Parfümünüzü Hava Geçirmez Bir Yerde Saklayın Böyle bir durumda parfümü orijinal kutusunda saklamanın yanında, parfüm şişesini hava geçirmez bir torba veya kutuya daha koyun. Ayrıca bu torba veya kutu ne kadar opak olursa o kadar iyi olacaktır.
Parfümler direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Doğrudan güneş ışığı parfümün bileşenlerine zarar verebilir ve formülünü bozabilir. Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı ve direkt güneş ışığında saklanmamalıdır. Parfümler daima orijinal şişelerinde ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir.
- Tabii ki en önemli nokta parfümün saklandığı yer. Normalden daha sıcak, aydınlık, nemli veya güneş gören bir yerde parfümünü bırakırsan kokunun etkisi çok kısa sürede kaybolacak veya şekil değiştirecektir. Bu nedenle parfümünü mutlaka serin, karanlık ve kuru bir yerde saklamalısın.
Parfümün kokusunu daha uzun süre saklamak ve parfümün bayatlamasını önlemek için parfümü kutusunda, karanlık bir dolapta saklayın. Ama parfümü buzdolabı gibi soğuk yerlerde saklamayın.
Çok uzun süre kullanılmayacak parfümlerin buzdolabında saklanması da önerilir. Buzdolabı koşullarında parfüm hem içindeki alkol ve kimyasalların daha uzun dayanması hem de esansların daha kalıcı olması sebebiyle uzun ömürlü olacaktır. Parfümleri kullandıktan sonra mutlaka kapağını kapatmak gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Buzdolabının sıcaklık derecesi, parfümün hassas kimyasal dengesini bozabilir. Ancak, daha sağlam kimyasal yapıları nedeniyle kolonyanızı (cologne) ve eau de toilette'inizi (edt) buzdolabında saklamaktan çekinmeniz için hiçbir sebep yok.
Parfümleri çok soğuk ortamlarda da saklamamalı ve buzdolabına koymamalısınız. Parfümleri saklamak için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır. Direkt güneş ışığı alan pencere kenarları gibi sıcak yerler parfümleri saklamak için uygun değildir.
Parfüm kapağını açtıktan sonra kuru ve serin bir yerde 30 ay boyunca parfümün kalabilir. Bu sürenin üzerine çıkmamalısın. Parfümlerin açıldıktan sonra ne kadar kullanılması gerektiği ambalajın üzerindeki PAO numarasından anlayabilirsin.
İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir. Yapay esans yağları kullanılan parfümlerde bu süre çok daha kısa tutulur. Böylece daha kalıcı bir koku elde edilir.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Parfüm sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof.
Bertarafı için ürün tamamen tüketilip, ambalajı suyla çalkalanarak geri dönüşüm kutusuna atılabilir. Ürün tamamen tüketilmemişse, kendi ambalajı içerisinde saklanmalı ve belediyenin atık tesislerine gönderilmesi sağlanmalıdır.
Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Ekonomik olarak açık parfüm, kullanıcılarına avantaj sağlar. Marka parfümlerde kullanılan maddelerin aynen kullanılması, insan sağlığına zarar vermeyecek kalitede üretim yapılması ve ciddi kalite kontrol aşamalarından geçip denetlenmesi nedeniyle gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Parfüm en etkili nereye sıkılır? Parfüm vücuda, özellikle bileklerin, boynun ve göğsün arkasına, kulak arkasına, omuzlara ve saçların arkasına sıkılabilir. Bilek, parfüm sıkılan en yaygın yerlerden biridir. Parfümün saçta kalıcılığı kadınlar için özel bir avantajdır.
Parfüm sıkarken mutlaka cildine sıkmaya dikkat etmelisin. Kıyafete parfüm sıkmak, saça parfüm sıkmak gibi uygulamalar doğru değildir. Kıyafetin veya saçının kendi kokusuyla parfüm karışabilir ve tam istediğin kokuyu elde edemeyebilirsin.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Parfümün kalıcılığı azalmışsa parfümün bozuk olduğu düşünülebilir. İlk kıvamından daha yoğun bir kıvam almışsa parfüm bozuluyor demektir. 3 yılı geçen parfümler bozulma ihtimali yüksek parfümlerdir. Parfümün koduna bakılarak son kullanma tarihi anlaşılabilir.
Bu nedenle parfümlerinizi kendi kutularında ve karanlık ortamlarda muhafaza etmeniz gerekmektedir. Parfümleri oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Bunun yanı sıra herhangi bir ısıya maruz kalmamasına özen göstermeniz gerekir. Parfümlerinizi kıyafet dolabınızda veya çekmenizde muhafaza edebilirsiniz.
Severek sürdüğümüz ve kendimizi iyi hissettiren parfümler de zamanla bozulabilir. Bu noktada ilk fark edeceğiniz şey parfümünüzün kalıcılığının azalması olacaktır. Ancak parfümün kullanım süresi eğer bir hayli geçmişse sıktığınız anda ekşi bir koku almanız da olasıdır.
Parfüm. Kokuları banyoda saklamak, parfümün moleküler yapısını bozabilir ve ekşimesine neden olabilir. En sevdiğiniz parfümü daha uzun süre taze tutmak için onu banyonun dışında bir dolapta saklamalısınız.
Soğuk havalar parfümün etkisinin üzerinizden daha çabuk gitmesine neden olur. Bu nedenle yaz aylarında kullandığınız hafif kokuların kış aylarında kullanımı önerilmez. Kış aylarında ağır ve oryantal esansları olan kokular tercih edilmelidir.
Parfümden Dekant Alma İşlemleri
Ayrı ayrı dekantların ayrışması ve şişelere doldurulması mümkün olacaktır. Sonuç olarak şişeleri de istediğiniz gibi kullanabilir ya da parfüm doldurabilirsiniz. Örneğin ucuza alınan parfümlerin şırınga yardımı ile gerçek şişelerine enjekte edilmesi sağlanıyor.
Özellikle amber, misk, vanilya, balkabağı, tarçın ve baharatlı kokular çok daha yoğun olduğu için kış mevsimi için son derece uygunlar. Bu egzotik kokular, soğuk havalara rağmen çok daha kalıcılar. Yazın hafif kıyafetler içinde ferah bir görüntü ve his yakalamaya çalışırken kullandığımız parfüm de daha fresh olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri