Acem Halısı Tohumu (100 Tohum) Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir.
Bakımı kolay bir çiçektir. İklim İsteği: Her iklime uyum sağlayabilen çiçek fidesidir. Kışın soğuklarına ve yazın yakıcı soğuklarına dayanıklı bir çiçek türüdür.
Güneşli alanda yetiştirilirse daha iyi gelişim gösterir. Türkiye iklimine en uygun ve en gösterişli yer örtücüsüdür. Kurak ve verimsiz topraklarda bile yetişir ayrıca soğuğa çok dayanıklıdır. Etrafına hızla kol atarak yayıldığı için ekildiği alanı hızlı bir şekilde kapatır.
Acem Halısı Çiçeği Özellikleri
Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim çiçek açabilir.
Acem Halısı Çiçeği Güneşi Sever Mi? Acem Halısı Çiçeği, güneşli bir ortamda yetiştirildiğinde daha iyi gelişir. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, yarı gölgeli ya da aydınlık bir alan tercih edilmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Acem halısı, buz çiçeğigiller familyasının ince yapraklı pembe renkli türleridir. Acem halısı çiçeğinin yaprakları küçük, ince çubuk şeklinde, yumuşak ve pütürlüdür. Dalı incecik ve kısa sert tüylüdür. Acem halısı bir kış çiçeğidir, soğuğa dayanıklıdır.
Acem Halısı (Mezarlık Örtücü) Hakkında
Mezarlıklar için kullanabileceğiniz çok yıllık bir bitkidir. Sert hava şartlarına dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim çiçek açabilir. Fakat daha çok İlkbahar aylarında gelişim gösterir.
Makul ölçüde suyu seven mezem bitkisi az sulanırsa boyu daha da kısalır. :Güneş alan toprağı kumlu yerlerde yetişir. Çiçekleri gölgede açamaz.Tohumları Mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilir.
Acem halısı çiçeği, toprağı adeta güzel bir halı deseni gibi sarmaktadır. İsmi de buradan gelmektedir. Güzel görünümü ve bunun yanında güzel kokusu ile sıklıkla yetiştirilen bitkilerden bir tanesidir.
Ürün açıklaması Acem halısı çiçeği her dem yeşil uzun yıllar yaşayabilen yer örtücü ve sarkma özelliği olan süs bitkisidir. Çok dekoratif pembe fosforlu çiçekler açar soğuk ve sıcak iklimlere dayanıklıdır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 14-21 günde çimlenir.
Tohumlar hazırlanmış çiçek yataklarına ya da üretim saksılarına nemli toprak doldurulduktan sonra serpilerek dikilir. Tohumlar oldukça küçük olduklarından ince kum ile karıştırarak homojen olarak toprak yüzeyine yaymanız iyi olacaktır. 20 derece sıcaklık ve nemli ortam Kraliyet halısı tohumları için yeterlidir.
Acem halısı, İran halısına verilen addır.
Ocak ayında ekilebilecek çiçekler şunlardır; pelesenk, ametist, hercai menekşe, camgüzeli, begonya, sabır ağacı ve lobelyadır. Ocak ayında ekilmesi gereken çiçekler gölgede büyüyen ve yetiştirilen çiçekler ekilmelidir.
Acem halısı, buz çiçeğigiller familyasının ince yapraklı pembe renkli türleridir. Acem halısı çiçeğinin yaprakları küçük, ince çubuk şeklinde, yumuşak ve pütürlüdür. Dalı incecik ve kısa sert tüylüdür. Acem halısı bir kış çiçeğidir, soğuğa dayanıklıdır.
Bitkilerin çiçekleri çoğunlukla güzel kokular yayar. Çiçekli bitkilerdeki kokulu maddeler, kolayca buharlaşabilen kimyasal bileşiklerdir. Bitkiler bu maddeleri çoğunlukla polen taşıyan canlıları kendilerine çekmek amacıyla salgılar.
Süs bitkisi olarak yetiştirilen kamelyaların çiçekleri gösterişli ve güzel görünümlüdür. Kamelyalar bodur ağaç görünümde kış soğuklarına dayanıklı yapraklarını dökmeyen bitki türüdür. Kış bitimi ve ilkbahar aylarında açmaktadır. Kamelyanın çiçekleri kokusuzdur.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
Acem borusu nasıl çoğaltılır? Acem borusu çoğaltmak çok kolaydır! Tohumla, çelikle ya da çevresinde kendi kendine ürettiği fidanları ayırmak suretiyle çoğaltılabilir.
Buz çiçeğinin kış aylarında kuruyan yapraklarını budamanız gerekmektedir. Bu sayede daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Buz çiçeğinin toprağının kumlu ve humuslu olması gerekmektedir. Evde bakımını yaptığınız buz çiçeğiniz için mutlaka vitamin takviyesi yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Tanımı: Tek veya çok yıllık otsu bitkilerdir.
- Hanımeli çiçeği fidanı dikim zamanı : 12 ay sürekli dikilebilir. - Yaprak dökme özelliği : Kışın yaprak döker.
Çelik ve tohumla çoğaltılabilirler. Çabuk kuruyan ve süzek toprak severler.
Geçmişten günümüze Türkiye'nin her bölgesinde görülen halı dokumaları genellikle: Kayseri, Gördes, Milas, Demirci, Uşak, Yağcıbedir, Konya, Bursa, Kocaeli, Ardahan, Kars, Isparta il ve ilçelerinde dokuma halılar oldukça meşhurdur. Bu halılar içerisinde en meşhur olan halı ise Isparta halısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri