Öncelikle içiniz rahat olsun sevgili öğrenciler, bu değişiklik sizleri etkilemeyecek. Kaldıki etkileyecek olsa bile -özellikle LGS öğrencileri için - müfredat değişikliklerinde uygulamalar hep açıklamayı takip eden dönemde yapılır. Yani YKS ya da LGS müfredatı da değişecek denseydi bile bu 2024-2025 dönemini etkilerdi.
Sadece 2020 LGS sınavı için pandemi döneminde 1.dönem konuları geçerli sayıldı. 2021 LGS döneminde ise o döneme mahsus Türkçede ''Dil Bilgisi'' konuları sınava dahil edilmedi. Sonraki eğitim dönemlerinde müfredat değişmeden aynen normal hali ile devam ediyor.
2024 LGS konuları ile alakalı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyurularda öğrencilerin ve eğitimcilerin tüm yayınlanan konulardan mutlaka sorumlu olacaktır. Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
Türkiye'de müfredat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve her yıl güncellenir. Ancak, kapsamlı bir değişiklik yapılması durumunda, bu değişiklik 2-3 yılda bir yapılabilir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında, ilkokul ve ortaokul müfredatları kapsamlı bir şekilde değiştirildi.
İlgili 20 soru bulundu
Öncelikle içiniz rahat olsun sevgili öğrenciler, bu değişiklik sizleri etkilemeyecek.
Millî Eğitim Bakanlığının okul öncesinden lise son sınıfa tüm eğitim kademelerinde hazırlıklarını yürüttüğü yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde "okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıf"lardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
İstikrar ve disiplin kavramları her ders için geçerliliğini koruduğu gibi matematik dersi içinde ayrıca önemlidir. LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
❖ Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklene- cek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacaktır. ❖ Örnek 1: Diploma Puanı 90 olan öğrenciye 90 X 5= 450 / 450 X 0,12 = 54 puan gelecektir.
LGS puanı, sınavda elde edilen doğru ve yanlış cevaplar üzerinden belirlenir. Öğrencilerin sınav sonuçları, bu temel kriterlere dayanarak hesaplanır ve tercih ettikleri liselere göre sıralamaları yapılır. Bu nedenle, LGS puanı hesaplanırken öğrencilerin okul başarıları veya okul puanları dikkate alınmaz.
Liselere girişte uygulanan sınavlar değişiklik üstüne değişikliğe tabi tutuluyor. 2004 yılına kadar Lise Giriş Sınavı (LGS), 2005-2008 yılları arasında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 2009-2013 yılları arasında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) adını alan sistemin yeni adı TEOG; tam adıyla Temel ...
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.
Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda müfredat değişikliği için sona gelindiğini duyurdu. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak yeni müfredatla birlikte dersler sadeleşirken, beceri eğitimleri öne çıkacak.
Bakan Tekin Son Noktayı Koydu!
Konu ile ilgili Yusuf Tekin ise son noktayı koydu: “Çalışmalar tamamlandı. Yeni müfredatı yakın zamanda duyuracağız. İçerik sadeleşecek ancak ders saatlerinde bir değişiklik yok.”
2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren ders saatleri 30 dakika olacak. Bu değişiklik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 yılının Mayıs ayında duyuruldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri