N-99 İnterpol tahdit kodu kendi ülkesinde ya da İnterpol sistemine üye bir ülke tarafından hakkında İnterpol arama bülteni çıkarılan kişiler bakımından konulur. Bu kod türü aynı zamanda Türkiye'ye giriş yasağına konulmasına da neden olabilmektedir. Giriş yasağı konulmasın konusunda takdir yetkisi devlete aittir.
N-99 tahdit kodu, Interpol arama listesinde bulunan yabancı kişiler hakkında tesis edilen ve yurda giriş yasağı getiren idari bir işlemdir. Hakkında N-99 tahdit kodu tesis edilen kişiler, ülkeye girişleri için bir ön izin prosedürüne tabidir.
N-97 (Adres beyanına ilişkin idari para cezası) N-99 (İnterpol kodu) N-119 (İzinsiz çalışmanın idari para cezası) N-120 (Vize, ikamet, çalışma izni ihlali idari para cezası)
Tahdit Kodunun Kaldırılması için İdari Başvuru ve İdari Dava
Başvuru doğrultusunda idare tarafından uygun görüldüğü takdirde tahdit kodu kaldırılabilmektedir. İdarenin olumsuz yanıt verdiği durumlarda veya idareye başvurulmadan doğrudan idari dava açılmak suretiyle ilgili tahdit kodunun kaldırılması talep edilebilir.
İlk olarak yabancı kişi meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vizesi ile hakkında verilmiş olan sınır dışı karar süresi dolmadan Türkiye'ye giriş yapabilir. İkinci olarak ise yabancı kişi, hakkında verilmiş olan deport kararının iptali hakkında idare mahkemesi üzerinden dava yolu talep edebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yabancı uyruklu kişiler hakkında bazı kaynaklara dayanılarak G-87 kodlu tahdit kodu konulabilmekte ve bu kişiler deport (sınır dışı) edilmektedirler. G-87 kodu konulan bazı kişilerin deport (sınır dışı) edilmesiyle kendi ülkelerinde de hayatları risk altına girmektedir.
Bu süre en az 15, en fazla ise 30 gündür.
Terke davet edilen yabancılara, herhangi bir harç ödemeksizin, çıkış izin belgesi verilmektedir. Türkiye'yi terke davet ve idari gözetim kararları kararlar en geç 48 saat içinde alınır.
Tahdit Kodu, emniyet teşkilatı tarafından oluşturulmuş sınır dışı edilen yabancının pasaport bilgi kısmına eklenen “Ç – G – N – V” gibi harf ve rakamlardan oluşan kişinin kendi ülkesinin dışında yabancı başka bir ülkeye girişini engellemesi için uygulanan kodlara denir.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
Ülkemizde bulunan yabancılar kuralları ihlal edebilmekte ve bu sebeple haklarında tahdit kodu konulmaktadır. Tahdit kodu yabancılar arasında giriş yasağı olarak da bilinmektedir. Yabancılar ülkemizde iken veya sınır dışı edilirken haklarında kodu konulabilmektedir. Bu tahdit kodu 1 ay olabileceği gibi 5 yılda olabilir.
ICD-10 kodu: N97.0 Kadın infertilitesi, anovülasyon ile birlikte.
Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2022 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2022 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.
N-82 (İstihzan Kodu) N-82 tahdit kodu, hakkında ön izin şartı bulunan yabancıya tesis edilen koddur. Bu kod, yabancı şahsın, ülkeye girişinin ön izin şartına bağlı olduğunu ve izin almadıkça ülkeye giremeyeceğini bildirir.
G-87 Tahdit kodu ile kamu düzeni – kamu güvenliği açısından sakınca görülen yabancıların yurda girmesinin ve yurtta kalmasının engellenmesi amaçlanmaktadır.
İdari İtiraz ile Tahdit Kodu Kaldırma
Hakkında Ç-101, Ç-102, Ç-103, Ç-104, Ç-105 tahdit kodlarından birinin tesis edildiği kendisine tebliğ edilen yabancı, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 60 gün içinde itiraz başvurusu yapılabilir. Bu başvuru Göç İdaresi Başkanlığına yapılmalıdır. İtiraz, dilekçe ile yapılır.
Ç-141 tahdit kodu, uluslararası terörizm faaliyetlerine katılmış veya Interpol tarafından terörizm kapsamında aranan kişiler hakkında verilen koddur. Ç-141 kodlu kişiler için ülkeye giriş yasağı uygulanır ve sınır dışı kararı alınabilir.
Deporte yolcuların, deport edilme, yanı sınır dışı edilme nedenlerine göre bulunduğu ülkede belirli bir süre girememe ya da hayatı boyunca ülkeye alınmama gibi durumlarla karşılaşabilir. Vize ihlali gibi durumlarda, çoğu ülkenin uyguladığı ceza, vize ihlali yapan kişinin ülkeye 5 yıl boyunca giriş yapamamasıdır.
– Yabancının ikamet izni uzatma başvurusu reddedilmiş ve on gün içinde Türkiye'den çıkış yapmamış ise, – Yabancı, uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanımlanan terör örgütleriyle ilişkili olduğu değerlendirildiyse, Yabancı hakkında sınır dışı etme (deport) kararı alınır.
Bu doğru bir yöntem olmadığı gibi yasal da değildir. Çünkü deport cezaları pasaporta değil kişiye verilmektedir. Bu yöntem ile Türkiye'ye giriş yapılmak istenildiğinde pasaport kontrollerinde pasaportların değiştirildiği bazen gözden kaçabiliyor.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancı uyruklu bir kişinin deport cezası aldıktan sonra evlilik yapmasını çoğu zaman inandırıcı bulmuyor. Çünkü yapılan incelemelerde evliliğin sadece deport cezasını kaldırmak için meşruhatlı vize alımına yönelik yapıldığı açıkça belli oluyor.
Sınır Dışı Edilenler Nereye Gidiyor? Sınır dışı edilen kişiler, ülkelerin yasal düzenlemelerine ve göçmenlik mevzuatına uygun olarak çeşitli yerlere gönderilebilir. Sınır dışı edilen kişiler, genellikle ülkelerine geri gönderilirler.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
Deport edilen yabancının deport edildiği ülkeye geri dönebilmesinin tek yolu, hakkındaki deport kararının hükümsüz kalmasıdır. Bu bağlamda, gerekli sürenin dolmasının beklenebileceği gibi yukarıdaki zikredildiği üzere dava yoluna gidilebilir.
Geri Gönderme Merkezlerindeki idari gözetim süresi altı aydan uzun süremez. Ancak bu sürenin, sınır dışı etme işlemlerinin yabancının iş birliği yapmaması veya ülkesiyle ilgili doğru bilgi ya da belgeleri vermemesi nedeniyle tamamlanamaması halinde, altı ay daha uzatılması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri