lisans açıköğretim diplomalarında açıköğretim yazmaz, önlisans açıköğretim diplomalarında yazar.
Fark da bundan kaynaklanmaktadır. Açıköğretimin hangi 4 yıllık (lisans) bölümlerinin diplomasında ne yazar? AÖF'teki tüm 2 yıllık (ön lisans) bölümleriyse Açıköğretim fakültesine bağlıdır, dolayısıyla hepsinde AÖF yazar.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
AÖF geçici mezuniyet belgesi alabilmek için öncelikle kişisel bilgilerle e-Devlet'te giriş yapılır. Ardından "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" ekranında "Mezun Bilgileriniz" başlığı altında eğitim durumu görüntülenir.
MEZUNİYET BELGESİ DOĞRULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Sisteme giriş yapabilmek için "turkiye.gov.tr" adresinden E-Devlet Kapısı' na giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.
Diplomada ikinci öğretim mezuniyeti belirtilmez ancak transkriptte belirtilir. Üniversitenizde Devam Zorunluluğu Var Mı? Evet, teorik derslere %70, uygulamalara %80 devam zorunluluğu vardır.
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir. public Fırsat eşitliği sunar.
Diplomanın arka yüzünde; öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, baba adı, ana adı, doğum yeri, doğum tarihi, mezuniyet tarihi, bölüm/anabilim dalı/anasanat dalının adı, programı/varsa öğrencinin kayıtlı olduğu yan alan/çift anadal programı yer alır.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Mezun olanlar e-Devlet Kapısı üzerinden “Mezun Belgesi “alabilmektedir. Ayrıca AÖF Bürolarından diplomalar hazırlandığı için Geçici Mezuniyet Belgesi verilmez.
Mavi Diploma Veren Üniversiteler. Ülkemizde mavi diploma veren üniversite sayısı 72 olup, bu üniversiteler şu şekildedir: Anadolu Üniversitesi.
Mezunlar bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.
Örgün okuyarak mezun olup aöf den mezun olan arasında kanunen hiç bir fark yoktur ikiside denktir.
Alınan diplomalarla kazanılan haklar bakımından örgün yüz yüze eğitimle genel bir fark bulunmamaktadır. Uzaktan eğitim ders takibinin yapılabildiği, daha kontrollü bir sistem olduğu ve sınavları ya yüz yüze ya da online yapıldığı için açık öğretime oranla daha nitelikli bir eğitim sunabilir.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
Uzaktan öğretim "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır.
TRANSKRİPT BELGESİ AÖL Transkript Belgesi, öğrencilerin Açık Öğretim Lisesinde öğrenimleri boyunca almış oldukları dersleri ve bu derslerden aldıkları notları ve kredileri gösteren bir belgedir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
İkinci öğretim bölümlerinde devam zorunluluğu ile birinci öğretim bölümlerinde devam zorunluluğu aynıdır. Herhangi bir fark yoktur. Aynı hocalar tarafından ders verilir. Diploma her iki öğretimde de aynıdır.
Lisans mezunu sayılmayacağınız için önlisanstan girebilirsiniz. Ama ikisinden de mezun olsanız diploma yanması diye birşey olmaz.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Mezuniyetimin E-devlete aktarılmasını nasıl sağlayabilirim? Cevap :Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve Diplomanızın önlü-arkalı örneklerinin ekinde yer aldığı dilekçe ile mezun olduğunuz birime müracaat ederek mezuniyetinizin E-devlete aktarılmasını sağlatabilirsiniz.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri