Açık renkli parkeleri koyu ve açık duvar boyası seçenekleri ile kolaylıkla kombinleyebilirsin. Parkelerin krem, beyaz ve yeşil, mavi gibi pastel salon duvar boyası seçenekleri ile mükemmel bir uyum yakalayabilir.
Odanızın rengi ile seçeceğiniz parke rengi, birbirini tamamlamalıdır. Evinizde bulunan mobilyaların rengini kapatmayan, daha çok ortaya çıkaran renkler tercih edilmelidir. Koyu renk mobilyalarınız varsa açık renkler tercih etmelisiniz. Mobilyalarınız açık renk ise koyu renk parkeler tercih etmelisiniz.
En yaygın parke renkleri kül grisi, süt beyaz, gül rengi ve açık beyazdır. Açık renk parkeler tozu ve kiri kolaylıkla belli etmez, daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
En çok tercih edilen renkler arasında; açık beyaz, gül rengi, süt beyaz rengi ve kül grisi renkleridir. Bu tercihin sebepleri açık renk parkelerin kir ve tozu kolay belli etmemesi ve daha kolay temizlenebilmesidir. Parke modeli ve renk seçiminin yanında parkenin malzemesi ve üretimi de büyük önem taşır.
Özetle açık renk parkeleri, alanı daha ferah göstermek için kullanırken koyu renk parkeleri daha küçük bir algı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Açık renk parke kullanışlı mı sorusunun yanıt ile devam edelim. Açık renk parkeler biraz daha kir gösterebilir ancak bu kullanışlı olmadığı anlamına gelmez.
İlgili 43 soru bulundu
Kapı ve Parke Renginde Uyumu Yakalamak
Klasik bir görüntü için; koyu tonlara sahip bir parke, daha açık tonlardaki iç kapı rengiyle keskin bir kontrast yakalayabilirsiniz. Genel olarak, kasvetli bir hava yaratmamak için koyu renkli kapıları, açık renkli parkelerle birleştirirler.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Parke boyarken birçok boya türünden faydalanabilirsiniz. Örneğin, vernikli ahşap koruyucu, akrilik boya, taş parke boyası çeşitleri karşınıza çıkabilir. Epoksi parke boyası da bunlar arasındadır.
Parkelere Göre Halı Seçimi;
Bu yüzden doğru zemin rengi belirlemek gerekir. Açık renk parke üzerine yine açık renkte halı tercih etmek yerine birbirlerini ön plana çıkaracak kontrast renk tonları tercih edilmelidir. Böylece hem parke hem de halı kendisini gösterir.
Sizce hangi renge hangi parke ? Gri duvarlar son zamanlarda birçok evde kullanılsa da en çok cafelerde sık görmeye başladık. Gri sevenler olduğu kadar bunaltıcı bir izlenim verdiği için uzak duran ve sevmeyen çok kişi vardır. Gri duvarınıza önerimiz Van Gri ve Porsuk parkedir.
Parke seçerken alternatif bir yöntem olarak, tüm ev için aynı renk parke tercih etmek yerine, yaşam alanlarınızın fonksiyonlarına göre seçim de yapabilirsiniz. Yatak odaları için koyu renk parkeler tercih ederken, koridorların daha aydınlık ve ferah görünmesi için açık renk parkeler kullanabilirsiniz.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Kahverengi – Parlak-mavi, krem, pembe, açık kahverengi, yeşil ve bej renkleri ile kombinlenebilir. Açık Kahverengi – Soluk sarı, krem-beyaz, mavi, yeşil, mor ve kırmızı renkler ile kombinlenebilir. Koyu Kahverengi – Kireç sarısı, camgöbeği, nane yeşili, mor ve pembe uyumlu ev boyası renkleri ile kombinlenebilir.
Zemine ahşap veya laminat parke döşetecekseniz, boya badana öncesi döşeme yaptırmanız uygun olacaktır. Bu ürünlerin montajı, süpürgeliklere ve yere yakın duvar yüzeylerine hafifçe zarar verebilir.
Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir. Derzli parke modelleri mekânda akıcılık sağlarken aynı zamanda alanın daha geniş görünmesini sağlar.
Ancak eğer böyle bir düşüncemiz var ise bu renk parke için en uygun halı rengi daha çok bej tonları olmalıdır. Bunun sebebi ise gri parke ne çok açık ne çok koyu renktir. Bundan dolayı da gri parkeyi en iyi gösteren açık renkli halıları tercih etmek çok önemlidir.
Son zamanların en popüler parke renklerinden biri olan gri bir parkeye sahipseniz bej tonlarını kullanmanız akıllıca olacaktır. Ne açık ne koyu bir renk olan gri için ideal halı renkleri parkenin rengini en iyi vurgulayacak olan açık renkli halılardır.
parkelerinizi kolayca yenileyebilir, dilerseniz ahşap.
Bunun için zımparalamadan kalan bir parça talaş tozunu parke cilası ile karıştırıp macun kıvamına getir ve bunu kullanarak zemindeki boşlukları doldur. Dolgunun kurumasından sonra macunu kullandığın yerleri hafif zımpara ile zımparala.Tercih ettiğiniz renk ile zemini boya.
Son moda iç cephe boya renkleri arasında, Pantone Renk Enstitüsü tarafından belirlenen 2023 yılı rengi “Pantone 18-1750” kodlu Viva Magenta'dan bahsetmezsek olmaz.
Kum beji rengi duvarda nasıl durur sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlk olarak kum beji rengi adını kumun tonlarından alır. Krem rengi ile kahve rengi arasında yer alır. Krem rengine göre koyu bir tondadır aynı zamanda kahverengine göre ise oldukça açıktır.
Kapı rengi zemine göre daha hafif ve yumuşak ton renginde tercih edilmesinde fayda var. Bunun nedeni, mekan aşağıdan yukarıya doğru dikey olarak algılanmasıdır. Eğer dekore edilecek oda, dar bir alana sahipse bu noktada küçük mekanlar için açık renk tonları daha doğru olacaktır.
Ceviz mobilyalar, koyu renkli parkeler ve kapı, merdivende parkelere uyumlu ahşap tonu ile sıcak ve sofistike bir görünüm yakalamış Sevim hanım.. Bu doğal doku, yeşilden, vizon ve kahverengiye toprak tonlardan oluşan bir renk paleti ile tamamlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri