Çok asitli olduklarından bu gıdaların tüketilmesi mide ve göğüste yanmaya neden olabilir. Özellikle aç karnına yenmemelidir.
Şaşırtıcı bir şekilde, ekip, ne sabah ne de gece sütlü çikolata alımının, muhtemelen iştah kesici olarak hareket ettiği için kilo alımına yol açmadığını keşfetti. Aslında sabah saatlerinde sütlü çikolata alımının yağ yakmaya ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu gösterildi.
Özellikle günün erken saatlerinde yemek, çikolata için ideal bir zaman dilimi olarak belirleniyor. Uzmanlara göre; çikolatanın tadını gerçekten almak için çiğnemek yerine ağzınızda eritmeniz gerekiyor. Böylece çikolatada tüm aromalar, ağzınızda dağılabilir.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Sabah kahvaltısında çikolata tüketmek zihninizi açar 😊
Beyne giden kan akışını arttıran kakao, bu sayede hafızamızı güçlendiriyor ve öğrenme hızımızı arttırıyor. Bu nedenle özellikle sınava gireceğiniz günlerde kahvaltıda bir parça bitter çikolata tüketmek, ihtiyacınız olan enerjiyi toplamanıza yardımcı olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Çikolata grubunu 08.00-17.00 saat aralığında tüketmeye çalışın. * Günlük ortalama 20 gr (2 kare) bitter çikolatayı 1 porsiyon meyve yerine tercih ederek çikolatadan vazgeçmeden kilonuzu koruyabilirsiniz.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur. İçerisinde kakao bulunan (bitter) çikolataları tercih etmeniz daha faydalı olur.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar. Bu nedenledir ki 7 günlük bitter çikolata diyeti denilen ve yağ yakmayı sağlayan bir diyet türü bile vardır.
Çikolata
Antrenman sonrası: Bitter çikolata, yorulan kaslarınızı yenilemek için daha fazla oksijen getiren kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilecek flavonol bileşiklerini içerir.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Aç karnına tatlı yemek insülin seviyenizi yükseltir. Bu da henüz uyanmış pankreasınız için aşırı yüklemeye sebep olur. Böyle bir alışkanlık diyabetle sonuçlanabilir.
İçerisinde bulundurduğu kalorisi nedeniyle diyet yapan kimselerin uzak durmaya çalıştığı çikolatalar, bilinenin aksine kilo vermeyi bile kolaylaştırıyor. Kan şekeri seviyesini dengede tutarak kilo vermeyi kolaylaştırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Düzensiz beslenme, dengesiz egzersiz yapımı, kadınlarda regl dönemi gibi birçok durumun sonucunda kan şekeri düşebilir. Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
Acı tüketmenin kalori yakmaya yardımcı olduğunu söyleyen doktorlar, acının her türlüsünün vücuda faydalı olduğunu ekledi. 7-Çikolata uyandırıyor: Siyah çikolatanın içinde bulunan 'teobromin' maddesi uyanmayı sağlıyor. Uzmanlar sabahları küçük parça siyah çikolata yemeyi tavsiye ediyor.
Çikolata kalorisini ve diyeti düşünürken işte burada porsiyon devreye giriyor . Gümlük 1 veya 2 parça çikolata yemekte problem yok . Ancak kilo vermeye calısanlar için bu her gün olmamalı . Çikolatadan gelen kaloriler iştahı tetikler ve daha fazla acıktırır .
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao içeriğindeki feniletilaminin seks sırasında endorfin hormonlarını harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu da cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur. Bitter çikolatanın enerji verici özelliği de cinselliğe iyi gelir.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Çikolatanın pek bilinen bir özelliği olarak endorfin seviyesindeki artışı gösteren çalışmalar, çikolatanın iyi hissettirdiğini ortaya çıkartıyor. Çikolata yemek sporcuya ihtiyacı olan morali depolama konusunda da yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri