ẞ, ß (Almanca: scharfes S veya Eszett [ɛsˈtsɛt]), Almancada kullanılan bir harftir. Adından da anlaşılacağı gibi, Eszett harfi, eski Almanca matbu harflerinden S (ſ) ile Z (ʒ) harflerinin bitişik yazılmasıyla oluşan, sert okunması gerekten bir harf ikilisinin (ſʒ) zamanla tek bir harfe dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Almancaya ait olan ß harfi, normal "s" gibi okunur. Eski bir harf olup ve artık az kullanılmaktadır.
“ß” harfi, Almanca'nın eski bir harfi olan “Eszett” veya “scharfes S” olarak da bilinir. Bu harf, “ss” harflerinin yerine kullanılır ve sert bir “s” sesini temsil eder.
Almanca B Harfi Klavyede Nasıl yapılır, ß harfi nasıl yapılır? Klavyede windows tuşunun sağındaki “Alt” tuşuna basılı tutun sonra sağdaki rakam tuşlarında 225 yazdığınızda ß harfi oluşur. Kısaca özetleyelim ß karakteri için. Alt + 225 yazdığınızda işlem tamamdır.
İki ss (ß) yan yana geldiğinde z değil, s olarak okunur.
İlgili 23 soru bulundu
Türkçe klâvyelerde tuş kombinasyonu alt+0223 ya da Alt gr + s'dir.
Türkçe konuşan matematikçilerin çoğunluğu tarafınca harflerin isimleri okunurken ne modern ne de eski telaffuz kullanılır, Türkçeye uygun telaffuz yapılır. Örneğin, β harfi βῆτα[vita] yerine "beta" olarak söylenir.
T129Atak dedi: Türkçe klavye kullanınca ALT+Numpad 225 tuşuna bas. Hocam kategorilerde gördüğünüz üzere iPhone yazıyor.
Beta işareti başka şekillerde de yapılabilmektedir. Klavye üzerindeki Alt + S tuşuna aynı anda basılarak β işareti yapılabilir. Bunun için alt tuşuna basılı tutulurken aynı zamanda S tuşuna da basmak gerekmektedir. Bir başka yöntem ise Alt + 225 tuşları kullanımıdır.
1: (dil bilimi) B, Türk alfabesinin (ve modern Latin alfabesinin) ikinci harfi. Yumuşak bir sessiz (ünsüz) harftir. P sert sessizi kendisinden sonra bir sesli harf gelirse B sessizine yumuşar. 2: (bilişim) C programlama dilinin öncü olan bir programlama dili (B programlama dili).
Ä veya ä, çoğunlukla Kuzeybatı Avrupa dillerinde yaygınlık gösteren bir harftir. Almanca, Lüksemburgca, Fince, İsveççe, Slovakça, Türkmence, Gagavuzca, Aymaraca ve Estonca'da kullanılır ve bazılarında /æ/, bazılarında /ɛ/ sesini gösterir.
(Š: Büyük harf, š: Küçük harf) Latin Alfabesi'ndeki S harfinin haçek (ters şapka) ile birleşmesiyle oluşan bir harftir. Genellikle Türkçe'deki Ş gibi okunur. Š harfi içeren diller şunlardır: Slav dillerinde: Hırvat ve Boşnak alfabelerinin 25., Sloven alfabesinin 20. harfidir.
“f” gibi okunur.
Almanca asıllı kelimelerde “v,” f gibi telaffuz edilir.
"SCH" harfleri, "sk" olarak okunur.
“S” ve “H” harflerinin bir İngilizce kelimede yan yana gelmesi durumunda “SH”, “Ş” olarak okunur. “Shawl” kelimesi “Şowl” olarak okunmakta ve “Şal” anlamına gelmektedir.
SS yukarıda da anlattığımız üzere SS ingilizcede Screen Shot kelimesinin bir kısaltması, yani Türkçe'ye çevirecek olursak ekran görüntüsü anlamına gelmektedir. Biri size “SS Al” dediğinde sizden ona çektiğiniz ekran görüntülerini atmanızı isteyecektir.
Boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında 225 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ß şekli çıkar.
Harf. Küçük harfli beta (βήτα), modern Yunan alfabesinin ikinci harfidir. Seslendirilmiş, özellikli bir frikatifi temsil eder: /v/. Öncesinde α ve ardından γ gelir.
Alman Alfabesi Harfleri Sırası
Alman alfabesinde bulunan harfler; A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Ä, Ö, Ü, ß şeklinde sıralanabilir.
tsch : [ ç ] okunur: Deutsch [doyç].
Bunun dışında harflerin alternatif yazılışı desteklenmez ve yanlış olarak görülür. Buna karşı Almanyada veya genel olarak Avrupa'daki klavyelerde 'ı, ğ, ş' harfleri bulunmadığından Türkçe isimlerde genel olarak bunların yerine 'i, g, s' yazılır. ^İsviçre Almancası'nda kullanılmamaktadır.
Kelime ortasında ve başında (küçük harfte) σ, sonunda ise ς olarak yazılır, büyük harf düzeninde her ikisi de Σ olarak yazılır. Türkçedeki S sesi gibidir. Fakat kendinden sonra Ββ, Υυ, Δδ, Λλ, Μμ, Νν, Ρρ harflerinden biri gelirse, ses Z'ye dönüşür, yani yazılışta s, okunuşta z olur.
Fi işaretini yapabilmek için alt + 1157 tuşlarının bir arada kullanılması gerekmektedir. Bunun için boşluk tuşunun solunda bulunan alt tuşuna basarken klavyenin rakam bölümünden sırası ile 1-5-7 tuşlarına basmak gerekmektedir. Bu şekilde Ø simgesi yapılabilmektedir.
Unicode kısmına 019F kodu yazılır. Ardından karşınıza Ɵ sembolü çıkacaktır. Bu sembolü yazınıza eklemek için seç tuşuna basmanız gerekmektedir. Böylelikle kolay bir şekilde Ɵ sembolünü yazınıza ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri