İş Olanakları: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, kamu ve özel sektörün personel ve insan kaynakları bölümünde istihdam olanağı bulabileceklerdir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş ya da uzman olarak istihdam edilebilirler.
Mezunlar bank , fabrika, hastane, üniversite gibi özel ve kamu sektörüne ait çeşitli kurumlarda çalışabilirler.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, Açık Öğretim Fakültesinin İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerine dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler. Mezunlar; küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.
Açık Lise Mezunları Hangi Meslekleri Yapabilir? Açık öğretim lisesi mezunlarının meslek tercih etmek için bir çok yolu var. Bunlardan birincisi üniversiteye hazırlanarak herhangi bir ön lisans veya lisans bölümü okuyarak meslek sahibi olabilirler.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yurt Dışı Programlarında kayıtlı olan öğrencilerimiz Türkiye'de verilen yükseköğretim ile aynı içerikten sorumlu olduklarından ilgili programa ait diplomaları, Türkiye'de örgün öğrencilerin yükseköğretim diplomalarına eşdeğerdir.
İlgili 34 soru bulundu
Açık Öğretim Diplomada Yazıyor Mu? Açık öğretim diplomada yazmakta, hangi programdan mezun olunduysa o programın adı da AÖF ibaresinin yanında geçmektedir. Açık öğretim mezunları, örgün öğrenimden mezun olan kişilerle eşit haklara sahiptir.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Açık liseye geçtikten sonra geri dönebilir mi? Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler.
AÇIK LİSE DİPLOMASI ALMA
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Ön lisans programı mezunu ya da öğrencisi iseniz Ön Lisans programlarına, Lisans programı öğrencisi ya da mezunu iseniz hem Ön lisans hem de Lisans programlarına okuduğunuz ya da mezun olduğunuz programın aynısı olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
“Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık” mesleği için hukuk mezunu olmak zorundasınız. “İdari Yargı Hakimliği” için ise hukuk fakültesi, İİBF ve SBF mezunu olmanız gerekmekte. Bu fakültelerin herhangi birinden mezun değilseniz maalesef ki sınava giremezsiniz.
Açıköğretimde tıp fakültesi yok, bu kadar meşakkatli ve yalnızca bilgiye değil tecrübeye de ihtiyaç olan bir mesleğin eğitimi açıktan verilemez de.
Öncelikle şunu belirteyim, diploma ve özlük bakımından AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) ile normal üniversitelerde örgün eğitim arasında bir fark yoktur.
Danıştay, binlerce açık öğretim mezununu yakından ilgilendiren tarihi bir karar verdi. Yüksek Mahkeme, açık öğretim mezunları ile örgün öğretim mezunlarının tamamen eşit haklara sahip olduğuna hükmetti.
Açık lise okuyan bir öğrenci mezun olduktan sonra üniversite okuyabilir mi? Tabi ki okuyabilir. Açık öğretim lisesinden mezun olan bir öğrenci ile örgün liselerden mezun olmuş öğrenci aynı haklara sahiptir.
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez. DGS girersin ama tercih yapman için mezun olman gerekir yoksa sistem kabul etmez.
Örgün eğitim öğrencilerin, eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türünü kapsıyor. Daha önce bu şart "Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak" şeklindeydi. Değişiklikle açık öğretim fakülteleri öğrencilerinin yurtta kalma şansı kalmıyor.
alperen66 dedi: Açık liseye geçtikten sonra tekrar normal liseye dönemezsin.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğine göre 17 yaşını tamamlamış öğrencilerin bir öğretim yılında üç dönem okuması imkanı getirilmiştir. 17 yaşını tamamlayan öğrenci ilgili dönemlerde haftalık ders programına uygun hareket ederek istenilen krediyi tamamlaması durumunda 2,5 yılda açık liseden mezun olabilir.
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.
YÖK aldığı bir kararla, uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı. YÖK'ten uzaktan eğitim yolu ile mezun olanların diplomalarında "Uzaktan Öğretim" ifadesi yer alması gerektiğini kararlaştırdı.
Halen Avrupanın değişik ülkelerinde yaşayan yaklaşık 5000 vatandaşımız Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine bağlı değişik yükseköğretim programlarında öğrenim görmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri