Galle Sirke Beyaz 2000 Gr - A101.
Beyaz sirke hemen hemen tüm alışveriş merkezlerinde bulunur. Peki, beyaz sirke nereden alınır? Organik ürün satan dükkânlardan ya da aktarlardan da beyaz sirke satın alınabilir. Dilerseniz de internet üzerinden online ürün satan mağazalardan ve organik ürün satan firmalardan beyaz sirke siparişi verebilirsiniz.
BEYAZ SİRKE VE ELMA SİRKESİ
Renkleri dışında beyaz ve elma sirkesi arasında birkaç fark vardır. Elma sirkesi, %5-6 arasında asetik asit içerir. Ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 asetik asit içerir ve tahılın fermantasyonundan elde edilir.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke
Halı ve koltuk temizliği de bu alanlardan. Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
BULAŞIK MAKİNESİ
Ek olarak beyaz sirke makinenizin borularına ve lastik parçalarına da zarar verebiliyor. Onun yerine bulaşık makinesini temizlemek için özel formüle edilmiş temizleyicileri kullanmanız önerilmektedir. Bu ürünler hem makinenize zarar vermez hem de daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Beyaz sirke vücudunuzda trigliserit değerlerini düşürmeye yardımcı olur. Dolayısı ile beyaz sirke tüketerek kalp krizi ve inme gibi yüksek kolesterolün sebep olduğu bazı sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz. Beyaz sirke kalsiyum emilimini arttırır. Kalsiyum ihtiyacını karşılamak için günlük süt tüketimi önemlidir.
Uyuz tedavisinde sirke pamuğa döküldükten sonra vücuda iyice uygulanır. Sirke pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Ayrıca bu sirke yaklaşık 5 dakika cilt yüzeyinde de bekletilir. İşlemin sonunda ise cilt ılık su ile yıkanmalıdır.
Sirke veya Limon Suyu
Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.
Beyaz sirke yakın zamanda hayatımıza giren harika bir gıda çeşididir. Birçok kullanım alanı vardır. Şok market reyonlarında da yerini almış vaziyettedir. Uygun fiyatlı olması nedeniyle de müşterileri tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.
Standart beyaz sirke, genellikle% 4-7 asetik asit ve% 93-96 su içeren berrak bir çözeltidir. Beyaz sirke, şeker pancarı ya da mısır şekerinin fermente edilerek üretilmesi ile elde edilmektedir. Beyaz sirke yapımında fermente yöntemi kullanıldığı için, alkol oranı yüksektir.
Beyaz şarap sirkesi de şaraptan elde edildiği için helal mi haram mı konusunda ikiye ayırmıştır. Bu konuyu netleştiren fetvalar, bu durumu şu şekilde ifade etmiştir: Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Ayrıca, bulaşık makinesini temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi boşken, bulaşık makinesinin üst rafına bir bardak beyaz sirke koyun ve makineyi çalıştırın. Bu, makinenize yapışan kirleri temizler ve kokuları yok eder.
Çamaşırların daha yumuşak olmasını sağlıyor
Her derde deva olan beyaz sirkemiz bu sefer yumuşatıcı olarak hayatımıza giriyor. Durulamadan hemen önce yarım su bardağı beyaz sirke kullanarak onları yumuşacık bir şekilde makineden çıkarabilirsiniz.
Okurken inanılmaz gelecek ama mutfakta kullandığınız 2 malzeme, limon ve elma sirkesi ter kokusunu kesinlikle engelliyor. Uygulama yöntemi ise çok basit: Birkaç damla limonu veya elma sirkesini koltukaltınıza sürün. Terleseniz de ortalama sekiz saat koku hissetmeyeceksiniz.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Öncelikle yatağı elektrik süpürgesinin koltuk temizleme aparatıyla iyice çektirin. Ardından bir paket karbonatı elek aracılığıyla yatağın tüm yüzeyine serpin. Tüm yüzeyin kaplanmış olması burada önemli. Bu işlemi sabah yapıp geceye kadar yatağı bu şekilde bekletin.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri