açıköğretimde hukuk okunamaz, değinildiği üzere 2 senelik adalet okunabilir. 2-3 sene önce değişen sistemle, artık adalet bölümü okuyanlar dikey geçiş sınavı(dgs) ile hukuk lisans eğitimine 3. sınıftan devam edebiliyorlar.
Hukuk fakültesini açıköğretim programı ile almanın doğru olmayacağını savunan hukuçular oldukça fazladır ve bunun olmasına karşı çıkarak engellenmesini istemişlerdir. Şuanda açıköğretimde böyle bir program bulunmamaktadır.
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye'nin önde gelen hukuk fakültelerinden biridir. Fakültemiz,1993 yılından bu yana dinamik, deneyimli ve birikimli akademisyen kadrosuyla, yeterli hukuk bilgisine sahip, muhakeme yeteneği gelişmiş, sorgulayan ve araştıran nitelikli insan gücü yetiştirmektedir.
AUZEF'e bağlı olan Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programı, iki yıllık açık öğretim ön lisans programıdır.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümleri nelerdir? Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplam 3 üniversite de bulunmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye'de maalesef uzaktan eğitim hukuk fakültesi bulunmamakta. Eğer Hukuk eğitimi almak istiyorsanız YKS puanı ile tercih yaparak örgün eğitime geçmelisiniz. Bir diğer seçenek hukuk fakültesini yurtdışında okumak olabilir.
ÖSYM Başkanı'ndan bazı veriler aldığını söyleyen Bakan Yılmaz, “Geçen yıl açık öğretim lisesini bitirerek hukuk fakültesini kazananların sayısı 527, mühendislik fakültelerini kazanan 1.962 açık öğretim lisesi mezunumuz var ve 160 da tıp fakültesini kazananlar bulunuyor” dedi.
Avukatlık mesleği müvekkilini her şekilde korumak demektir. Yani bir avukat her zaman şeffaf olarak müvekkili ile iletişimi sağlam ve açık olmalıdır. Avukat olmak için bir yaş sınırı yoktur. Avukatlık tamamen bir kamu hizmetidir.
Avukat olmak için diğer saygın meslek türleri gibi öncelikle liseyi bitirmek gerekiyor. Daha sonra ise üniversite sınavlarından iyi bir puan alıp hukuk fakültesini kazanmak gerekiyor. Hukuk fakültesi üniversitelerde okuması en zor bölümler arasındadır.
Sadece meslek yüksekokulları değil açıköğretim fakültesinin Adalet bölümü öğrencileri de mezuniyetten sonra DGS sınaına girip, Hukuk Fakültelerine geçiş yapabiliyor. Tüm bunlara ek olarak bu bölümü tercih eden kişilerin bölüm hakkında fikrinin olması gerekiyor.
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet ön lisans bölümü mezunları Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı sonucu artık DGS ile hukuk fakültelerine geçiş yapabilecek.
YÖK Denkliğine Sahip İlk ve Tek Okul
Uluslararası Balkan Üniversitesi Sınavsız Hukuk Fakültesi YÖK denkliğine sahiptir. Öğrenci hem Avrupa'da hem de Türkiye'de rahatlıkla kariyer hayatını sürdürülebilir ve önüne herhangi bir şart veya sorun çıkmaz. Kaliteli ve verimli bir eğitim almak isteyenlerin yuvası burasıdır.
YÖK duyurdu: AÖF Adalet bölümü kapatıldı
Öncelikle belirtmek gerekir ki; ülkemizde avukat olabilmek için hukuk eğitimi veren 4 yıllık bir hukuk fakültesinden mezun olma şartı vardır. Bu lisans eğitiminin ardından bir yıllık avukatlık stajı tamamlanır ve ardından ruhsat alınarak avukatlık mesleğine başlanır.
Avukat olabilmek için hukuk eğitimi veren 4 yıllık bir hukuk fakültesinden mezun olmak gerekir. Bir yıllık avukatlık stajının ardından ruhsat alınarak mesleğe ilk adım atılır. Avukatlık ruhsatı alan her avukatın bir baroya kaydolması gerekir. Her il sınırı içinde bir adet baro mevcuttur.
Avukatlık birçok kişinin hayalindeki meslektir. Ancak avukat olmaya nasıl ve nereden başlayacağını bilmeyenler için zorlayıcı bir süreç olacaktır. Avukat olabilmek için en başta 4 yıllık eğitim veren herhangi bir üniversitenin Hukuk Fakültesini kazanarak, mezun olmak gerekir.
“Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık” mesleği için hukuk mezunu olmak zorundasınız. “İdari Yargı Hakimliği” için ise hukuk fakültesi, İİBF ve SBF mezunu olmanız gerekmekte. Bu fakültelerin herhangi birinden mezun değilseniz maalesef ki sınava giremezsiniz.
Hukuk fakültesinden mezun olmuş adayların, Adli Yargı Sınavı'na girebilmeleri için 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Avukatların bu sınava girebilmelerinde ise 45 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranmaktadır.
Kimsenin o kanunun o maddesini ezbere bilme zorunluluğu yoktur. Hukuk'ta ezber yapmanın fakültede ders geçmekten başka bir faydası olmayacaktır.
Bir çok farklı mecrada Gabrielle Turnquest daha genç avukatların mesleğe başladığına dair bilgi alabilirsiniz. Ancak resmi kayıtlarda dünyanın en genç avukatı olarak onu görebilirsiniz. Yaklaşık iki hafta önce ( 20 Nisan 2015 ) Avustralya'da da 18 yaşında bir avukat mesleğe başladı.
Avukatlık Kanunu'na göre iki yıldan fazla süreyle hapis cezası alan avukatlar meslekten çıkarılıyor.
İleriye dönük, fayda ve zararlarını bir tarafa bırakarak günümüzde Hukuk Fakülteleri gibi okullarda okumak, fıkhın yorumsuz hükmüyle caizdir.
Hukuk için Tyt (1. oturum) 'nin tamamı, Ayt(2.oturum) de Edebiyat-Sosyal-1 (Tarih,coğrafya) ve Matematik testini çözmek gerek.
Sosyal bilimler liselerinde: Hukuk, sosyoloji, psikoloji, felsefe, edebiyat gibi bölümler için gerekli olan; dilsel ve sosyal zekayı kazanabilirsin. Gelelim, Fen Liselerine: 💭 LGS Tayfa son zamanlarda, “Fen lisesinde hangi bölümler var?” diye soruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri