Açıköğretim ve uzaktan eğitim programlarında, Talim ve Terbiye Kurulunun kararı kapsamında olan öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı ile Öğretmenlik Mesleği Tezsiz Yüksek Lisans programına katılabilecek.
Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
Türkiye'de önlisans ve açıköğretim mezunları sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, matematik, din kültürü ve diğer branşlarda eğitim verebiliyor.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece mezun öğrenciler (örgün, açık ve uzaktan öğretim lisans mezunları) başvurabilecektir (Bkz.
Yükseköğretim Kurulu tarafından sürece ilişkin yeni kararlar alınıncaya kadar, dersler uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında 2023-2024 Öğretim yılında uzaktan eğitimle verilecek derslerde kullanılacak olan platform hizmete alınmıştır. Giriş sağlayamayan öğrencilerimiz olursa 02.10.2023 Pazartesi günü Eğitim Fakültesi Dekanlığına bilgi vermeleri gerekmektedir.
Lisans öğrencileri için Pedagojik Formasyon Eğitimi (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi) başvuruları başlamıştır. Üniversitemiz 2023/2024 eğitim-öğretim yılı Lisans Programları Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları 27 Eylül - 06 Ekim 2023 tarihleri arasında Öğrenci İşleri biriminden yapılabilecektir.
Formasyon; eğitim fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmelerini sağlayan bir belgedir. İstanbul Üniversitesi AUZEF kapsamında formasyon eğitimi bulunmamaktadır.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı (OÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bağlı dört yıllık bir lisans programıdır. 25.01.2000 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği başlatılan bu program, hâlen ülkemizdeki Eğitim Fakültelerinde uygulanmakta olan ...
B.
lise diplomalı olarak kayıt yaptıranlar hariç, İmam Hatip Alanı dersleri 1. Dönemden itibaren, diğer alanlara ait dersler 3. Dönemden itibaren seçilebilir. Lise diplomalı öğrenciler için ayrı grup oluşturularak dönem kısıtlaması olmadan, derse öğrenci ve öğretmen ataması yapılabilir.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
2022-2023 Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'na yapılacak başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
Bilindiği üzere, 23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır.
Açıköğretim ve uzaktan eğitim programlarında, Talim ve Terbiye Kurulunun kararı kapsamında olan öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı ile Öğretmenlik Mesleği Tezsiz Yüksek Lisans programına katılabilecek.
Her İİBF bölümü mezunu formasyon alamasa da evet İİBF'nin bazı bölümlerinden mezun olanlar formasyon alabilmektedir. Bu bölümler; İşletme, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye ve Yönetim Bilişim Sistemleridir. Bu bölümlerden mezun olan kişiler Pedogojik Formasyon Eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirler.
2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı Pedagojik Formasyon Sertifika Programı başvuruları 09-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Üniversitesi, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başlatıyor. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'na bu yıl alınacak öğrenci sayısı 1100 olarak belirlendi.
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
2023-2024 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru işlemleri online olarak gerçekleştirilecektir. Başvuru esnasında gerçekleştirilmesi gereken işlem basamakları: 1. https://formasyonbasvuru.odu.edu.tr/ adresine giriş yapılır. 2- Kayıt Ol sekmesinden sisteme kayıt işlemleri gerçekleştirilir.
19. Not : 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde USEC ve Formasyon derslerinin tüm sınavları çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.
Pedagojik formasyon eğitimi süresi içerisinde toplam 9 ders alınacaktır. Bu derslerden; 3 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretim yoluyla, 5 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüz yüze verilecektir.
19. FORMASYON DERSLERİNİ ALABİLİR MİYİM? İLİTAM programında pedagojik formasyon dersleri verilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri