A1 sınıfı otomatik vites olarak seçen sürücü adayı, sürüş eğitimlerini otomatik şanzımanlı motosikletler ile alır ve yine otomatik vitesli motosiklet ile Uygulamalı Direksiyon Sınavı'na katılır. A1 sınıfı otomatik vites ehliyetini alan sürücü adayı, sadece otomatik vitesli motosikletleri kullanabilmektedir.
Bu yaş 16 yaş grubudur. Yani 16 yaşını dolduran her birey A1 ehliyetini alarak trafikte güven ve huzurla motor hacmi en fazla 125 CC olan tüm motosikletleri kullanabilmektedir. M sınıfının sürücü belgesinin kullanıldığı araçları kapsayan ehliyet grubu A1 ehliyet grubudur.
A1 Ehliyet Nedir? Kullanabileceği Araçlar. A1 ehliyet, 11 KW'yı geçmeyen motosikletleri kapsıyor. 3 tekerlekli motosikletler için ise 15 KW sınırı bulunuyor. A1 ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıl olarak geçiyor.
A1 Ehliyet
A grubu ehliyetler arasında en düşük yaş şartı A1 ehliyette bulunuyor. 16 yaşını dolduran sürücüler bu ehliyete sahip olarak motor hacmi maksimum 125 CC olan tüm motosikletleri kullanabiliyor. A1 ehliyet M sınıfı sürücü belgesinin kullandığı taşıtları da kapsıyor.
A1 ehliyet motor silindir hacmi maksimum 125 cc olan motosikletleri kullanmak için gerekiyor. A1 grubu motor ehliyeti yaş şartı 16 olarak belirlenmiş durumda. Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor.
İlgili 41 soru bulundu
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
A1 sınıfı ehliyet kaç CC motor kullanır? A1 sınıfı ehliyete sahip olanlar maksimum 125 CC motosikletleri yasal olarak kullanabilirler. 2 tekerleğe sahip olan ve motor gücü olarak maksimum 11 kW olarak belirlenmiştir. 3 tekerleğe sahip olan araçların motor gücü ise 15 kW'dir.
Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir. A1 İngilizce seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz.
A2 motosiklet ehliyeti alma yaşı 18 ve motor gücü 12 kw/16hp ve 35 kw/47 hp arası olan tüm motosikletleri kullanabilir.A2 motosiklet ehliyeti , M motorlu bisiklet(Moped)ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetini kapsamaktadır.Ekim 2005 doğumlu olanlar 2023 yılı Ekim ayı itibariyla A2 motosiklet ehliyeti alabilir.
Üretilen güç 7 ileri Yarı otomatik vites ile Ön tekerlere aktarılıyor. Araç 0'dan 100 km/s hıza 8.9 saniyede ulaşıyor ve 203 km/s (126 mph) maksimum hıza sahip; ayrıca aracın motoru Euro 5 standartında emisyon üretiyor.
16 yaşında alınabilecek ehliyet sınıfları; M, A1, B1 olup kapsamı 125 CC'ye kadar motorlu ve 4 tekerlekli motosiklettir.
B1 SINIFI EHLİYET NEDİR? B1 sınıfı ehliyet, B sınıfı ehliyetin bir alt kategorisidir. B sınıfı ehliyet belirli bir kiloya kadar olan otomobil, kamyonet, traktör ve motor bisikletlerin kullanılmasına izin veren bir ehliyet türüdür.
Motorlu araçlar sınıfında yer alan A1 ehliyeti iki ve üç tekerlekli silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyen motosiklet kullanmak isteyenler için gerekli olan bir ehliyet.
Öncelik olarak; A1 ve A2 ehliyetlerinin arasındaki ilk fark yaş faktörüdür. A1 ehliyeti için limit 16 yaş iken, A2 ehliyet için bu 18 yaştır. İkinci önemli faktör ise, A1 ehliyeti ile kullanabileceğiniz motorlar 50 CC ve 125 CC arasında olurken, en yüksek kilovat hacmi ise 11'dir.
A1 motosiklet ehliyeti alan kişiler, Moped (50 cc hacmi geçmeyen) motosiklet kullanabilirler. Bu ehliyet ile 14 beygire kadar olan tüm motosikletleri kullanabilirler. Örnek: Honda CBF 150 motosikleti kullanabilirler. Çünkü önemli olan beygir gücüdür, motor hacmi önemli değildir.
B Sınıfından A1 Sınıfına Geçiş
Moped : İki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir. Motorlu Bisiklet : Silindir hacmi 125 CC, gücü 11 Kw.
A1 sınıfı ehliyet sahipleri 15 KV üzerindeki hiçbir aracı kullanamazlar. A1 sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanacağı araçların motor gücü maksimum 125 CC olmalıdır. Aynı zamanda A1 sınıfı ehliyet sahipleri M sınıfında olan tüm araçları da kullanabilirler.
Yeni sistemle birlikte sürücü belgesi almak için istenilen yaş şartları şu şekildedir. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
"Yabancılar İçin Türkçe C2 Seviyesi", bireylerin; geniş çapta, iddialı, uzun metinleri anlayabilmeleri ve ima edilen anlamları kavrayabilmeleri, sık sık sözcük arama zorunluluğu duymadan kendini anında ve akıcı bir dille ifade edebilmeleri amacıyla oluşturulmuş bir eğitim programıdır.
İngilizce A2 (Elementary) Seviyesi
A1 seviyesine göre kişiler kendilerini ifade etmekte daha iyi duruma gelirler. Bir önceki seviyeye göre kelime haznesi ve cümle kurabilme yetenekleri daha fazladır.
A1 ehliyeti almak için öncelikli olarak teorik derslere katılmanız ve eğitim almanız gerekir. Bu eğitimlerin süresi 10–15 gün arasında tamamlanmış olur ve kursun tamamlanmasının ardından randevu alınarak e-sınava girip 15 içinde sınavınız yapılır.
A1 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2010 TL, sınav giriş ücreti 280 TL. harç ücreti 705TL. Toplam 2995 TL. A2 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL, Toplam 3385 TL. A sınıfı sürücü kursu fiyatı 2900 TL, sınav giriş ücreti 280 TL harç ücreti 705 TL.
125 cc motosiklet kullanan B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik düzenleme geliyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren B sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri