AC Şarj İstasyonu Seviye 1 120 volt ve 60 hz alt yapısına sahip ülkelerde daha çok tercih edilmektedir. İstasyonun çıkış gücü son derece düşüktür. Bu nedenle, araba şarj süresi 17 saat sürmektedir.
120V AC prize takıldığında şarj oranları 1,4 kW ile 3 kW arasında değişir. Batarya kapasitesine ve durumuna bağlı olarak şarj 8 saat ila 12 saat arasında sürer .
AC, yani alternatif akımla şarj etme yöntemi, batarya için gerekli olan enerjinin dolum süresini uzatır. Genel olarak ev tipi prizlerde bu akım türü tercih edilir. AC ile yapılan şarj sırasında şarj cihazı veya aracınız gelen elektriği doğrusal akıma dönüştürülür.
Şarj işleminde, AC şarj cihazları evlerde kullanılan standart prizlerden güç alır ve daha yavaş bir şarj hızı sağlarken, DC şarj cihazları bataryaları daha hızlı bir şekilde şarj edebilirler.
Çoğu ev prizinin (seviye 1 şarj cihazı) tipik bir elektrikli aracı tamamen şarj etmesi yaklaşık 40 saat sürerken, çoğu halka açık şarj cihazı (seviye 2 şarj cihazı) saatte 15-25 mil menzil sunabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Alternatif akım (AC)
AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletiliyor. Bu tip istasyonlarda 22 kW kapasiteye kadar enerji çıkışı elde etmek mümkün.
Togg'un 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip (523 km menzil) uzun menzilli diğer versiyonu ise evden 195,5 TL'ye, işyerlerinden 334,5 TL'ye ve hızlı şarj istasyonu Trugo'dan 707,1 TL'ye tamamen deposunu dolduruyor.
Hızlı (AC) şarj istasyonunun güç seviyesi kurulum esnasında 3,7-7,4-11-22 kW seçeneklerinden birisi olarak ayarlanabilmelidir. Hızlı (AC) şarj istasyonu çalışma frekansı 50/60 Hz aralığında olmalıdır.
Bu sayede AC, kondansatörden kolayca geçme özelliğine sahiptir. Bu insan vücudunun bir kapasitör görevi görmesi durumunda AC'nin DC'den daha tehlikeli olduğu anlamına gelir.
Evlerimize gelen şebeke gerilimi 230 Volt 50 Hz'dir. ABD'de ise şebekeler 120 Volt 60 Hz kullanılmakradır. Elektrik daha az kayba sebep olduğu için AC olarak iletilir ve ihtiyaç durumunda DC forma çevrilebilir. Bahsedilen 230 V, AC olduğu için gerilimin tepe değeri değil, etkin değeridir.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Türkiye'de bulunan bir çok şarj cihazı noktasında AC şarj istasyonu bulunmaktadır. Alternatif Akım şarj istasyonlarında aracın gücüne göre değişmekle birlikte ortalama 22 kW'a kadar güç kullanır.
Elektrikli arabalarda kullanılabilecek iki tür 'yakıt' vardır. Alternatif akım (AC) ve doğru akım (DC) gücü olarak adlandırılır. Şebekeden gelen güç her zaman AC'dir. Ancak, elektrikli aracınızdaki gibi bataryalar gücü yalnızca DC olarak depolayabilir.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Evinize gelen dağıtım hatlarından herhangi bir düzeltme yapılmadığı için evinizin içindeki tüm elektrik prizleri AC ile çalışır. Bu, bir elektrik prizine takılan tüm cihazların (çamaşır makinesi, blender, buzdolabı) AC kullandığı anlamına gelir.
Alternatif akımda gerilim değeri pozitif ve negatif olmak üzere sürekli değişkenlik göstermektedir. Doğru akımda ise bu hep sabittir. Evlerimize ulaşan elektrik, alternatif akımdır(AC).
“BASİT ÖNLEMLERLE TEHLİKELİ DURUMLARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR”
Bu voltajdaki ve 55 volta kadar elektrik insana zarar vermez. 55 volt üzeri elektrik tehlikelidir, 220 volt elektrik ise insanı öldürür.
Ev tipi şarj istasyonlarında araçlar genellikle saatte 3 ila 7 kW arasında dolup 15 ila 50 kilometre menzil sağlıyor. Aracınızın kaç kW hıza ulaştığını öğrenerek evinizdeki şarj süresini hesaplayabilirsiniz. Ancak ev tipi şarj istasyonlarında tam dolum 10 ila 24 saat arası sürebiliyor.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
Şarj istasyonu, örneğin ev'niz veya evinizin elektrik tesisatı daha fazlasına izin vermiyorsa, 11 kW'lık bir şarj gücüyle de şarj edilebilir. 11 kW'lık bir EV Şarj İstasyonuna maksimum 11 kW'lık şarj gücüne bağlanırsınız.
Comments191. Biz TOGG'u evden şarj ediyoruz. Full şarj 160-170 TL'ye geliyor ve yaklaşık 420 km gidebiliyoruz.
Yerli ve Milli gururumuz Togg T10X akıllı cihazı düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 16,7 kWh, uzun menzilli batarya ise 16,9 kWh değerinde elektrik tüketir, muadil bir SUV ise 100 kilometrede ortalama 7 litre dizel yakıt tüketir.
2023 Togg Fiyat Listesi
Togg fiyat listesi 2023 yılının Ağustos ayı itibarıyla şu şekilde: Togg T10X V1 RWD (Standart Menzil): 1.227.500 TL. Togg T10X V2 RWD (Standart Menzil): 1.329.500 TL. Togg T10X V2 RWD (Uzun Menzil): 1.563.500 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri