Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir. Sabahları asitli içecekler içmek mukus dokularına zarar verip mideye giden kan akışını azaltır.
Muzun içerisinde bulunan yüksek potasyum sebebiyle kan şekeriniz aniden yükselebilir. Bu sebeple aç karnına muz tüketilmesi önerilmiyor.
Muz son derece besleyicidir, iyi miktarda potasyum, lif ve B6 ve C vitaminleri içerir. Muzla kahvaltı yapmak sabah için doğru bir başlangıç olabilir. Muz sayesinde enerjiniz yükselir. Ancak içeriğindeki doğal şekerler diyabet hastaları için olumsuz etki edebilir.
Sabahları meyve yemek daha faydalıdır. Kan şekeri bu şekilde daha yavaş yükselir, çünkü bütün gece istirahat halinde olan sindirim sistemi sabah yenen meyve ile güne daha az zorlanarak başlar. Günde en az iki öğün meyve yenmelidir. Bu da iki orta boy elma, portakal, şeftali veya armut anlamına gelir.
İlgili 22 soru bulundu
Hem susadığımız için hem de zinde olmak için sabah aç karına tükettiğimiz suyun öncelikle vücuda pek çok faydası vardır. Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur.
Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Düzenli muz tüketimi, yüksek demir seviyeleri nedeniyle kansızlığa karşı yardımcı olacaktır. Demir, kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyarır ve bu nedenle kandaki hemoglobin düzeyini artırır. Kan Basıncı Muz, potasyum açısından yüksek ve sodyum açısından düşüktür, bu sağlıklı tansiyon için harika bir kombinasyondur.
Karbonhidrat bakımından zengin olan muz gün içinde enerjinizin yüksek olmasına yardımcı olacaktır. Metabolizmanın hızlanmasına ve sindirim sisteminin hızlı çalışmasına yardımcı olarak vücudun kilo vermesine yardımcı olur.
Özellikle zengin lif kaynağı ile birlikte sindirimi kolaylaştırıcı etki yarattığını söylemek gerekir. Ancak muz meyvesinin faydalarının dışında tek olumsuz yanı kabızlık yaratmasıdır. Herhangi bir şekilde ishal yapmaması ile beraber, kabızlık problemini ortaya çıkarabileceğini söylemek gerekir.
Düzenli olarak muz tüketmeye devam ettiğinizde kemik sağlığınızı korumuş olursunuz. Muz tam bir potasyum deposu dedik ama içinde hiç de göz ardı edilemeyecek kadar bol miktarda kalsiyum bulunuyor. Hepimizin bildiği gibi kalsiyum da özellikle kemiklerin gelişimi açısından en çok ihtiyaç duyduğumuz minerallerden biri.
Hazırladığınız haşlanmış limon kürüyle yapacağınız diyet 1 ayda 20 kilo vermenizi sağlayabilir. bunun için her sabah aç karnına bir fincan haşlanmış limon kürü tüketmelisiniz.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca daha az açlık hissetmenizi sağlamasının yanı sıra bağırsaklarda yer alan toksinlerin vücudunuzdan atılmasına da yardım ediyor.
Muz, fazla sıvının vücuttan çok daha hızlı, tutulmadan atılmasına yardımcı olan, ödemden kurtaran, ancak kan yoğunluğunu artıran çok lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Kalp krizi veya felç geçirmiş kişilerin yanı sıra koroner hastalığı olan kişiler için muzun çok sık tüketilmesi önerilmez.
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
Mide-bağırsak dostu probiyotik yoğurt veya kefir tercih edebilirsiniz. Rezene ve papatya çayı gaz giderici özelliğe sahiptir. Aşırıya kaçmamak şartıyla bitki çaylarından ıhlamur, melisa, adaçayı, melisa, ekinezya, tarçın-karanfil, ayvalı ıhlamur, elma çayını da tercih edebilirsiniz.
Kompleks karbonhidratlar, sindirim sistemini olumlu etkiler. Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi sağlıklı karbonhidratlar yüksek lif içerikleriyle bağırsak hareketlerini artırır.
Nane çayı mide gazına en etkili çözümdür. Sindirim sistemine doğrudan etki eden nane çayının yanı sıra anason çayı da mide gazını hafifletir. Ayrıca rezene ve papatya çayı da mideye çok iyi gelir. Sağlığa pek çok yararı olduğu bilinen zencefil mide gazına en iyi gelen bitkiler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri