Kapatma talimatı için abonelik iptali başvurusu esnasında en geç 2 hafta sonrasına kadar bir tarih belirlenir. Eğer bir tarih belirtilmez ise genellikle en geç 3 gün içerisinde kapatılır. Kapatma için aboneye sms veya e-mail yoluyla bilgilendirme yapılır.
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, insanların daha rahat abonelik işlemlerini yapabilmesi için birçok hizmeti E-Devlet Kapısı'na taşımıştır. Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir.
İlgili protokol kimin adına düzenlenmiş ise o kişiden yazılı ve ıslak imzalı dilekçe talep edilir, bu dilekçe ise operatörün alakalı birimleri arasında -oldukça yavaş- bir bürokrasi aşamasından geçer. Dilekçenizin işleme konması ve abonelik iptal talebinizin yerine getirilmesi bazen 10 iş günü kadar sürebilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Abone fesih başvurusundan sonra güvence bedelini; on beş (15) gün içinde, gaz iade bedelini; on beş (15) gün içinde tüm PTT şubelerinden alabilir.
Abonelik iptali işlemini yalnızca aboneliğin yasal sahibi veya yasal sahibin vekaletname ile yetkilendirdiği kişiler gerçekleştirebilir. İptal talebinizin şirketimize ulaştığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde hizmetiniz durdurulacak ve 7 gün içerisinde iptal işlemi tamamlanacaktır.
Sözleşme sonlandırma işleminiz için size en yakın hizmet noktamızdan, 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden, Online Hizmetler Merkezimiz üzerinden, Enerjisa Mobil üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Kimler İptal Başvurusu Yapabilir? Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanım yapan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcunu ödeme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Usulsüz elektrik kullanımı tespit edildiğinde kesme açma bedelinin 5 katı faturaya yansıtılıyor.
İptal talebinizi başvuru tarihinizden itibaren en geç 14 gün içinde yapabilirsiniz. İptal talebiniz ile birlikte dağıtım şirketi, elektrik sayacınıza ait son kullanım endekslerini almak ve kapanış işlemlerini yapmak üzere adresinize ulaşır.
Güvence bedelimi nasıl iade alabilirim? Abonelik sırasında verdiğiniz 'Nakit Güvence Bedeli'nin değerlenmiş hali, eğer varsa borcunuz ile mahsup edildikten sonra, portföye geçişinizin ardından talep ettiğiniz veya edeceğiniz ödeme yöntemine uygun olarak en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tarafınıza iade edilecektir.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 4- Söz konusu şirket için 'abonelik sorgula' bağlantısına tıklayın.
Şayet kiracı habersiz birşekilde kaçıp giderse, şayet elektrik su doğalgaz gibi abonelikleri kiracı üzerine ise borç her zaman eski kiracı üzerine kalmaktadır. Ev sahibinin veyahut yeni gelecek kiracının, kaçan kiracının bıraktığı borcu ödeme mükellefiyeti söz konusu değildir.
Dairedeki elektrik aboneliğini kapatmak istediğinizi bildirin. Enerji şirketi genellikle bir başvuru formu veya dilekçe talep edecektir. Bu formu eksiksiz doldurun ve gerekli belgeleri ekleyin. Abonelik kapatma talebinizi ilettikten sonra, enerji şirketi tarafından yapılan kesintileri ve süreçleri takip edin.
İşte, su aboneliği iptali hakkında detaylı bilgiler. Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.
Listenizden çıkarılmış, abonelik iptalinde bulunmuş ya da henüz aboneliği onaylanmamış abonelerdir.
Ödenmemiş borç olsa dahi hattı kullanıma kapatırlar ve son bir fatura daha kesilir.
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Süreç Nasıl İlerleyecek? İptal talebinizin teyidi için sizi 0850 288 80 80 numaralı hattan arayacağız. Talebinize takiben 24 saat içinde faturalamanızı durduracağız ve 5 gün sonra hizmetinizi otomatik olarak sonlandıracağız. İşleminiz tamamlandığında sizi bilgilendireceğiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri