Atasözü [1] Aç, hiçbir mazeretle susturulamaz. Çocuk da bir şey istedi mi, beklemek bilmez.
"Aç aman bilmez, çocuk zaman bilmez" Atasözünün anlamı belli durumlar ve koşullar altında bireylerin davranışlarının normalden farklılaşabileceğini ve bazen kontrol dışı olabileceğini vurgular.
Aç Aman Bilmez, Çocuk Zaman Bilmez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aç hiçbir mazeretle susturulamaz, çocuk da istediği şeyi hemen elde etmek ister.
[1] Uzun zaman bir nesnenin yokluğunu çeken kişi, kudurmuş gibi ona saldırır. Gözü başka şey görmez.
[1] Küçük de olsa bir iyiliğin değerini bilmeyen, ona karşı teşekkür duygusu beslemeyen kişi,daha büyük iyiliklerin değerini de bilmez; onlara karşı da duygusuz kalır.
İlgili 30 soru bulundu
Her çok, azdan olur Atasözünün Anlamı: Büyük sonuçlar veya büyük başlangıçlar, küçük adımlar ve basit başlangıçlarla meydana gelir.
" Atasözünün Anlamı: Basit bilgilere hakim olmayan kişi, daha karmaşık konularda da bilgili olamaz. Temel bilgisi olmayan, ileri seviyede bilgi edinemez.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Herkes kendi ayıbını bilmez Atasözünün Anlamı: İnsanlar genellikle kendi hatalarını veya eksikliklerini görmekte zorlanırlar, ancak başkalarının hatalarını kolayca fark ederler. Bu atasözü, bireylerin kendi hatalarını kabullenmekte zorlandıklarını ve genellikle başkalarını eleştirme eğiliminde olduklarını belirtir.
"bilir bilmez" bir sıfat değildir, yalan yanlış bilgiyle değil, yarım yamalak bilgiyle, söz edilecek konu hakkında etraflıca bilgi sahibi olmadan konuşmak, bilip bilmeden laf etmek gibi bir anlama gelen söz öbeğidir.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Kaynana öcü, oğlu cici - Vikisözlük.
Atasözleri, az sözcükle çok şey anlatan özlü sözlerdir. Anlattıkları denenmiş, doğruluğuna inanılmış düstur (genel kural, kaide) niteliğindedirler. Deyimler ise, kalıplaşmış anlatım araçlarıdır.
Ağaç yaş iken eğilir.
Çocuklar mutlaka küçük yaşta eğitilmelidirler. Bu yaşlarda işlenmeye, her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Zaman geçip de büyüdükçe eğitilmeleri zorlaşır. Yaşlı insan kolay kolay eğitilmez.
[1] Beliren tehlikeye karşı önlem alınmalı.
- Zengin kaşınmış, fukara zannetmiş, para verecek. - Ölüler de zanneder ki, diriler her gün helva yiyir. - Uyursun sabaha galır, ölürsün ellere galır. - İgidim (kocam) igid olsun da, yerim çalı dibi olsun.
İçinde, anlamları verilmeden yeni Türk alfabesine göre sıralanmış 339 atasözü ağırlıklı kalıplaşmış söz bulunmaktadır.
Çok Söz (Laf) Yalansız, Çok Para (Mal) Haramsız Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bol kazancın içinde yasa dışı elde edilmiş para bulunduğu gibi çok konuşanın sözleri arasında da mutlaka yalan bulunur.
Can boğazdan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, hayatta kalmak ve sağlığı korumak için beslenmenin önemine vurgu yapar. İnsanın yaşaması için yemesi, içmesi gerektiğini belirtir.
Ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile rahat oturulamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri