Açıcıyla yanmış saçlarda kırıklar dipten uca kadar her yerde olur ve saçların koparak dökülmesine neden olur. Yanmış tüm saç tiplerinde uygulayabileceğiniz Natura Keratin brezilya fönü uygulamaları ile saçlarınızın yanmış yapısından kurtulabilirsiniz.
Keratin bakımının birkaç türü var. Bunlardan biri saçı kimyasal ya da renk açıcı işlemlerden veya ısıya maruz kaldıktan sonra saçı onaran doğal keratin uygulaması. Tamamen doğal ve üzerine ısı uygulanmadan yapılır. Şampuanlamadan sonra keratin sürülür, durulanarak tekrar krem uygulanır.
Oryalden Yanan ve Yıpranan Saçlar
Oryalden yanan ve yıpranan saçlara bir diğer çözüm yolu keratin yüklemesi yapmaktır. Bu tür keratin bakımları kullanılan yönetimlerin doğal ve patentli olmasına veya sentetik ve silikon içerikli kimyasal içerikli olmasına göre etkisi çok farklı olur.
Yıpranmış saça keratin yapılır mı ? Evet yapılır. Bayanların bu konu da yani saç bakımın da ki bilgi arayışlarını karşılamak amacı bilgilendirmede bulunacak olursak ise saç bakımında ki en başarılı ve yararlı bakım olarak keratin bakımı önerilir.
Kısacası, açıcıdan yanan saça ne iyi gelir sorusunun tek cevabı kestirmektir. Eğer saçlarınızı kestirmek istemiyorsanız ve yanmış saça ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, bol bol bakım maskeleri uygulayabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar yanmış saçlara çok iyi geliyor. Saçın yanması ile birlikte ortaya çıkan sert ve kuru görünümü yumuşatmak için doğal yağlara başvurabilirsin. Doğal yağlar kullanırken sadece birkaç saat boyunca yağı saçına sürmeli ve aynı gün içinde saçlarını yıkamalısın.
Saçların yeniden yapılanma süresi 3 aydır. Bu üç ay boyunca saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardım eder. Saçlı deriyi vitamin ve minerallerle desteklemezseniz saçlarınız eskisinden daha ince ve cılız çıkabilir.
Boyadan hemen sonra keratin bakımını yapılması önerilmez. 1-2 hafta sonra yapmak daha doğrudur.
Saçları aşırı işlem yapılmamalıdır. Keratin sonrası saçlara sülfatsız şampuan ve saç kremleri kullanılmalıdır. Brezilya fönü keratinin ömrünü uzatmak için saçlarınızı 2 gün boyunca yıkamamalı ve sülfatsız şampuan kullanılmalıdır.
4. Keratin sarı saça çok dikkatli uygulanmalı.hasarli sarı sacda saçların dökülmesini bile tetikler.sacina yakana gitme bence.
Yanmış Saç'a Evde Keratin Bakım Nasıl Yapılır;
Öncelikle yanmış saç organik içerikli keratin şampuanıyla yıkanır ve havluyla kurutulur. Hafif nemli kalan ve kuru saça, keratinler eşit şekilde sürülür, Açık olarak ve en az 5-10 saat saçta bekletilir. Ilık suyla durulanır.
Bir muzu ezin ve üzerine 5-6 damla badem yağı damlatın. Karışımı saç diplerinize ve saç derinize işleyecek şekilde masajla yedirin. Karışımı saçınızda yarım saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla saçlarınızı yıkayın.
Keratin Saçta Kaç Gün Kalmalı? Keratin bakımı yaptıktan sonra 48 ile 72 saat son derece önemlidir. Bu sürede saçınızı yıkamamalısınız. Eğer ilk 48 saatte saçınız ıslanırsa saçınızın ıslanan yerini hemen kurutma makinesi ile kurutmalı ve üstünden düzleştirici ile geçmelisiniz.
Saç açıcılar tamamen kimyasal ürünlerdir. Saçlarımızın yapısını kalıcı olarak değiştirir ve rengini açar. Zaten saçlarımızın yapısıyla oynamasaydı, rengini de açamazdı Dolayısıyla açıcı ile açılan saç kendi kendine ya da doğal yollarla eski haline dönmez. Saçları açıcı ile açmanın dönüşü yoktur.
Profesyonel kullanım için geliştirilmiş olan Native Base Daily Keratin Treatment, kuaförlerin en çok tercih ettiği keratin bakım ürünlerinden biri diyebiliriz.
Keratin saça fırça ile sürülür ve saç uçlarına kadar taranarak yayılır. Uygulama ardından keratin saçta 20-30 dakika kadar bekletilir. Sabitleme için saç fön makinesi ile kurutulur ve saça fön çekilir.
KERATİN BAKIMI DEZAVANTAJLARI:
Ancak yenilemenin sık tekrarlanması durumunda saçta hasarlanma riski yüksektir. Keratin bakımı kıvırcık saçları düzleştirme işlemi değildir. Saçta geçici parlaklık sağlayan bu işlem, özellikle açık renkleri tercih eden ve sık boya yaptıran kişilerde aşırı kuruma etkisi yaratabilmektedir.
Aslında keratin bakımı uygulamasının hiçbir zararı yoktur. Aksine zarar görmüş hasarlı saçları onarmak için yapılır. Fakat Türkiye'de o kadar çok keratin bakımı adı altında uygulanan aslında keratin bakımı yada saç botoksu keratini ile alakası olmayan çok yüksek oranda formaldehit içeren ürünler varki.
İşlem biraz uzun sürüyor, o yüzden dar vakitte gitmeyin. Boyanızı yeni yaptırdığınız vakitte de gitmeyin çünkü boya bu işlemle akıyor. Ancak bakım yapıldıktan 7-10 gün sonra başka kimyasal işlem yapılabiliyor.
Boyalı Saçlara Keratin Bakımı Yapılır mı? Evet, boyalı saçlara da keratin bakımı uygulaması yapılabiliyor. Özellikle röfleli ve/veya çok incelmiş saçlarda, çok incelmiş saçlarda ilk etapta daha fazla yapılmaktadır. Ancak keratin yüklemesi genel olarak boya işleminden sonra yapılması tavsiye edilir.
Setler halinde satılıp miktarlarına göre değişen fiyatları vardır, tekli keratin şeklinde de satılmaktadır. Evde keratin setleri 400 - 500 TL fiyat aralığında olup, kuaför setleri 3000-5000 TL aralığındadır. Peki keratin bakımı uygulamasını kuaför fiyatları nedir 700 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.
Kuaförde keratin bakımı işlemi genellikle 2 ila 3 saat arasında sürebilir. İşlemden sonra saçlarınız daha sağlıklı, daha parlak, daha düzgün ve daha kolay şekillendirilebilir olacaktır.
Gliserin nemi saçlara hapseder ve kurumanın, yıpranmanın önüne geçen. Lastik gibi uzayan saçlar aslında kurudur ve nemlenmeye ihtiyacı vardır. Bu sebeple gliserin kullanımı oldukça önemlidir. Düzenli kullanımda saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.
Sarımsaklı şampuanlar, oksijen suyu ile yanan saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, saçlara duş sonrası zeytinyağı maskesi uygulamak da, kimyasal ürünler nedeniyle oluşan yanıkları onarabilmektedir.
Yanmış saçlara nasıl bakım yapılır? Yanmış saçlarınızın var olan renginden memnun değilseniz, koyu renklere boyayabilir sonrasında bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Şampuan ve bakım kremlerinde onarıcı bakım türlerini tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri