Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dil ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.
Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz. Eğer açık liseyi hızlı bir şekilde bitirmek istiyorsanız, derslerin verdiği kredileri karşılaştırıp her sınavınızda yüksek kredileri veren dersleri seçebilirsiniz.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
İşte, MEB AÖL mezuniyet kredi sayısıyla ilgili ayrıntılar. AÖL mezuniyet kredi sayısı MEB'den gelen açıklamayla belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi.
Açık lise diplomasının Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alındığını bildirdik. Bu mezuniyet belgesi mezun olunduğu tarihten itibaren 2 ya da 3 ay sonra Halk Eğitim Merkezine diploma olarak gönderilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.
Açık öğretim lisesi mezun olma kredi şartı 192 iken, yeni düzenlemeye göre aşağı çekilerek 170 kredi olarak değiştirilmiştir. Ancak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değidir.
1) Öğrenci müfredat derslerindeki zorunlu dersleri almış olmalı. 2) Öğrenci 360/240/120 AKTS'yi tamamlamış olmalı 3) Öğrenci Staj zorunlu olan bölümler için staj öğrenimini tamamlamış olmalı. 4) Öğrencinin akademik not ortalaması en az 2.00 olmalı. 5) Bitirme projesini tamamlanmış olmalı.
Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır.
Açık Öğretim Lisesi sınıfta kalma var mı? Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken ortak (zorunlu) ve seçmeli dersler vardır. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır.
Açık lise kaç yılda biter yada kaç dönemdir hep beraber inceleyelim. Açık öğretim lisesinde her yıl üç dönem vardır ve her dönemde ayrı sınav yapılmaktadır. Açık öğretim lisesinden 2,5 yıl gibi bir sürede mezun olma imkanı vardır.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
Açık Lise 2. Sınıf: En az 40, en fazla 80 kredi. Açık Lise 3. Sınıf: En az 80, en fazla 120 kredi. Açık Lise 4. Sınıf: En az 120, en fazla 160 kredi.
Açık Öğretim Lisesi diploma sorgulama işlemleri e devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor. E devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama" ekranı üzerinden açık lise diploma bilgileri görüntüleniyor.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Açık liseye geçen öğrencinin sadece cumartesi, pazar meşguliyeti olacaktır. Bu iki günlük yoğunluk açık lise sınavları içindir. Bunun haricinde okula dair başka sorumluluğunuz olmadığından okul bitmiş sayılır. Geriye kalan vakti çok iyi değerlendirirseniz açık liseye gitmek sizin için büyük bir avantaj olacaktır.
Açık Öğretim Lisesinde En Az 1 Dönem Sınava Girmiş Olması Gereklidir. Millî Eğitim Bakanlığı, 18 Yaş Ve Üstü Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinin Mezuniyeti İçin Gerekli 8 Dönem Şartını Kaldırdı. Bu Öğrenciler İçin Bundan Sonraki Dönemleri De Kapsayacak Şekilde Mezuniyet Şartı, 5 Dönem Olarak Uygulanacak.
170 kredi + hiç zorunlu derslerinizin kalmaması gerekiyor. Bu şartları yerine getirirseniz mezun olursunuz.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
TOPLAM KAÇ KREDİ İLE MEZUN OLUNUR? Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için en az 192 kredi alınması gerekir.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. AÖL sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır. Başaramadığı dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri