Abant'ın en meşhur yemeklerinden bazıları; bıldırcın ızgara, benekli alabalık, Abant kebabı, Kartalkaya kebabı, çantıklı pide, İnebolu etli ekmek, Mengen pilavı, kaldırık dolması, kabaklı gözleme, kuzugöbeği mantarı dolması, Mengen kuzu güveç, kaşarlı domates çorbası, mangalda sucuk ve kaşarlı alabalıktır.
Bolu'nun en meşhur yemeklerinden biri olan Abant Kebabı adını aldığı Abant Gölü çevresindeki restoranlarda servis ediliyor. Ayrıca Bolu Çikolatası da oldukça meşhur lezzetler arasındadır.
Abant Tabiat Parkı içinde ve 7 kilometrelik uzunluğa sahip olan göl çevresinde; fayton gezileri, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri ve atlı gezi turları yapılabiliyor. Ayrıca yine park içinde bulunan mesire alanlarında piknik ve mangal gibi eğlenceli ve dinlendirici aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.
Alanı 127 hektar olan gölün denizden yüksekliği 1328 metredir. Yeraltı suları ile beslenir. Derinliği 18 metredir. Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, büyük bir açık hava rekreasyon potansiyeline sahip olması nedeniyle alanın 1196,5 hektarlık bölümü 1988 yılında “Tabiat Parkı” olarak koruma altına alınmıştır.
İlgili 17 soru bulundu
Abant Gölü, Mudurnu ilçesine bağlıdır. Bolu'nun 35 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür.
Abant'tan Ne Alınır. Abant Gölü girişinde bulunan Köylü Pazarı'ndan, yöre halkının doğal ürünlerle üretmiş olduğu dağ reçellerinden, birçok farklı çeşidi bulunan peynirlerden, baldan, tereyağından, erişte ve tarhanadan, yöreye özgü fındık ve pestillerden alabilirsiniz.
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺
Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim.
Her pazartesi köylü kadınlar tarafından kurulan Bolu Pazarı'nın yüz yılın üzerinde bir geçmişi var. En büyük özelliği pazarcıların hepsinin kadın olması. Konuştuklarımızın çoğu kendini bildi bileli bu pazara geliyor.
Batı Karadeniz iklim kuşağındaki havzada ilkbahar serin, yazlar sıcak, sonbahar kısmen ılık, kışlar ise oldukça soğuktur. En soğuk ay ortalama 1 derece ile ocak, en sıcak ay ortalaması 19 derece ile temmuzdur. Yıllık yağış ortalaması 629 mm'dir. Bu nedenle Yedigöller'i ziyaret içi en uygun zaman nisan-kasım aralığıdır.
Mevcut Hizmetler ve Konaklama : Çevresi 7 km. olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip bulunan gölde; piknik, çadırlı kamp, sportif olta balıkçılığı, yürüyüş, bisikletle, faytonla, atla gezinti vazgeçilmez aktivitelerdir.
Bolu tatilinden dönüldüğü esnada, ziyaretçilerin sevdikleri insanlara alabilecekleri en popüler hediyeler arasında; bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri, saray helvası, çikolata, kozalak reçeli ve çam balı yer almaktadır.
Yayla çorbası, yaprak dolması, et yemeği, hoşaf, börek, baklava düğün yemekleri arasında yer alır. Ayrıca, kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, katık keş yöreye özgün yiyeceklerdir.
Abant güzelliği ve ferah havası ile gelen ziyaretçilerini serinletiyor, dinlendiriyor. Ancak bu tür bir serinleme ile yetinmeyenler yüzmeye kalkınca olanlar oluyor. Görevliler, gölün serin sularına kendini bırakanları uyarıyor: “Burada yüzülmez.”
Ziyaret saatleri: Abant Gölü Tabiat Parkı, haftanın 7 günü 08.30 ile 21.00 arasında ziyaret edebileceğiniz bir yerdir.
Gölcük Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Örneğin bireysel olarak kişi başı 5 TL ile tabiat parkına rahatlıkla giriş yapmanız mümkün. Motosiklet ile 9 TL ve özel araç ile ise 18 TL üzerinden giriş yapmak mümkün.
Bolubeyi Tatlısı
Bolubeyi ismiyle dahi herkesin hafızalarına kazınan bu meşhur tatlı, bir nevi Türk usulü profiterol desek yanlış olmaz. Un ve margarinle yapılan hamurların pişirildikten sonra arasına krema eklenen tatlı, üzerine çikolata ve saray helvası dökülerek servis ediliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre; 2018 yılı Bolu İlinde meyvelerden en çok sırasıyla 22 bin 851 ton ile Elma, 3 bin 243 ton Armut, 1.591 ton Erik, 1.222 ton Kızılcık, 1.108 ton Fındık, 945 ton Üzüm, 901 ton Kiraz, 569 ton Ceviz, 468 ton Şeftali, 421 ton Vişne, 500 ton diğer ...
Tatlıları ve ünlü şefleriyle bildiğimiz Bolu'da uğut tatlısı en çok sevilenler arasında yer alıyor.
Aynı zamanda Abant, Gölcük, Yedigöller gibi ülkemizin ve bölgemizin meşhur milli parkları veya mesire alanları bulunmaktadır. Yine malûm olduğu üzere ormanlarda 365 gün 24 saat esasına göre ateş yakılması kanunen yasaktır.
Buna göre “mâmur, şen, çok dolu” anlamına gelen Âbâd Dağı'nın adının sonradan “Abant Dağı” olarak değiştiğini öğreniyoruz. Abant Dağı ve Abant Gölü'ne sonbaharda geldiğinizde, karşınıza kartpostallarda görmeye alıştığınız muhteşem bir manzara çıkması muhtemel.
Göl, Bolu ilinin 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde bulunuyor. Ankara-İstanbul D-100 Karayolu'nun ve TEM Otoyolu'nun 203'üncü kilometresinden sonra ayrılan 22 kilometrelik yol ile göle ulaşılıyor. Bolu merkezden her iki saatte bir kalkan toplu taşıma araçlarıyla da göle gidebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri