Polis okuluna alınacak öğrenci adayları, A dilimi sağlık şartlarına uygun olmak zorundadırlar.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine göre A,B,C,D,E dilimleri nedir ? A dilimi sağlıklı hastalık yok. C dilimi hastalık var ama gerekli doz ilaç kullanımında hastalık kontrol altında olup polislik yapmaya engel değildir.
İlgili 17 soru bulundu
A dilimi sağlık raporu, bu hastalıkların bulunmadığı ya da en zararsız hallerini içermektedir. B-C dilimi rapor ise sağlık sorunlarını bazı kriterlere göre görmezden gelebilmektedir.
Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliği A B C D Dilimi
A dilimi sağlık raporu, bu hastalıkların bulunmadığı ya da en hafif hallerini içermektedir. B-C dilimi rapor ise sağlık sorunlarını bazı kriterlere göre gözardı edilmesidir. Fakat D dilimi rapor kişinin hasta olduğunu ve kabul edilmeyeceği durumu gösterir.
Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen, Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece ve gündüz) çalışabilecek iyilik haline ulaşamamış olanların durumları D dilimi kapsamında değerlendirilir.
Adayın kendisi ve eşi dışındaki akrabalarının işlediği suçlar Polis olmasına engel oluşturmamaktadır.
Bu sebeple, adaylarla ilgili yeni bir yönerge yayımlanmadığı müddetçe kepçe kulak ameliyatının polisliğe engel olduğunu söyleyemeyiz.
Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarılırken 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları da bunun için engel taşımayacak.
Bundan dolayı PÖH, PAEM, PMYO, POMEM başvuruları için engel oluşturacaktır. Kısaca açıklamak gerekir ise PÖH, PAEM, PMYO, POMEM adayları için görünen yara, dövme ve silinmesine rağmen dövme kalıntısı engel teşkil eder.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Polislikte Gözlük Kullanılır Mı? POMEM'e girişte gözlük kullanımına sınırlı da olsa izin verilir. Yukarıda belirtilen -2.00 ila +1.00 dereceleri arasındaki gözlükler bir sorun teşkil etmez. Bununla birlikte Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne girişten sonra görme seviyesi bozulursa bu da bir sorun yaratmayacaktır.
h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Bu meslek sınavlarına engel olan bir sebep de benler, özellikle yüzün görünür bölgesindeki benlerin “eşgal belirtmesi” gerekçesiyle beni olan kişiler mülakattan eleniyor. Ne yazık ki benini ameliyatla aldıranlarda da ameliyat izi kalması sebebiyle elenebiliyor.
Zira 17 Nisan 2021 tarihli Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aile ve akrabalar güvenlik soruşturması kapsamında araştırılamaz. Polislik güvenlik soruşturması otel kayıtları detaylı olarak incelenir.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
3- "Psikiyatrik hastalığı olanlar hariç, en az Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıdığı sürece polis amiri olarak çalıştırılmaya devam edilir." Şeklinde ki ifadenin, Psikiyatrik hastalık seviyesi A, B ve C diliminde yer alan personelin görevine devam etmesinin mümkün ...
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında adayların polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanmaları için yeterli sağlık şartlarına sahip olup olmadıkları hususa bakılır.
Soylu, “Emniyet Teşkilatı bünyesinde görevli psikologlar, intihar eden personelin aile üyeleri ve yakınları ile mutlaka görüşme yapmakta ve talep etmeleri halinde psikolojik destek hizmeti sağlanmaktadır” dedi.
C dilimi raporu olan polis memurunun aktif görevlerde. çalıştırılamayacağına dair mahkeme kararıdır.
Görevleri. Türkiye'de 1. Sınıf Emniyet Müdürleri İki Dereceye göre sınıflandırılır; 1.Derece: Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı, Polis Akademisi Başkanı, Merkez Emniyet Müdürü, Emniyet Müşaviri görevlerinde bulunabilirler.
D dilimi psikiyatrik hastalıklar arasında yer alan “kısa psikotik bozukluk” ya da “tek ya da seyrek ataklı bipolar (iki uçlu) hastalık gibi, kronisite kazanmamış ancak tekrarlama riski olan ve ne zaman tekrarlayacağı belli olmayan psikotik hastalığı olanlar için silahlı olamayan bir memuriyet tıbben uygun olduğu gibi ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri