Yaşam Koçluğu Sertifika Programını seçerseniz Üniversite (E-DEVLET) Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifikası verilmektedir. Program AC-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı olduğu için AC Onaylı Uluslararası sertifikası da eklenebilir.
ICF Ünvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Ünvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Ünvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.
Düzey 1: Associate Certified Coach ACC (eski adıyla ACSTH): Mentor koç tarafından en az 60 etkileşimli öğrenim ve 10 saatlik Mentor Koçluğu sunan kuruluşlar içindir ve ACC seviyesinde veya üzerinde bir performans değerlendirmesini içerir.
Yaşam koçluğu sertifikasına sahip olan uzmanlar, danışanlarına en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Danışanların psikolojik rahatsızlıkları dışındaki bütün problemlerinde, yaşam koçları en iyi ve en etkili şekilde yardımcı oluyor.
BİR KOÇ OLUN
Koçluk yolculuğunuza ICF akredite eğitim veren bir kurumdan eğitim alarak başlayabilirsiniz. Sonrasında ICF Türkiye'ye üye olarak katılabilir, ayrıca ünvan sertifikası alarak koçluk mesleğini uluslararası yetkinlik ve etik standartlara uygun uygulayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Uluslararası Koçluk Federasyonu (International Coaching Federation), koçluk eğitimi ve koçluk profesyonelleri için standartları belirleyen ve denetleyen uluslararası bir kuruluştur. ICF onaylı koçluk eğitimi, bu kuruluş tarafından akredite edilen ve koçluk becerilerini öğreten eğitim programlarını ifade eder.
4 Modul ICF Onaylı Koçluk Eğitimi Ücreti (Program Fee)
*** 60 saat Temel Program Ücretimiz 21.850 TL + K.d.v. *** Bu program için erken kayıt tarihi 30 gün ve 15 gün öncesidir.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Nefes ve Yaşam Koçu maaşı aylık ortalama 24.400 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Nefes ve Yaşam Koçu maaşı 19.500 TL iken, en yüksek ise 39.700 TL'dir.
Diplomaya ek olarak, bir yaşam koçluğu sertifikasına ihtiyacınız var. Yaşam koçluğu sertifikası, yetkin özel eğitim kurumları tarafından alınır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi ofisinizi açabilir veya bir kurumda çalışabilirsiniz.
Diğer koçluk ünvanlarından farklı olarak MCC koçluk kimliğine başvurmanın tek bir yöntemi vardır. 200 saatlik koça özel eğitimin tamamlanması. En az üç ay boyunca 10 saatlik Mentor Koçluğu alınması Mentor koçu bir MMC olmalıdır.
Sadece ICF tarafından bu ünvanlama yapılır. Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
En az 8 müşteri ile 100 saatlik (75 saati ücretli) koçluk tecrübesi (Koçluk eğitimleriniz başladıktan sonra) En az 25 saati ACC unvan başvurunuzdan önceki 18 ay içinde yapılmış olmalıdır. Seviye 1 / Seviye 2 veya ACTP programının tamamının tamamlanması durumunda program kapsamında mentorluk alınması gerekmektedir.
AC Koç Akreditasyonu kapsayıcıdır; geçmişiniz, eğitiminiz ve deneyiminiz ne olursa olsun başvurabilirsiniz. Teorik ve akademik konulardan ziyade mesleği icra etmeye uygunluğun akreditasyonuna odaklanılan sıkı bir süreçte yüksek mesleki standartlar karşısında kendinizi değerlendirme fırsatı yakalarsınız.
Koçluk, potansiyel sorunları belirleyip bunları düzelterek gelecekteki sonuçları iyileştirmeyi amaçlar. Diğer taraftan mentorluk, performansı artırmak için becerilerinizi ve bilginizi paylaşmayı içerir. Son olarak, koçluk resmi eğitim gerektirirken mentorluk resmi eğitim gerektirmez.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2001 yılında uluslararası dolaşıma sokulan International Classification of Functioning, Disability and Health başlıklı sınıflandırma sistemi, T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırması olarak çevrilmiştir.
Kimler yaşam koçluğu yapabilir diye düşünülürse; en az lise mezunları ve 18 yaşını geçmiş herkes gerekli eğitimleri tamamlayınca görevlerine başlayabiliyor.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji bölümlerinden mezun olan kişiler de yaşam koçu olarak görev yapabilir.
Kimler Yaşam Koçu Olabilir? Yaşam koçluğu eğitimine, yaşam koçluğunu yapmak isteyen, bu alana ilgi duyan, kendini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler başvurabilir. Belli bir eğitimi almış olmak veya lisans mezunu olma gibi şartlar bulunmamaktadır.
Koç (Seviye 6), koçluk sürecine uygun nitelikte, çoğunlukla kapalı mekânlar ve ofis ortamında çalışır. Genellikle serbest meslek statüsünde hizmet verirler.
ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.
Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri