Açık Öğretim Lisesi'den ayrılanlar.(0-42 kredililer Lise 1 ,42-84 kredililer Lise 2 e, 84-126 kredililer ise Lise 3 ,126 ve üzeri kredisi olanlar Lise-4 kayıt edilirler) NOT: AÖL mezuniyet kredisi MEB tarafından 2020 yılında 170'e düşürülmüştür.
Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170'dir.
Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir. Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci verdiği dersin kredisini kazanır.
a) Öğretim planından en az 30 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, b) Öğretim planından en az 60 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, c) Öğretim planından en az 95 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar.”
Ancak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değidir. Dönemi en az 5 dönem veya üzeri olmalıdır. Ortak ve zorunlu dersleri nin başarılmış olmalı yada muaf olmak gerekmektedir. Kredisi ise 170 ve üzeri olmalıdır..
İlgili 19 soru bulundu
Öğrencilerimiz her dönem sınavı için 35 kredilik ders seçebilirler. Sistem sizi uyarıncaya kadar ders seçiniz.
Açık lise öğrencisi ders başarısına göre üç yılda bitirebilir hatta 2.5 yılda bitirme durumu vardır.
1. Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü 30 AKTS kredisi, bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS kredisidir. 2. (Değişik: RG-09/04/2018-30386) Birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıf öğrencileri, kayıtlı oldukları programın birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıfındaki bütün dersleri almakla yükümlüdürler.
1) Bir yarıyılda en fazla kaç AKTS kredi alabilirim? Öğrenciler dört yıllık programlarda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda en fazla 30 AKTS kredili, beşinci yarıyıldan itibaren en fazla 40 AKTS kredili ders alabilirler.
Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.
* Açık Öğretim Lisesinden ayrılanlar. (0-42 kredililer Lise 1 ,42-84 kredililer Lise 2 e, 84-126 kredililer ise Lise 3 ,126 ve üzeri kredisi olanlar Lise-4 kayıt edilirler) NOT: AÖL mezuniyet kredisi MEB tarafından 2020 yılında 170'e düşürülmüştür.
Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek” dedi.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
NORMAL LİSEDEN AÇIK LİSEYE NASIL GEÇİŞ YAPILIR? AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre 17 yaşını tamamlamış olan öğrencilerin bir yıl içerisinde 3 dönem eğitim görme şansları bulunuyor. 17 yaşını tamamlamış olan öğrenciler; 8 eğitim dönemi sonunda yani 2.5 yılda toplam 170 kredi toplamaları halinde açık liseden mezun olabiliyorlar.
Hayır, açık öğretim lisesine sıfırdan başlanılmaz. Okul sana belirli bir miktarda kredi verir, belirli bir süre örgünde okuduğun için. Örneğin, 10. sınıfın ikinci dönemi açığa geçersen 4. dönemden başlarsın.
Her yarıyıl 30 AKTS kredisi olmak üzere altı yıllık eğitim-öğretim programının 360 AKTS, beş yıllık eğitim-öğretim programlarının 300 AKTS, dört yıllık eğitim-öğretim programlarının 240 AKTS, ön lisans programlarının ise 120 AKTS olması zorunludur.
Sınıf geçmek için yılsonu not ortalaması 3.00 (bildiğim kadarıyla Anadolu liselerinde böyle). 3.34=102 ediyor. Yani 102 kredi lazım.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir.
Üniversitelerde hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapması gerekmiyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerinin genelde ders kaydı yapması gerekmiyor fakat üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte olduğu için kazanmış olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerini aramanız daha iyi olacaktır.
Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Açık Öğretim Kurumları 2022-2023 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları tamamlandı. 28 Temmuz-9 Ağustos 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen AÖL 3. dönem sınavının sonucu yakın zaman sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri