A1 seviyesi, çoğu zaman başlangıç veya beginner düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce öğrenmeye başlanılan seviye A1 seviyesidir. Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir.
A1 – Beginner: Başlangıç seviyesi İngilizceye sahip öğrencilerimizin yer alacağı kısımdır. Bu seviyenin tamamlanması sonucu basit seviyede sohbetlere katılabilir, az sayıda kelime hazinesine sahip olabilir ve gündelik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
İngilizce'nin kendi içerisinde seviyeleri bulunur bunlar toplamda 6 tanedir. Bu seviyeler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenir. Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
B1, orta üstü düzey İngilizce seviyesi demektir. Öğrenciler temel İngilizce seviyelerini tamamlamak için A1 ve A2 düzeyinde eğitim görür. Daha sonra zaman ve gramer bilgisi gibi konuları içeren B1 ve B2 seviyesine geçilir.
İlgili 24 soru bulundu
A1 seviye İngilizce temel İngilizce olduğundan ileri seviye İngilizceye göre daha kolaydır. Fakat A1 seviye İngilizce ile İngilizce metinleri anlamak ve konuşmak daha zordur. Çünkü öğrenilen kelime sayısı ve, ifadeler kısıtlıdır.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Ben, İngilizce ve Fransızca olmak üzere çift dil konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "çift dilli" olarak adlandırılabilir. İyi bir eğitim almış olan ve ana dili İngilizce olan bir kişi, teknik olarak C2 seviyesindedir.
Başlangıç Seviyesi A1
Günlük ifadeleri kolay anlayabilir ve sağlam yapıda ihtiyaçları karşılayacak basit cümleler kurabilir. Kendisini ve başkalarını takdim edebilir ve nerede oturduğu, bildiği kişiler ve sahip olduğu şeyler gibi kişisel detaylar konusunda sorular sorup cevaplayabilir.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
İngilizce seviyelerinin en yüksek basamağı olan C2 seviyesi, ana dil düzeyinde konuşabilmeyi ve yazabilmeyi ifade eder. İngilizce yazılmış her metnin anlaşılabileceği, İngilizce konuşulan ortamlara hakim olunabileceği ve akademik metinlerin dahi yazılabileceği bir seviye olan C2'den daha üst bir sınır yoktur.
A1 İngilizce Seviyesi – Başlangıç (Beginner Level)
Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir. A1 İngilizce seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
A2 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) ikinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Temel seviyede İngilizce konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "başlangıç" olarak adlandırılabilir.
C1 Seviyesi
Bu düzeydeki bir kimse, çeşitli konulardaki zengin içerikli ve uzun metinleri anlayabilir ve mantıksal bağlantıları kavrayabilir. Kelimeleri sık sık belirgin bir şekilde aramak zorunda kalmaksızın, kendisini akıcı bir şekilde ifade edebilir.
B2 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü Seviyesi (Upper Intermediate) B2 seviyesi İngilizce, çoğu dil bilgisi konusuna hakim olduğunuz ve kelime bilginizin birçok alanda konuşmak için yeterli hale geldiği noktadır. Aynı şekilde konuşma ve dinleme yetenekleriniz de diğer insanlarla iletişim kurabileceğiniz seviyeye gelir.
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
İlerleme durumu her ne kadar kursun türüne ve öğrencinin kendisine bağlı olsa da öğrenciler, toplamda 600 saatlik ders ile B2 İngilizce seviyesine erişebileceklerini tahmin edebilirler.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
IELTS 6 Almak Hangi Seviye? IELTS Sınavından 6.0 almak CEFR yani İngilizce seviye karşılığı olarak B2 seviyesine denk gelmektedir. Aynı zamanda IELTS sınavından 6.0 almak, TOEFL IBT'de karşılığı 84, Pearson PTE'de karşılığı 59-75, YDS sınavında ise 70 puan karşılığına gelmektedir.
İngilizce dil öğrenmeye yeni başlayan bir birey 3 ayda düzenli çalışma ile İngilizcenin 6 basamaktan oluşan olan çoğunlukla A1-A2-B1 seviyelerini tamamlayabilir.
6 ay sonra ise karmaşık konular hakkında dahi o dil ile akıcı bir şekilde konuşma gerçekleştiredbilirsiniz. Tabi mutlaka bu süreçte de kelime eksikleriniz ve dil bilgisi hatalarınız olacaktır. 7-9 ay sonunda ise öğrenmek istediğiniz dilde düşünebilirsiniz ve her gördüğünüz şeyi güxel bir şekilde yorumlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri