Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Hem Android'de hem de iOS'ta QR kod okutmak için ekstra uygulamalara ihtiyacınız olmadığı gibi, her iki platformda da QR kod ve barkod taramak için birkaç seçenek bulunuyor. Android'de sadece QR kod değil, normal barkodları da okutmak için Google Asistan kullanılabiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Barkod uygun okuyucu ile okutulduktan sonra, okuyucu siyah ve beyaz çizgileri elektrik sinyallerine dönüştürür. Okuyucunun kod çözücüleri bu sinyalleri çözerek anlayabileceğimiz rakam veya karakterlere çevirir.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Ve iPhone'unuzdaki QR kodunu kontrol merkezinden taramak için. ◉ Kontrol Merkezindeki QR kod okuyucu simgesine tıklayın. ◉ Kamerayı taramak için QR kodunun yakınına çevirin. ◉ Kontrol panelindeki QR kodu okuyucu, QR kodunu lambayı kullanarak düşük ışıkta taramanıza olanak tanır.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Android uygulamaları arasında, en iyi QR kod okuyucu sürekli olarak zirvede olan i-nigma QR barkod tarayıcıdır. Herhangi bir kafa karıştırıcı özelliği yoktur, bunun yerine önceden tarama yeteneğine sahiptir.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Barkod yatay dikdörtgen şekli ile bilinmekte olup sadece sayısal verileri hapseder. Fakat karekod her türlü numara ve harf kaydı yapabilir. Dolayısıyla karekod kullanım oldukça geniş ve okunabilir olması açısından da avantajlıdır.
Karekod, Data Matrix adlı kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun Türkiye'de kullanılan karşılığıdır. Karekod kelimesi ilk defa Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu'nda yer almıştır. Data Matrix'in Türkçe karşılığı olarak kullanılmaktadır.
Kamera uygulamasıyla QR kodunu tarama
Ana Ekran, Denetim Merkezi veya Kilitli Ekrandan Kamera uygulamasını açın. Arka kamerayı seçin. Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir. Kod genellikle kare beyaz fon üzerinde siyah motiflerden oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri