yeni yasaya göre böyle bir durum var. A2 otomatik diye geçiyor, sadece otomatik vitesli motor kullanabileceksiniz, sadece scooter kullanmayı planlıyorsanız bu tip bir ehliyet alabilirsiniz. Not: Ehliyet sınavında otomatik vitesli scooter kullanıyorsunuz.
Motosiklet sınavları temelde 6 parkurdan oluşmaktadır. Slalom, 8 çizme, düz gidiş, panik fren, kaçış, hızlanma gibi parkurların ardından trafiğe çıkarak sınavınızı tamamlarsınız. Dilerseniz detaylı olarak videomuzu izleyerek bilgi edinebilirsiniz.
A2 sınıfı otomatik vites ehliyetini alan sürücü adayı, sadece otomatik vitesli motosikletleri kullanabilmektedir.
Sıfırdan a2 aliyorsan 1-2 ay arası sürer.
A2 Sınıfı Ehliyet
A2 ehliyetini alan sürücüler A1 ve M ehliyetlerine de sahip olmaktadır. 600 CC motorların ruhsatlarında 599 CC yazdığı için A2 ehliyeti bu tip motosikletleri kullanabilmektedir. Sürücü 600 CC üzerindeki araçları kullanmak isterse A ehliyetini alması gerekmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
24 yaşını doldurmuş iseler direk başvuru yapabilirler. 18-24 yaş arası iseniz 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet zorunluluğu vardır.
Kurs sonunda “A2” sınıfı Sürücü Belgesi için Milli Eğitim Bakanlığının Belirlediği Dönemlere ait sınav tarihlerinde; toplam 50 soruluk sınava tabi olurlar ve sınav süresi 60 dakikadır.
A2 sınıfı sürücü ehliyeti almak isteyenlerin, sürücü kursuna A1 araçlarda olduğu gibi 2023 yılında ortalama 5.900 TL ödeme yapmaları gerekiyor.
2. Motorlu taşıt sürücüleri kursu M, A1, A2, A ve B1 direksiyon eğitimi dersi öğretiminde uygulanacak olan bu program, üç ana konudan oluşmaktadır. İlk konu 2 ders saati, ikinci konu 8 ders saati, üçüncü konu ise 2 ders saati olmak üzere toplam 12 ders saatidir.
* A2 sınıfı ehliyet almak isteyenler için herhangi bir ehliyet sahibi değilseniz 2023 yılı için direk A2 sınıfı başvuru ücreti 6.000 TL kurs ücreti, 240 TL e-sınav ücreti, 295 TL direksiyon sınavı ücreti ve 1.597 TL vergisi vardır. 4 kez e sınav ve 4 kez direksiyon sınav hakkınız bulunmaktadır.
A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir. Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız size A1 yerine A2 sınıfını öneriyoruz. A2 sınıfı ehliyet alarak piyasada yaygın olarak kullanılan motosikletlerin büyük çoğunluğunu kullanabilirsiniz.
A2 sınıfı sürücü belgesi
Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor.
Otomatik ehliyet mi manuel ehliyet mi sorusunun en iyi cevabını kişinin kendisi verebilir. Günümüzde birçok insan manuel vites kullanmakta zorluk çektiği için otomatik vites ehliyetine yönelmektedir. Otomatik vites ehliyeti almak, manuel vitese göre daha kolay olacaktır.
Birinci vites kalkış vitesidir. Zorunlu haller dışında, kalkıştan hemen sonra aracınızı ikinci vitese geçiriniz. ( Yaklaşık 3-4 araç boyu bir mesafede ikinci vitese geçmeniz gerekir. ) Sınavın yapıldığı güzergahta 4. vitese geçebileceğiniz kadar hızlanamazsınız.
Başarılı olan adayın kurs aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek sürücü sertifikasının hazırlanması yaklaşık 3-7 gündür. Gerekli belgelerin hazırlanması, harçların yatırılması, ehliyet randevusu alınması ve randevuya gidilmesi ortalama 10 gündür. Ehliyetin tam olarak adresinize ulaşması yaklaşık 15 gündür.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Güncel Özel Direksiyon Dersi Fiyatlarımız 2023
Ancak genel olarak, özel direksiyon derslerinin 1 ders ücretleri ortalama olarak 500 TL ile 700 TL arasında değişebilir.
Buna göre artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek. B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc'ye kadar motosiklet kullanması için de yalnızca ek olarak 1-2 sürüş dersi almasının gerekeceği belirtildi.
Bir süredir merak konusu olan B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı konusuna yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, 125 CC altı motosiklet kullanımı için eğitim şartı bulunduğunu açıkladı.
A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınav ve direksiyon sınavı olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor. Eğer daha önce başka bir sınıftan sürücü belgesi aldıysanız, yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok.
Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 295 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 295 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor...
“M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” sınıfları olmak üzere teorik sınava giren bütün adaylara 12 İlk Yardım sorusu, 23 Trafik ve Çevre sorusu, 9 Araç Tekniği sorusu ve 6 Trafik Adabı sorusundan sorumlu olacaktır.
Ehliyet sınavları ile ilgili yapılan değişiklikle birlikte sürücü adayları artık her gün sınav olabilecek. Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından e-sınav için randevu alabilecek kişiler sınavdan başarısız oldukları takdirde bir kez daha başvuru yapabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri