AÖF, ATA AÖF ve AUZEF öğrencileri, cep telefonu ve bilgisayar desteğinden yararlanamayacak. Uygulama sadece örgün eğitim kurumlarında 2 ve 4 yıllık ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrencileri kapsayacak. İkinci öğretim öğrencileri de 5 bin 500 liraya kadar olan teknoloji desteğinden yararlanabilir.
Yerli üretim modelleri kapsaması beklenirken uygulamadan kimler nasıl faydalanabilecek? Hangi markaları kapsıyor? Vergisiz telefon ve bilgisayardan Açıköğretim öğrencileri dahil tüm üniversite öğrencileri faydalanacak.
Buna göre, satın alım tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek. Cihazın, vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak.
Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.
Şurada Paylaş! VERGİSİZ TELEFON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.
İlgili 28 soru bulundu
1- Vergisiz teknolojik cihaz imkanlarından kimler faydalanabilir? Cihaz satın alma tarihi itibariyla 26 yaşından gün almamış Yükseköğretim öğrencileri faydalanabilir. Bu kapsama Açıköğretim öğrencileri dahil değildir.
Başvuru nasıl yapılacak? Bilgisayar, cep telefonu ve internet desteğinden faydalanabilmek için öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak. Öğrenciler bir sefere mahsus bu hizmetten yararlanabilecek.
Lise öğrencileri için vergisiz telefon uygulaması geçerli değil. Bu düzenleme, sadece üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim gören öğrencileri kapsıyor. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri de bu düzenlemeden yararlanamıyor.
Cep telefonlarının vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor.
Cep telefonunu bir defaya mahsus olmak üzere yarı yarıya düşürecek olan düzenlemenin üst sınırını lisans öğrencilerinin oluşturması bekleniyor. AÖF ve uzaktan eğitime kayıtlı öğrenciler de bu imkandan yararlanacak.
GencizBiz web sitesi: https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede ilgili belgenin yayınlanmasıyla birlikte vergisiz telefon dönemi resmen başladı.
Kampanya kapsamında yerli üretim yapan Turkcell, Vestel, General Mobile, Casper, Reeder, Teknosa, Sunny, Piranha ve Kaan gibi markaların cep telefonları KDV ve ÖTV ödemeye gerek kalmadan alınabilecek.
AÖF, ATA AÖF ve AUZEF öğrencileri, cep telefonu ve bilgisayar desteğinden yararlanamayacak. Uygulama sadece örgün eğitim kurumlarında 2 ve 4 yıllık ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrencileri kapsayacak. İkinci öğretim öğrencileri de 5 bin 500 liraya kadar olan teknoloji desteğinden yararlanabilir.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.
Desteğin ne zaman başlayacağı, şartları ve tüm detayları belli oldu. Devlet, üniversite okuyan öğrencilere destek amacıyla 9,500 TL'ye kadar olan akıllı telefon ve bilgisayarlardan vergi almayacak. Söz konusu olan bu gelişme yürürlüğe giriyor. Tarih olarak ise 1 Kasım 2023 olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde yükseköğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacağını söylemişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçim beyannamesinde öğrencilere vergi muafiyeti müjdesini vermişti. Yükseköğrenimde eğitim gören gençler bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyetinden yararlanacaklar.
Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon modelleri içerisinde Galaxy A30, Redmi Note 11 ve Huawei P30 Lite gibi uluslararası markaların çok satan standart cihazları yer alırken, Reeder S19 Max Pro S gibi 2023 yılında piyasaya çıkan cep telefonları da satın alınabilecek.
Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, Türkiye'de üretilen telefonlar arasında yer alan General Mobile'ın GM 24 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 22S, GM 22 Pro, GM 22 Plus modelleri ve E-tab 20 tableti öğrenciler tarafından vergisiz satın alınabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda bu konu ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı. Kısacası şu an için öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası kapsamında ülkemiz dışında üretilen modeller de vergisiz olarak satın alınabilecek gibi görünüyor.
Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır.
Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022
SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.
Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri