Mezuniyet Koşulları Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı Diploması” alırlar.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1999 yılında lisans programını başlatmıştır. Bir yıllık isteğe bağlı İngilizce hazırlık programından sonra dört yıllık lisans programı verilmektedir.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümleri nelerdir? Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplam 3 üniversite de bulunmaktadır.
Yukarıda adı geçen karar ve çizelgede, üniversite ve fakülte adı yer almaksızın sadece lisans programlarının adı yer almaktadır. Eğer bu programlar, AÖF programları içinde de yer alıyorsa-örneğin Türk Dili ve Edebiyatı gibi-bunların mezunları da başvuru hakkına sahip olmaktadır.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Metin yazarlığı ve editörlük yapabilirler. Ayrıca özel alanlarda (kütüphane, arşiv, müze vb.) araştırmacı sıfatıyla memur olabilecekleri gibi formasyonlarını tamamladıkları takdirde öğretmenlik de yapabilmektedirler.
İlgili 28 soru bulundu
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği lisans programında öğrenciyim. Sınıf Öğretmenliği Programı Anadolu Üniversitesi'nde yaklaşık 20 senedir öğretim vermektedir. Bölümümüz kamu kurumları ve özel kurumlara öğretmen yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
Örnek olarak şu dersleri söyleyebilirim: Yeni Türk edebiyatı alanından Yeni Türk Edebiyatı Metinleri, eski Türk edebiyatı alanından Osmanlı Türkçesi Okuma, Yazma, Çeviri dersleri vardır. Bölümümüzde staj olanağı yoktur fakat mezuniyet projesi vardır.
Turizm Fakültesine bağlı olarak 2012 yılından beri gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi veren Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, eğitim kalitesini ihtiyaçlara uygun olarak farklı kanallardan öğrencilerle buluşturuyor.
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
(1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Türk Dili ve Edebiyatı veya Eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayları, yeni düzene göre formasyona bakılmaksızın KPSS'ye girebilecek. Yeterli puanı alıp atananlara ise daha sonra formasyon eğitimi verilecek.
edit Sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Sınav süresi her oturum için ders sayısı X 30 dk. ya göre belirlenir.
Açık Öğretim Lisesinde Öğretim dönemliktir ve öğrenci her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek zorundadır. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer. Bu öğrenciler kayıt yenilemedikleri için ders seçemez ve sınavlara giremez.
Türk Dili ve Edebiyatı mezunları, öğretmenlik, yazarlık, çevirmenlik, editörlük, araştırmacılık, akademisyenlik ve diğer alanlarda çalışabilirler.Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, ortaokul, lise ve üniversitelerde Türk dili, edebiyatı ve dilbilgisi dersleri verirler.
Üniversitelerin, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, Edebiyat Öğretmeni unvanına sahip olmaya hak kazanır. Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesinden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FD notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu yeterliliği hem örgün hem de açık öğretim yoluyla ulaşmak mümkündür.
Aşçılık Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Önlisans Programı Diploması” alırlar.
Eğitim dili Türkçe ve 4 yıldır.
Mezunlar; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak, Türkçe öğretmeni olarak, üniversitelerde akademisyen olarak, televizyon kanallarında, kütüphane ve arşivlerde, reklam ajanslarında, Türk Dili Kurumunda, içerik yazarı ve editör olarak görevler üstlenmektedir.
“Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü” okumak istenerek, tamamen arzulanarak gelinmesi gereken bir yerdir. Eğer öğrencinin alanda derinleşebilmek, alana yenilikler getirmek, yön vermek gibi pek çok hedefi varsa bu “Bölüm”ü tercih etmesi önerilir. Kısacası üst hayallere sahip öğrencilerin olması gereken yerlerdir.
Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesiyle, liselerde sınavlar, test usulü ile değil yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da yabancı dil gibi, dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere 4 dil becerisini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.
Başvuruyu değerlendiren KDK, açıköğretim öğrencilerine okulda devam ettikleri süre zarfında formasyon eğitimi verilmesi yönünde tavsiye kararı verdi.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri