Meyvenin olgunlaşması bir fiziksel değişimdir çünkü meyve yine aynı meyvedir . Bir şey değişmez.
Meyvede olgunlaşma belirli fiziksel ve kimyasal değişimlerin bir sonucudur.
Canlıların büyümesi kimyasal değişim olarak değerlendirilmektedir. Canlıların büyümesi hücrelerde meydana gelen bölünme doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bu kapsamda geri alınamaz bir durumdur. Bu açıdan kimyasal bir değişimdir.
Doğrulanmış Cevap. Elmanın sindırilmesi kimyasal degişimdir. Çünki midemizde,bagırsağımızdan geçtiği için parçalanır ve ufalanır.Böylelikle kimyasal değişme olur..
Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir. Fiziksel değişimin geri dönüşümü vardır.
İlgili 38 soru bulundu
Fiziksel değişimde, maddenin görünümü değişse de öz aynı kalır. Bazı maddeler fiziksel olarak değiştikten sonra eski haline dönebilir. Kimyasal değişimde ise maddelerin çekirdeğini oluşturan atom ve moleküller dönüşüme uğrar.
Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir. Kimyasal değişimde maddenin aynı zamanda molekül yapısı da değişir. Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz. Buna bağlı olarak bu özelliklerde meydana gelen değişmelere de kimyasal değişmeler denir.
Yumurtanın kırılması ile maddenin şekli ve görüntüsü değişmektedir. Ancak yapısında herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Kırılan yumurtanın pişirilmesi olayı ise iç yapısını değiştirdiği için kimyasal değişim olarak ifade edilmektedir.
Çaya Limon Sıkılması Neden Kimyasal? Çaya limon sıkıldıktan sonra çayın bir daha eski haline dönebilmesi mümkün değildir. Bundan dolayı çaya limon sıkılması kimyasal bir değişim örneğidir. Kimyasal tepkimeler bir kimyasal değişim sonrasında oluşmaktadır.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Muzun kararması kimyasal bir olaydır.
Meyvenin olgunlaşması bir fiziksel değişimdir çünkü meyve yine aynı meyvedir . Bir şey değişmez.
Sütün mayalanarak yoğurt haline gelmesi kimyasal bir süreç olarak ifade edilmektedir. Mayalanma işlemi sırasında organik maddeler mikroorganizmalar tarafından birtakım değişikliklere uğratılmaktadır. Bu değişiklikler sonrası sütün yapısı değişmektedir. Bu işlem sırasında yararlı bakteriler kullanılmaktadır.
Madde üzerinden gerçekleşen bazı değişimler kimyasal ye süreci gösterir. Bunlar içerisinde yanma, paslanma, çürüme ve bileşik yapma gibi durumlar söz konusudur. O yüzden bu unsurlara bakmak suretiyle dişlerin çürümesinin kimyasal bir süreci taşıdığını ifade etmek gerekir.
BALIN KRİSTALİZASYONU (ŞEKERLENMESİ) DOĞAL BİR FİZİKSEL OLAYDIR.
Kimyasal değişimdir. Çünkü maddenin iç yapısı değişmiştir.
Havucun rendelenmesi fiziksel değişime girer. Maddenin moleküllerinde veya iç yapısında herhangi bir değişim meydana gelmemiştir bu yüzden fiziksel değişimdir. Fiziksel değişim nedir?? Maddenin yapısı değişmeden sadece dış görünüşünde meydana gelen değişmelere fiziksel değişim denir.
Yapraklarında maruz kaldıkları ısı değişiminden dolayı renklerinde ve dokularında birtakım değişiklikler oluşmaktadır. Bu değişiklikler yaprağın yapısında kalıcı değişikliğe neden olduğu için yaprağın kimyasal bir değişime maruz kaldığı belirtilmektedir.
Şekil değişmesinden dolayı camın kırılması fiziksel değişim olayıdır.
Özellikle eğitim konusunda öğrencilerin bilmesi gerektiği durumlar arasında geliyor. Betonun Donması Fiziksel mi, Kimyasal mı? Betonun donması tamamen kimyasal bir değişim olarak ön plana çıkar. Bunun temel nedeni ise çimento ile suyun birbirine karışımı ile beraber açığa çıkan durumdur.
Kömür havanın oksijeni ile temasa geçtiğinde, oksijen molekülleri kömüre ilk olarak fiziksel daha sonra ise kimyasal olarak adsorbe olmakta ve bu süreç kimyasal bir reaksiyon olarak sonuçlanmaktadır.
Sütün ekşimesi olayı kimyasal değişime örnek olmaktadır. Fiziksel değişim olması için sadece dış görünüşünde değişiklik olması iç yapısının bozulmaması gerekmektedir. Bu nedenle ekşime, çürüme, küflenme, yanma gibi olaylar kimyasal değişim içinde değerlendirilmektedir.
Yani bir maddenin yanma, mayalanma, ekşime, küflenme, çürüme, paslanma, kokma gibi olaylara maruz kalması kimyasal değişim ile açıklanmaktadır. Limonun küflenmesi de kimyasal bir olay olarak ifade edilmektedir.
Cevap: Kimyasal değişimdir.
Sütten peynir, yoğurt ve tereyağı yapılması kimyasal değişimdir.
Meyve ve sebzeler, bakteri ve mikroorganizmalar tarafından besin olarak kullanılarak çürümeye başlar. Soğuk hava ise bakterilerin çoğalmasını engeller. Bu yüzden çürümesini istemediğiniz besinleri buzdolabında saklamalısınız. Meyve ve sebzeleri kesinlikle ıslak olarak saklamamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri