gerçeği arasındaki farkın anlaşılmasına yardımcı olur.
925 ayar gümüşler için en uygun testlerden birisi mıknatıs testidir. 925 ayar gümüşler mıknatıs ile hiçbir tepkimeye girmemektedir. Ayrıca nitrik asit testi, bezle ovalama gibi testlerle de bu gümüşün ayarının gerçekliği anlaşılmaktadır.
Ürün madeni 925 ayar gümüş olup rodyum (beyaz altın) kaplamadır.
925 ayar gümüş ise şöyle açıklanabilir 1 kilogram gümüşün 75 gramı alaşım 925 gramı ise gümüş olarak biliniyor böylece gümüş ayarı 925 gram oluyor. Mücevher ve takı yapımında en yaygın olarak kullanılan ve en iyi olan ayar 925 ayar olarak biliniyor.
gerçek ve hakiki gümüş nasıl anlaşılır
Bu analizler, genellikle laboratuvar ortamında yapılır ve sonuçlar rapor halinde verilir. Gümüş saflık oranı, genellikle "fineness" olarak ifade edilir. Örneğin, "925" gümüş, %92.5 saf gümüş içermektedir.
Gram Altın bugünkü alış kuru 1.843,32 TL, satış kuru 1.843,62 TL'dir. Gram Altın kuru en son 23 Kas 2023 - 14:20 tarihinde güncellenmiştir. Bu Gram Altın kuru verileri doğrultusunda 925 Gram Altın 1.705.350,35 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
925 Ayar Gümüş Kaç Gramdır? 925 ayar gümüş 1 kilogram ağırlığındadır. Bu 1 kilogramın 925'lik kısmı ham gümüştür. Kalan 75 gramı ise alışımdır.
Bu sebepten dolayı gümüş takı alırken 925 ayar damgasına ve patent numarasına bakmalısınız. Ülkemizde 800, 900 ve 925 olmak üzere üç çeşit gümüş üretilmektedir. Fakat günümüzde en sık kullanılan gümüş ayarı 925 ayardır.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Nemli ve nemli bir ortamda saklandığında gümüşün rengi hızla bozulur. Kararma havadaki hidrojen, kükürt ve kükürt içeren maddelerle başlar. Gümüş ayrıca kimyasallarla temas ettiğinde, diğer değerli taşlarla aynı yerde kaldığında, uzun süre açık havada kaldığında veya suya, tuza veya aside maruz kaldığında kararır.
Gümüş Gr güncel satış fiyatı anlık olarak 22,59 TL, Gümüş Gr alış fiyatı ise 22,55 TL üzerinden işlem görmektedir. Gümüş Gr fiyat bilgileri en son 24 Kasım 2023 23:59'de güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 Gümüş Gr fiyatı 22,59 TL'ye karşılık gelmektedir.
Bununla birlikte, ince gümüşün bir çok faydası vardır. Bunlar; şekillendirmesi kolaydır, lehimsiz kaynaşır ve kararmaya karşı oldukça dayanıklıdır. İnce gümüş, çok yumuşak bir metal olduğu için daha sık çarpılan ve çizilen yüzükler veya bilezikler yerine küpeler ya da kolyeler için en idealdir.
Bu ayarlarda en fazla kullanılan ise 925 ayar gümüştür. Bu değer içerisinde %92,5 gümüş olduğunu göstermektedir. İçerisinde farklı türde element veya metal bulunmayan , saf gümüş dediğimiz ayar ise 1000 olarak nitelendirilir.
9 Ayar altın daha çok yüzük, küpe, bileklik, kolye ve hızma yapımında kullanılır. Ayarı yüksek ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğu için çok tercih edilir. Alacağınız takı altının tüm avantajlarına sahip olacaktır. Ürününde herhangi bir kararma ya da solma olmayacak, suyla etkileşime girse bile bozulmayacaktır.
Ayrıca değerler, 750, 800, 925, 950 ve 1000 gibi sayılarla gösterilmektedir. Bu değerlerin içerisinde gümüş ayarında en çok tercih edilen sayı da 925 ayar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu değer bizlere ürünün içerisinde %92,5 oranında gümüş madeni olduğunu ve %7,5 oranında da bakır içerdiğini söylemektedir.
Çelik ve gümüş takı arasındaki farkı anlamak için bazı küçük detaylara dikkat edebilirsiniz. Bu detaylar şu şekilde sıralanabilir: Gümüş, değerli bir maden olduğu için altın madeni gibi ayara sahiptir. 800, 900 ve 925 rakamları gümüşe ait ayar numaralarıdır. Çeliğin ayarı bulunmaz.
Test etmek istediğiniz öğeyi hafifçe çizin ve ardından bir veya iki damla nitrik asit uygulayın. Sadece gümüş kaplamalı ürünler sıvının yeşile dönmesine neden olur. Maddenin gümüşü olması halinde sıvıda bulutlu gri bir renk görülecektir.
Bu durumda gümüş yüzük nasıl anlaşılır diye düşünüyorsanız yapmanız gereken gümüş takınızın kenarını tırnak törpünüz ile hafifçe törpülemektir. Eğer törpü sonrasında halen parlak ise gümüştür. Ayrıca gümüşün mıknatısı tutmama özelliği de takı veya aksesuarınızın gümüş olup olmadığını anlamak için bir diğer yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri