Depo sorumlusu, üretimden çıkan, depolanma gereksinimi olan ya da sevkiyatı yapılacak malların kontrolünü, sevkini, teslimini gerçekleştiren kişidir. Depo sorumlu, bir deponun bütün işleyişine hakim olan çalışandır. Depo Sorumlusu Ne İş Yapar? Depo sorumlusu gelen malların evrak ve fiziksel uyumluluğunu kontrol eder.
Depodaki tüm süreçlere destek olmak, Toplama, iade, sevkiyat öncesi hazırlık, Forklift, İştirak ve bunun gibi depo içerisinde yapılması gereken tüm işleri yerine getirmek. ileride yönetici olarak görev alabilecek kapasitede olabilmek ve yöneticilik hedefleri olan.
Lojistik Depo Sorumlusu Ne Demek? Lojistik depo sorumlusu, hizmet verdiği firmanın lojistik depo ve sevkiyat işlemlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesinden sorumludur. Siparişlerin hazırlanması, faturalarının oluşturulması ve müşterilere iletilmesi işlemlerini organize eder.
Depo elemanı olarak işi kesintisiz sürdürebilmek, önceden birçok depoda deneyim kazanmış adaylar için daha kolaydır. Depo elemanı, alan yetersizliği yaşandığında veya çok çeşitli ürünlerin çabucak sınıflandırılması gerektiğinde mantıklı çözümler üretebilmelidir.
Depo Şefi Ne Kadar Maaş Alır? Depo Şefi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Depo Şefi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.100 TL civarındadır.
İlgili 34 soru bulundu
Depo sorumlusu olabilmek için spesifik bir diploma şartı bulunmaz. Depo sorumlusu olabilmek için hangi eğitimi almak gerekir, sorusuna yanıt olarak bu pozisyonda çalışabilmek için tecrübenin önem taşıdığı belirtilmelidir. Depo sorumlusu olmak için gerekirse öğrenmeye en alt pozisyondan başlanması uygun olacaktır.
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi veya Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümünden mezun olan kişiler depo müdürü olarak çalışabilir.
Depoda çalışan kişilere depo görevlisi adı verilir.
Depolama süreçleri genel olarak beş aşamada incelenmektedir. Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci, (2) malların depo içerisinde taşınması süreci, (3) istifleme süreci, (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
Mal kabul sorumlusu görev tanımı gereği, sipariş edilen ürünlerin teslim alınıp ilgili çizelgeye kaydedilmesini sağlar. Mal kabulü, depolama faaliyetlerinin başlangıcındaki teslim alma sürecini ifade eder.
Depo şefi olmak isteyen kişilerin bu alanda deneyimli olması ve işleyişe hakim olması gerekir. Bu alanda çalışmamış kişiler öncelikle depo elemanı olarak işe başlayarak sonrasında terfi alabilir. Depoda çalışacak olan kişilerin bilgisayar programları hakkında da bilgi sahibi olması gerekir.
Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Ürünlerin hasar tespitini yapmak, depoda yer alan koli ve ambalajlı ürünleri muhafaza etmek gibi sorumluluklar depo elemanı görevleri arasında yer alır. Ayrıca depodaki temizlik ve güvenliğin sağlanması da depo elemanının sorumlu olduğu konular arasındadır.
A101 mağazalarında çalışan kişiler vardiya usulü sisteme tabidir. Her gün 8 saat vardiyalı çalışma prensibi mevcuttur. Bu çalışma şekli ve saatleri sabah ayrı akşam ise ayrı olmaktadır.
A101 şirketinde aylık ortalama ücretler Market Elemanı için yaklaşık 4.623TRY ile Kasiyer için yaklaşık 7.623TRY arasında değişmektedir. Maaş bilgisi son 36 ayda çalışanlar, kullanıcılar ve Indeed'de bulunan geçmiş ya da güncel iş ilanlarından direkt olarak toplanan 24 veri noktasına dayanmaktadır.
2022 sonu itibariyle 12.000'in üzerinde mağazasıyla Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren A101 Türkiye'nin en yaygın zinciri olmasının yanı sıra 70.000'den fazla çalışanı ve 600'ün üzerinde tedarikçisi ile perakende sektörünün öncü şirketleri arasındadır.
Günümüzde depo yönetimi uzmanlık alanı olarak gelişme göstermiş ve lojistik faaliyetlerinin önemli bir parçası halini almıştır. Depo yönetimi faaliyetleri temelde planlama, teslim alma, adresleme, yerleştirme, sayım, stok takibi, hazırlama, paketleme, gönderme ve iade süreç yönetimi gibi işlemlerden oluşmaktadır.
Depo Görevlisi Eğitimi Sertifikası
Sertifikalar E-özel (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Elektronik Kurs Otomasyonu) sistemi üzerinden hazırlanır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 10 işgününü aşmamaktadır.
Lojistik Depo Elemanı Ne Demek? Lojistik depo elemanı, görev aldığı lojistik deposunda mal kabul, yerleştirme, paketleme, sevkiyat ve iade işlemlerinin şirket prosedürlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesinde rol alır. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyerek, stok miktarlarını takip eder.
Depo sorumlusu/ mesul müdürü, ürünlerin tesliminden, depolanmasından, stok kontrolünden ve sevkiyatından sorumludur. Bütün depoda gerçekleştirilen faaliyetleri yönetir ve denetler. Depodan elde edilebilecek en yüksek verimlilik için planlamalar yapar. Çalıştığı iş yerinde, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygular.
Depo uzmanı olmak isteyen kişiler için spesifik bir eğitim kriteri bulunmamaktadır. Ancak işverenler, tercihen en az lise mezunu adayların bu pozisyon için açılan ilana başvuru yapmasını talep eder. Depo uzmanı görevi için kişilerin özellikle lojistik, depo ve sevkiyat alanlarında deneyimli olması beklenebilmektedir.
Diğer yandan depo sevkiyat elemanı maaşları şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca depo sevkiyat elemanları, maaşın yanı sıra performansına göre prim alabilir.
Depo operatörü, çalışma saatleri içerisinde operasyonun aksatılmadan yürütülmesini sağlamak amacıyla gerekli depo işlemlerini eksiksiz şekilde yerine getiren, yükleme ve boşaltma işlemlerini yapan sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri