[1] Bir insan işini acele ile yapıp hemen bitirmek isterse işi yaparken işini şaşırır ve sona erdiremez.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele ederek, sabırsız davranarak daha hızlı sonucun alınacağı düşünülmemelidir. İnsanları sonuca götüren şeyler aceleci davranmak değil, tam tersine telaşsız ve tedbirli davranmaktır.
Acele etmek bir işin hemen yapılmasını sağlar ancak pişmanlık yaratabilir.
[1] Güzel, ama küçük bir belirti ile, beklenen doyurucu sonuca erişilmiş olmaz.
“Bir bulutla kış olmaz, bir çiçekle yaz gelmez.” Aristoteles bu sözle şunu kastediyordu: Nasıl açan bir tek çiçek ya da yaşanan bir tek sıcak gün yazın geldiğini kanıtlayamazsa, size haz veren birkaç anın ardından da hakiki mutluluğu bulduğunuzu söyleyemezsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
Mal canın yongasıdır sözü de hayatımızın her anında ortaya çıkabilecek bir atasözüdür. Bu atasözü bir kişinin eşyasına gelen zarardan kendi canına gelmişçesine acı duymak anlamına gelmektedir.
[1] İyice düşünülmeden yapılan iş, çok kez insanı zarara ya da geri dönemeyeceği bir çıkmaza sokar.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
Genellikle herkesten aynı performansı ve verimi beklemek hayal kırıklığıyla sonuçlanır.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: acele etmekle daha çabuk sonuç alınır sanılmamalıdır.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler.
Testiyi satın alan köle sanki aradan 1 sene geçmemiş gibi koşarak eve gittiği sırada ayağı takılmış ve yere düşmesiyle birlikte testi de parçalanmış. Ağlayan kölenin ağzından birden ”acele edersen böyle olur, acele işe şeytan karışır” sözleri dökülüvermiş.
Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda, hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler. Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün.
Atasözü "Yeteri kadar düşünüp taşınmadan, çabuk ve acele davranılarak yapılan işten pekiyi sonuç beklenmemelidir; o iş ya yanlıştır ya da bozuktur. Bunun sonucu olarak bu işi bize veren insanları hayal kırıklığına uğratabilir; kendimizden kötü anlamda ödün vermiş olabiliriz."
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Armut dibine düşer deyimi hakkında merak edilenler. Çocukların ya da farklı yaş gruplarındaki insanların, genetik olarak kendi ailelerine benzemesi üzerine kullanılan bir deyimdir.
Atasözleri mecazi bir anlatım ile bilgi ve öğüt veren sözlerdir. Geçmiş yıllardan günümüze kadar gelmiş olan bu sözlerden birisi de Az Söyle Çok Dinle atasözüdür.
Cevap: "Bal bal demekle ağız tatlanmaz." Mecaz bir cümledir.
[1] Çok önemli bir iş için bir kimseye ricada bulunmak, hatta yalvarmak gerekirse, yapınız. Bununla hiçbir şeyiniz eksilmez.
[1] Bir işi yoluyla, yöntemiyle yapan güçlük çekmez.
[1] Olmayacak işi zorla yapmaya çalışan zarara uğrar.
Aksoy yine “Dost ile ye iç, alışveriş etme” (1988b: 136) atasözünü, mecazsız diye nitelendirmiştir. Bu atasözünde de dost, alışveriş gerçek anlamda, “ye-, iç-” kelimeleri gerçek anlamlarıyla değil, “birlikte vakit geçirmek, muhabbet etmek” anlamıyla kullanıldığı için mecaz anlamdadır.
Doğrulanmış Cevap
-- Bugünün işini yarına bırakma atasözü gerçek anlamlı mı yoksa mecaz mı ? Sorusunun cevabı ; Mecaz kelime olmadığı için gerçek anlamlıdır .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri