B Kan Grubu Özellikleri
Sindirim sistemi için oldukça dayanıklı ve dengeli bir kan grubudur. En ağır hastalıklara karşı bile oldukça dirençli bir vücuda sahiptirler. Sindirim sisteminin bu denli güçlü olması sebebiyle besinleri de rahatlıkla hazım edebilirler. Ayrıca en uzun ve sağlıklı yaşayan kan grubudur.
Kimi araştırmalar 0 Rh pozitif kan grubunda bulunan kişilerin yüksek zekâya sahip, sağduyulu kişilerden oluştuğunu ileri sürmektedir. Bu kan grubu tüm Rh pozitif kan gruplarına kan verebilmektedir. Et yemeyi severler. Sindirim sistemleri oldukça güçlüdür.
AB grubu: Bu grup, sinirli ve hassas A'larla dengeli B'lerin birleşimi sonucu oluşmuştur. Bundan dolayı, biraz parça parça karaktere sahiplerdir.
A pozitif kan grubuna sahip insanlar eti iyi sindirebilirler, bu nedenle et ve hayvansal proteinler tüketilebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, deniz ürünleri gibi protein kaynakları, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar da A rh pozitif kan grubu beslenme diyetlerinde yer almalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
A grubundakilere kırmızı şarap ve yeşil çay önerilir. Günde iki fincanı geçmeyecek şekilde kahve de tüketebilirler.
A kan grubundaki kişiler, sütlü besinlerin sindiriminde zorlanmaktadırlar ve süt ürünleri vücut metabolizmalarını yavaşlatmaktadır. Bu bakımdan süt ürünleri olarak, kefir ve yoğurt tüketimi ile sınırlı kalmakta fayda vardır.
2021 yılında yapılan bir çalışmada kan gruplarının hastalık riskleri üzerinde etkili olduğu bulunmuştur. Buna göre eğer 0 kan grubuna sahipseniz kardiyovasküler hastalıklar yaşama riskiniz, B grubu iseniz de Tip-2 diyabet yaşama riskiniz daha düşüktür.
Londra Royal Holloway Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma bazı kan gruplarının hastalıklara karşı daha dayanıklı olduğu ortaya koyuyor. Buna göre tansiyon hastalığı, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali veya kanser gibi pek çok hastalığa karşı en dayanıklı olanların kan grubunun 0 grubu ortaya çıktı.
Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel itibarıyla en sağlıklı kan grubu olduğu bildirildi.
Onlar mide, gırtlak ve cilt kanserine yatkındır.0 kan grubunun yatkın olduğu başlıca hastalıklar;Mide yanması, gastrit, reflü, mide ülseri, kr. faranjit, ülseratif enteritis, kireçlenme, balgam üretimi, böbrek ve safra taşı oluşumu, cilt kanseri, gırtlak kanseri, fil hastalığıdır..0 kan grubu olanlar sabah daha iyi ...
Ülkemizde en çok rastlanan kan grubu "A Rh Pozitif", en az rastlanan grup ise "AB Rh Negatif" kan grubudur.
Fakat kalıtımın tek başına tüm kişiliği etkilediği söylenemez. Bu noktada sosyo-kültürel faktörlerin de kişiliği etkileyen en önemli faktörlerden olduğunu söylemek gerekir. Kalıtımın yanında kişiliği etkileyen farklı etkenler olmasından dolayı kan grubunun doğrudan bir etkisi olduğunu söylemek doğru olmaz.
Bu genlerden A ve B genleri baskın, A ve B genleri birlikte bulunursa eş baskın, 0 geni ise çekiniktir. * Alyuvar yüzeyinde A antijeni varsa A grubu, B antijeni varsa B grubu, hem A hem de B antijenleri varsa AB grubu, antijen yoksa 0 (sıfır) grubu oluşur. * Kan plazmasında ise antikorlar bulunur.
Bir insanın kan grubu kemik iliği nakli sonrası değişebilir. Kemik iliği naklinde hastaya önce yüksek dozda kemoterapi ya da radyasyon verilerek kendi kemik iliğinin işlevini kaybetmesi sağlanır ve hastalıklı kan hücreleri yok edilir. Daha sonra vericiden alınan kemik iliği kök hücreleri hastaya nakledilir.
Şemada görüldüğü gibi, Hz. Âdem'de A, Hz. Havva'da da B kan grubu heterozigot genetik yapıda olması halinde, günümüzdeki 4 kan grubu da meydana gelebilecektir.
Bu nedenle besinleri rahatlıkla hazmederler. En uzun ve sağlıklı yaşayan grup olarak bilinirler. B grubunda bulunan kişiler stres yönetimi konusunda oldukça başarılıdır. B kan grubuna sahip olan bireyler genellikle gece yemek yemeyi oldukça severler.
Kan uyuşmazlığı kan grubu ile değil kanınızda ki Rh faktörü ile ilgilidir. Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur.
Kanser alt tipleri incelendiğinde pankreas kanserinde O kan grubunun, malign melanom ve böbrek tümörlerde ise A kan grubunun daha yüksek oranda olduğu görüldü. Sağlıklı kişilere göre ileri yaş, A ve O kan gruplarının kanser hastalığı için bağımsız prediktif faktörler olduğu görüldü.
Kan kanseri olarak da bilinen lösemi, genellikle ileri yaşlardaki bireylerde görülse de, çocukluk çağında ortaya çıkan kanser türlerinin de üçte birini oluşturan ve beyaz kan hücrelerinde görülen kanser türüdür.
Kan bakımından insanlar başlıca 4 grupa ayrılır: 1 — A Grubu; 2 — B Grubu; 3 — AB Grubu; 4 — 0 Grubu. Bunlardan başka birtakım ara gruplar daha vardır. Ayrıca, kanda RH harfleriyle gösterilen özel bir etken bulunur.
Anne ve babasından B alıp BB olan ya da birinden B, diğerinden 0 alıp B0 olan kişinin kan grubu B'dir. Ancak anne ya da babasından A, diğerinden B grubu geliyorsa; her iki grup da baskın olduğundan, çocuğun kanı AB grubu olur. 0 olmasının tek yolu; her iki taraftan da 0 grubunun gelmesi ile mümkündür.
A grubu kan taşıyorsan çavdar senin için tavsiye edilen ekmek grubundadır. Eğer B grubundan bir kan taşıyorsan buğday, mısır ve çavdar ekmeklerinin dışındaki diğer ekmek ürünlerini tüketebilirsin. AB kan grubunu taşıyorsan yulaf, çavdar ve esmer pirinç ekmeği tüketebileceğin besinlerdir.
Baklagiller: Nohut, adzuki fasulyesi, yeşil fasulye, barbunya, soya fasulyesi, börülce, mercimek. Tahıllar: Karabuğday, amarant, essene, buğday, yulaf, pirinç. Sebzeler: Her türlü sebze bu grup için uygundur. Meyveler: Erik, incir, greyfurt, ananas, kiraz, kayısı, böğürtlen, yaban mersini, çilek.
Kaçınılması gerekenler; Kırmızı et: A negatif kan grubuna sahip kişiler, kırmızı eti mümkün olduğunca sınırlı miktarda tüketmelidir. Süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri, A negatif kan grubu diyetinde sınırlı miktarda tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri