A Segmenti Araçlar Boyut olarak küçük olmanın yanı sıra oldukça hafif araçlardır. Baş ve diz mesafeleri yeteri kadar iyi değildir ve uzun yolculuklarda pek tercih edilmezler. En popüler A segmenti araçlara Fiat 500, Smart Fortwo, Citroen C1, Hyundai i10 örnek gösterilebilir.
A segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde birinci kategoridir. Tanımlanan en küçük binek otomobil kategorisi olan mini sınıf otomobiller için kullanılır.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir. C Segmentte en çok satılan otomobiller şu şekilde: Fiat Egea Sedan.
B Segment: Küçük sınıftakiler Küçük sınıfta bulunan bu araçlar, “küçük aile otomobilleri” olarak da anılır. 307 cm ve 400 cm uzunluğundaki bu otomobiller arasında Opel Corsa, Volkswagen Polo, Renault Clio, Nissan Micra, Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz gibi otomobiller sıralanabilir.
İlgili 45 soru bulundu
C segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt orta sınıf otomobiller için kullanılır. Euro NCAP "küçük aile otomobili" boyut sınıfına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kompakt otomobil kategorisine eşdeğerdir.
B-segmenti araçlar A-Segmenti araçlara göre daha güçlü araçlardır. Yakıt sarfiyatları ve motor güçleri de yine A-segmenti araçlara göre fazladır. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20, türü araçlar bu türde değerlendirilen araçlardır. C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.
D segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde dördüncü kategoridir ve kompakt üst sınıf otomobiller için kullanılır.
J segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan ve spor amaçlı araçlar (arazi araçları dahil) için kullanılan araç sınıflandırma sistemi kategorisidir. Segment, crossoverlar (bir binek araç platformuna dayalı), spor amaçlı araçlara ve arazi araçlarına kadar geniş bir araç kategorisini kapsar.
Türkiye otomobil pazarında D Segment SUV modeller arasında en çok satılan 6 model Skoda Kodiaq, Peugeot 5008, Volvo XC60, Toyota RAV4, Seat Tarraco ve Renault Koleos. Türk tüketicilerin D segmentte en çok tercih ettiği bu SUV modeller, sundukları konfor kadar, yakıt tüketimleri ile de oldukça iddialı.
Yine oldukça popüler olan bir segment olan C segmenti, 4 metreden 4,5 metreye kadar uzunluğa sahip olan araçları kapsar. Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
Yukarıda yer alan tabloda görüldüğü üzere, D1 sınıfı ehliyet sahipleri minibüs, otomobil, kamyonet, lastik tekerli bisiklet ve motorlu bisiklet kullanabilir.
H Segmenti: 4x4 arazi araçları. I Segmenti: Spor otomobiller. W Segmenti: Bu segment station wagon otomobillerden oluşuyor.
Lastik tekerli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türü F tipi ehliyet olarak adlandırılmaktadır. F tipi ehliyet sahibi kişiler traktör haricinde, motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.
F Segmenti: F segmenti otomobiller Luxury, lüks sınıf otomobillerden oluşmaktadır. F segmentinde yer alan otomobiller yüksek donanım özelliklerine, geniş iç hacme, yüksek seviye işçilik ve malzeme kalitesine olduğu kadar yüksek satış fiyatlarına da sahip lüks otomobillerdir.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
G segmenti araçlar:
Performans ve teknolojik donanım ağırlıklı spor araçlar bu sınıfta yer alır. Coupe, roadster gibi farklı karoser tipleri bulunur.
C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor. Bu segmente "kompakt SUV" adı da veriliyor ve bu sınıftaki araçlar binek otomobil konforunda oluyor.
FIAT Egea (Type 356), 2015 yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FIAT tarafından 2015 İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 2015'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir.
C segmenti araçlar 410-460 santimetre aralığındadır. Kompakt sınıf ya da orta sınıf olarak da adlandırılan C segmenti araçlar, hem aile hem de şahsi kullanımlar için uygun bir seçenektir.
4D Segmenti Araçlar
Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi, Audi A4, Volkswagen Passat ve Opel Insignia gibi kült modeller oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.
C Segmenti
- Örnek olarak HONDA CIVIC, RENAULT MEGANE, GOLF gibi araçlar verilebilir.
Volkswagen Passat: D segmentin en çok tercih edilen modellerinden biri olan Volkswagen Passat 1598 CC motor gücüne sahip.
Opel Astra, Alman otomobil üreticisi Opel tarafından 1991'den beri geliştirilen ve üretilen kompakt/küçük aile (C segmenti) sınıfındaki bir otomobil modelidir. Günümüzde altıncı nesli üretimde olan Astra, Eylül 1991'de (1992 model yılı için) hatchback, sedan ve station gövde seçenekleriyle piyasaya sürüldü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri