Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir.
ATV B1 Sınıfı Ehliyet Belgesi'nde kaliteli eğitim ve alanında uzman eğitmen kadrosuyla daima yanınızdayız.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz. A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
3-On road olan her atv trafiğe çıkabilir. ancak kesinlikle ve kesinlikle trafik tescili yapılmalı ve üzerinde plakası olmalıdır. trafik tescili yapılabilmesi için uyumluluk belgesi, faturası ve ilgili vergilerin öndemiş olması gerekir.
İlgili 15 soru bulundu
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
A2 sürücü belgesi alan sürücüler, en düşük motor hacmine sahip 50 CC motorlardan 600 CC motor hacmine sahip motorlara kadar kullanabilmektedir. Buna göre, A1 ehliyetinden farklı olarak 150 CC, 200 CC, 250 CC, 300 CC, 450 CC, 500 CC ve 550 CC araçları kullanmak isteyen sürücüler A2 ehliyeti almalıdır.
A2 ehliyetin kapsadığı araçlar arasında ise M ve A1 sınıfı araçlar yer alır. A2 sınıf ehliyeti, A1 sınıfı ehliyetten ayıran en büyük fark, motor silindir hacminin herhangi bir kısıtlamaya tabi olmamasıdır. Bu ehliyette, 2 veya 3 tekerli olduğu fark etmeksizin silindir hacminde herhangi bir limit bulunmuyor.
Fakat Yallah Google! MT7 nin 35kw kiti var. Motor gücünü düşürüyor ve A2 ye uygun hale getiriyorlar.
Otobanlar, ATV kullanımı için uygun olmayan yerler arasında sayılabilir. ATV'lerin otobanlarda kullanımı için birçok sebep gösterilebilir.
Bir kere ATV off-road araç kategorisine girdiği için trafikte kesinlikle dolaşması yasaktır.. Arazi aracıdır yani.. Otoyola çıkamaz..
İki koltuklu ATV yolcuları, elleri arka tutamaklarda, ayaklarını basamaklara sıkıca yerleştirirken dik oturabilmelidir. Yolcular da doğru giyinmeli ve kask takmalıdır.
Her Koşulda Size Yardımcı Olacak ATV Modelleri
İlk olarak spor tipindeki modellerde motor gücü genel olarak 200 ve 400 cc arasında değişkenlik göstermektedir.
Cevap: 15 kilowatt 20.115 cc olur. ✩ cc: Cubic Centimetres ifadesinin kısaltılması, cm³ anlamına gelen değerdir.
Otobana 125cc motosikletle rahatlıkla çıkılır.
A2 sınıfı sürücü belgesi
Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor.
Örneğin BMW F800 GS, Kawasaki ZX10R, Honda CBR600RR ya da Suzuki Hayabusa kullanabilmek için en az 20 yaşında ve 2 yıllık A2 ehliyetli-deneyim sahibi olmak gerekecek.
Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. 2023 yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir; A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Honda'nın en güçlü motosikletlerinden Forza 750cc kullanabilmeniz için A sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olmalısınız. A sınıfı ehliyet alabilmek için ya 24 yaşını doldurmuş ya da 20 yaşını doldurmuş ve 2 senedir A2 sınıfı ehliyete sahip olmuş olmanız gerekiyor.
A2 ile sürülebilecek en güçlü motorlar şuan CBR 500R, R25, Ninja 400, RC 390 gibi duruyor.
Dominar 400 Modelimiz A2, Ve A Sınıfı Ehliyetlerle Kullanılabilir.
Sonuç olarak, ATV'ler daha küçük, daha hafif ve daha çevik araçlardır, bireysel kullanım ve rekreasyon amaçları için uygundurken, UTV'ler daha büyük, daha ağır ve daha güçlü araçlardır, daha çok iş amaçlı kullanım için tasarlanmıştır.
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
Normal araçlar gibi yan yana iki kişinin oturabildiği, hatta dört ve altı kişilik de olabilen UTV'lerin de “tip onayı”na sahip olanları, Türkiye'de plakalandırılarak trafiğe çıkartılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri