Samsung Galaxy A53 cep telefonu bataryasında kablosuz şarj olma özelliği bulunmuyor.
Muhteşem pili iki güne¹ kadar dayanır
25W'a kadar çıkabilen Süper Hızlı Şarj ile Galaxy'nizi hızlıca doldurabilir ve toplam pil performansını arttırmak için adaptif pil tasarrufunu etkinleştirebilirsiniz. * 25W Süper Hızlı Şarj aleti ayrıca satılır.
Cihaz Qi gibi bir kablosuz şarj standardını destekler. Cihazı şarj etmek için uyumlu bir şarj pedinin üzerine koymanız yeterlidir.
Kabloların olmadığı bir dünya, artık Samsung kablosuz şarj cihazlarıyla mümkün!
İlgili 36 soru bulundu
25 W maksimum hızlı şarj gücü teknolojisine de sahip Samsung A54 batarya setinin teknolojisinde Lithium Ion (Li-Ion) tercih edilirken şarj soketi ise USB Type-C girişi ile tasarlanmış. Kablosuz şarj özelliğine sahip olmayan Samsung A54'ün bataryası değişebilir yapıda da değil.
Bu özelliğin modellerde yer alabilmesi için belli bir maliyet içine de girmek gerekiyor. Ancak orta segment telefonlarda da yer alan NFC ile birlikte kablosuz şarjın yapılabildiğinin onayı geldi.
Kablosuz şarj adımları
Ayarlar > Pil bölümüne giderek Kablosuz ters şarj düğmesini etkinleştirin. Şarj etmek istediğiniz cihazda Kablosuz ters şarj özelliğinin etkin olmadığından emin olun. Aksi halde şarj etmek istediğiniz cihaz sizin telefonunuzu şarj edebilir.
A50 hızlı şarj özelliği ve Lithium Ion pil yapısıyla öne çıkar. Uzun süre dayanıklı bataryaya sahip Samsung A50 telefonlar, USB Type-C kablolar ile şarj edilebilir. Burada akıllara gelen ve sıkça merak edilen “Samsung A50 kablosuz şarj özelliği var mı?” sorusunun yanıtı olumsuzdur.
Şarj edilecek elektronik cihazı kablosuz şarj cihazı üzerine koyduğumuzda şarj işlemi başlıyor. Şarj cihazı ile fiziksel temas kesildiği anda şarj işlemi durduruluyor. Şarj menzili yok denecek kadar az. Telefona herhangi bir kablo bağlamadığımız için şarj cihazına yerleştirmek veya ele almak için zahmet çekmiyoruz.
Galaxy A53 5G'nin arka taraftaki kamera dörtlüsü 64 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı, 2MP makro ve 5MP telefoto lens oluştuyor. Galaxy A73 5G'de ise 108MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı, 2 MP makro ve 5 MP telefoto lens bulunuyor. Yani Galaxy A53 5G'ye göre daha büyük bir sensör sunuyor.
Akıllı telefonun çift SIM sunan varyantı SM-A536E/DS model numarası ile NBTC, tek SIM'li sürümleri ise SM-A536E/DS ve SM-A536E numaralarıyla FCC'de göründü. Böylelikle cihazın 5G, Wi-Fi 802.11ac ve NFC gibi bağlantı özellikleri ile geleceği belli oldu.
Kablosuz şarj ile tek ihtiyacınız olan, şarj matına takılı tek bir kablodur. Birden fazla cihaz için birden fazla kablo gerekmez. Ayrıca evrensel standart olan Qi kablosuz şarj cihazı, tüm cihazlarla uyumludur.
Telefonun kutusu içinde 15W'lık bir şarj adaptörü bulunuyor. Bu şarj adaptörüyle 1 saat 40 dakika içinde tam kapasite şarj edebiliyorsunuz Galaxy A51'i. Bu sürenin ilk 30 dakikasında telefonun yüzde 33'ünün şarj olduğunu da söyleyelim ve son olarak telefonda kablosuz şarj desteğinin bulunmadığını da belirtelim.
Teknoloji severlerin olmazsa olmaz bir yardımcısı olmayı başarıyor. Samsung şarj aleti type C bağlantı tipi ise son model akıllı telefon ve tabletler ile uyum sağlayan bir çeşit oluyor. Aynı şekile sahip olan alt ve üst kısmı ile dikkatleri çekiyor.
Cihazınııza hak ettiği güçlü şarj desteğini verir. Süper Fast Şarj için Priz Tipi Şarj Aleti (25 W) uygun cihazlarda 25 W'a kadar Süper Fast Şarj imkanı sunmaktadır.
Bu sebeple Galaxy A33 5G modelinde de 5000 mAh kapasiteli bir batarya tercih edilmiş. Ayrıca bu batarya 25W hızlı şarj aleti kullanmanız durumunda 25W hızlı şarj desteği de sunuyor. Ancak akıllı telefonun kablosuz şarj desteği bulunmuyor.
Kablosuz masaüstü şarj aleti sayesinde kablo aksesuarına ihtiyaç duymadan telefonlarınızı kısa sürede rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Yüksek manyetik alan oluşturarak elektriği şarj edecek cihazda bobinler yardımıyla elektriği dönüştürür. Kesintisiz, hızlı bağlantı gücüyle cihazınızın çalışma verimini artırır.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Kablosuz şarj cihazları yüksek düzeyde manyetik alan yaratır. Şarj platformunun üzerine yerleştirilen telefon, bu manyetik alan üzerinde yayılan enerjiyi kendi bataryasında depolar. Bu durumda şarj işlemi gerçekleşmiş olur.
NFC teknolojisi sayesinde ödeme yapmak istediğiniz noktada telefonunuzu pos cihazına yaklaştırarak fiziksel kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duymadan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. NFC teknolojisi mobil ödeme gerçekleştirmenin dışında telefonlar arasında telefon numarası paylaşabilme imkânı da sunar.
NFC'yi (Near Field Communication) açma
Önemli: NFC ayarını görmüyorsanız telefonunuzda NFC yoktur. Temassız ödeme özelliğini kullanamazsınız. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri