Göz, kulak ve burun damlalarının açıldıktan sonraki kullanım süresi 15 gündür. Bu süre sonrasında bu ilaçların içinde bakteri üreyebilir ve bu size yarardan çok zarar getirir.
İlaç Saklama Etiketi
Göz ve Kulak Damlaları Açıldıktan sonra 7 gün içerisinde kullanılır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
PASSEAR, günde 2-3 defa olmak üzere ağrıyan kulağın kulak yoluna 4 damla olarak uygulanır. Tedavi süresi 10 gün ile sınırlandırılmalıdır. Tedavi süresinin ardından herhangi bir iyileşme gözlenmezse, tedavinizi yeniden değerlendirmesi için doktorunuza danışınız.
Açılmış nebuller buzdolabında saklanmalı ve 12 saat içinde kullanılmalıdır. Oral inhalasyon içindir. 30°C altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Donmaktan ve direk güneş ışığından koruyunuz.
36 ay Ürün kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan korunarak saklanmalıdır. Şişe kapağı kapatılmış olarak saklanmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Şişe açıldıktan sonra 15 gün içerisinde kullanılmalıdır. SİPROGUT' u kullanmadan önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.
Damlanın damlatılacağı kulak tavana bakacak şekilde baş yana yatırılır, kulak kepçesi arkaya ve yukarı doğru çekilir, önerilen miktarda damla damlalık ile kulağa damlatılır (Şekil 2). Doktor ayrıca bir uyarıda bulunmadıysa, tercihan 5-10 dakika o pozisyonda beklenir ki damla iyice nüfuz etsin. Şekil 2.
Marketlerde ya da kozmetik mağazalarında satılan o ilaç kaplarında herhangi bir nem ve hava geçirmezlik yok. Hava, nem ve güneşe açık." İlacın yanlış ortamda saklanması sonucu ise istenen sonucun alınamayacağını belirten Aydın, "Başımıza gelecek ilk olay ilaçtan beklediğimiz etkiyi alamamamız olur.
Bozulmuş ilaçlarda görülen belirtiler şunlardır;
Toz İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Topaklanma olur. Tabletlerde Bozulma Belirtisi: Renk değişimi ve kırılma olur. Sıvı İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Tortu birikimi olur. Merhemlerde Bozulma Belirtisi: Kuruma, koku ve küf olur.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
Damlalığın ucunu kulağınıza, parmak uçlarına veya başka bir yüzeye değdirmemeye çalışın. Gliserin kulak damlası doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Kulağınızı temizlemek istediğinizde gliserin gibi bir madde ile kulağınıza damlatmak suretiyle kulak içindeki kirleri temizlemek mümkündür.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
15-20 dakikada 1 ila 2 damla uygulanır. Enfeksiyon kontrol altına alındıkça uygulama sıklığı yavaş yavaş azaltılır) Kula: Etkilenmiş kulaktaki bölge temizlenmeli, günde 3-4 kez ve gece olmak üzere her defasında 2-3 damla şeklinde uygulanmalıdır.
Dış kulak yolu iltihabı kişinin durumuna bağlı olarak kulak damlaları ve ilaçlarla tedavi edilebilmektedir. Ağrı çok fazlaysa ağrı kesici önerilebilir. Tedavi süresi boyunca kulağı sudan korumak gerekir. Tedavi başlandıktan sonra genellikle 3 gün içinde şikayetlerde azalma,10 gün içinde de tamamen iyileşme görülür.
GENTA steril bir ilaç olduğundan damlalığın ucu göz ya da kulak çevresine temas ettirilmemelidir. Şişedeki çözelti ilk açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır.
Kapağı açıldıktan sonra uzun bir süre kullanmadıysanız gliserinin yapısı bozulabilir. Kontrol ettikten sonra kullanıma devam edebilirsiniz.
Göz, Kulak Damlaları Prospektüs dahilinde kullanılır. Açılan damlalar genel olarak 25˚C'nin altında oda sıcaklığında 7 gün süreyle kullanılabilir. Pomadlar Açıldıktan sonra 25˚C'nin altında oda sıcaklığında 3 ay süre ile muhafaza edilebilir.
İlaçlarınızı kullanma süresinin sonuna kadar kullanabilirsiniz. Kullanma süresinin sonuna yaklaşmış bir ilaç bayat değildir. Bu tarihe kadar güvenle kullanılabilir. Ancak kullanma süresi geçen ilaçları kullanmamalısınız.
Buzdolabı kullanmayın: Sıcak havalarda ilaçları buzdolabına koymak cazip gelebilir, ancak çoğu ilaç bu tür düşük sıcaklıklara dayanamaz ve bozulabilir. İlaçların buzdolabında saklanması yalnızca ilacın spesifik talimatlarında belirtilmişse uygulanmalıdır.
Çalışma JAMA International Medicine dergisinde yayınlandı. Elbette, zaman aşımına uğramış ilaçların bakteri üremesi riski altında olduğu ve antibiyotiklerin enfeksiyonları tedavi gücünün yetersiz kalıp daha ciddi hastalıklara ve antibiyotik direncine yol açabileceği de unutulmamalıdır.
İlaçların her zaman prospektüslerinde belirtilen koşullarda saklanması gerekiyor. Çünkü belli bir sıcaklığın altında ya da üstünde kalırsa ilaçların bozulma riski artıyor.
İBURAMİN COLD; Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığını içeren belirtilerin giderilmesinde kullanılır.
Kulak kiri tıkanıklıklarının çoğu kulağa birkaç damla bebek yağı ya da gliserin damlatmakla yumuşatılabilir. Deterjan damlalar (hidrojen peroksid ve carbamide peroksid gibi) kirin alınmasını kolaylaştırabilir. Su ile yıkama sıklıkla kullanılan bir yöntem olup doktor tarafından uygulanabilir.
Otitis media ya da orta kulak iltihabı kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondur. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulakta ağrıdır. Diğer önemli semptomlar ise orta kulakta kızarıklık ve şişlik oluşumudur.
OTIPAX®'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25ºC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra OTIPAX®'ı kullanmayınız. Son kullanma tarihi ilk açılmasından itibaren 1 aydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri