Acı yemenin bebeğe bilinen bir zararı yoktur. Ancak gebelikte sık görülen mide yanması, ekşime, reflü şikayetlerinin artmasına sebep olabilir.
Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluk (gaz oluşturması, emmeyi reddetme gibi) yaratırken, bazı bebeklerde hiç sorun olmayabilir.
Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir. Emzirme döneminde yemeklerinizde baharat kullanımını azaltarak bebeğinizde gaz oluşumunu hafifletebilirsiniz.
Gebelikte Acı Yemek Bebeği Etkiler mi? Gebelikte acı yemenin bebek üzerinde olumlu ya da olumsuz herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Hamile kadınların sık araştırdığı konuların başında hamilelikte beslenme konusu gelmektedir. Gebelikte acı tüketmenin bebeğe verdiği herhangi bir zarar bulunmamaktadır.
Hamilelikte acı yemek yemenin gebelik dönenime dair olarak bilinen herhangi bir zararı yoktur. Fakat gebelik döneminde oldukça sık olarak görülebilen mide yanması, midede ekşime, reflü şikayetlerinin artmasına neden olabilir. Bu sebeple çok aşırı acı yemek yemekten kaçınmak son derece yararlı olacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Doğmamış bir bebek 12 haftalıkken acı hissedebilir
12 haftalık bir gebelikte bebeğin sinir ve omuriliği acıyı hissedebilecek kadar gelişmiş olur. Yeni duyuları ile birlikte göbek kordonlarını ve yüzlerini hissedebilirler.
Aç kalmayın
Aç kalan annede kandaki keton miktarının artması, bebeğin ilerideki psikolojik ve nörolojik gelişiminde gerileme ve sakatlık riskine; tansiyon inip çıkmasına, bayılmalara sebep olur. Kan şekerinin düşmesiyle de baş dönmesi, sinirlilik, baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkar.
Gebeliğin son döneminde gribe yakalanan anne adaylarının doğum sonrası hastalığı bebeğine de geçirebilmektedir. Bunun yanı sıra gebelik sırasında virüsün bebeğe bulaşması ya da doğrudan zarar vermesi gibi bir durumla karşılaşılmamaktadır. Ancak hamilelikte birçok fizyolojik değişimler görülmektedir.
Aşerme sonucunda istenilen yiyeceğin yenmesinin zararı olmadığı gibi sanılanın aksine bir yararı da yoktur. Hatta bazı yörelerde yanlış inanışlara yol açarak istenilen yiyeceğin yenmemesi durumunda bebekte sakatlık ve cildinde lekeler olacağı söylenmektedir."
Kısacası anne sütünün tatlımsı, sabunsu, ekşi ve hatta acı gibi çok değişik tadı olabilir. Bu da bebeklerin anne sütünü içmesini etkileyebilir. Bebekler çoğu kez taze sağılmış anne sütünün tadını ve kokusunu sever ve kolaylıkla içer.
Çiğ sarımsak, soğan, yeşil soğan, çiğ kabak, kavun gibi çok gaz yapan yiyecekler de mümkün olduğunca az tüketilmeli. Çok fazla çay, kahve içmek de sütün kalitesine olumsuz etki edebileceğinden ve annenin uyku kalitesini düşüreceğinden tercih edilmemeli. Bu süreçte sigara alkol gibi ürünlerden de mutlaka kaçınmalı.
Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.
Emzirmenin İlk Haftalarında Meme Uçlarında Ağrı
Zaman geçtikçe anneler emzirmeyi öğrenir, bebek ile birbirine alışır ve meme uçlarındaki ağrı günler içerisinde kaybolur.
İlk 6 ayda bebeğinizin ana besin ihtiyacı anne sütüdür. Bebekler 2 yaşına kadar anne sütüne ihtiyaç duymaya devam ederler. Fakat bu ihtiyaç 6. aydan sonra ek besinlerle desteklenir. Ek besin dönemine geçene kadar sadece anne sütü ile beslenmiş bebeğiniz, 6. aydan sonra ek gıdalara geçebilir.
Hamile kadının yaşadığı tüm duygular rahim içindeki bebek tarafından hissedilir. Annenin stresi, kızgınlığı, mutluluğu yada sakinliği hormonlar aracılığıyla bebeğe geçer. Yoğun stres sırasında annede kortizol ve adrenalin salgıları artar ve plasenta aracılığıyla bebeğin sinir sistemine iletilir.
PAROL'un emziren anne tarafından tedavi edici dozlarda alınması bebek üzerinde bir risk oluşturmaz. Parasetamol az da olsa süte geçtiği içim emzirme döneminde hekim önerisi ile kullanılabilir.
1- Emziren Anne Üşütünce Kendi Karnı Ağrır, Bebeğe Bir şey Olmaz! Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.
Ara öğün ise gece gündüz fark etmeden yapılmalıdır. Doğal olarak hamileler gece acıkınca ne yemeli sorusu akıllara düşer. Kuru yemiş ile bir bardak su veya bir kase yoğurt sabah bulantılarını önleyecektir.
Anne karnında bebek üşür mü? Anne karnındaki bebek üşümez. Bu yanlış, kulaktan dolma bir bilgidir.
Anne karnında bebek gününün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Özellikle gebeliğin 7. ayından sonra bebek, 24 saatin, %80 - %90'ını uyuyarak geçirir. Araştırmalar anne karnındaki bebeklerin uyuduklarında rüya bile gördüklerini göstermiştir.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Bunun yanında, hamileyken çiğ ya da az pişmiş et ürünleri de tüketilmemelidir. Tüketmemenin yanı sıra, yemek yaparken çıplak elle dahi dokunulmamalıdır. Çiğ ete dokunmak ve yemek toksoplazma enfeksiyonuna yol açabilir. Keza çiğ kabuklu deniz ürünleri de salmonella adlı enfeksiyonun oluşmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri