Aden ismi Kuran'ı Kerim'de, 4 ayrı surede geçmektedir. Necm ve Hud surelerinde helak olan kavimlerden birinin adı ''Adn'' olarak geçer. Furkan ve Ankebut Surelerinde ise altından ırmaklar akan ve sayısız meyvenin olduğu cennet bahçelerinin adının Aden olduğu bildirilir.
Aden ismi Kur'an-ı Kerim'de (Hud Suresi 60. Ayet ve Necm Suresi 50. Ayet) geçmektedir ve Aden ismini koymak caizdir. ADEN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Aden ismini kullanan 1.536 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Aden ismini kullanan 411 kişi bulunmaktadır.
Aden ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Aden ismi, Hud Suresi ve Necm Suresi'nde yer almaktadır.
Aden hem tarihi hem de anlamı ile beraber İslami açıdan da önemli isimlerden biridir. Kız çocuklar için kullanılan güzel bir addır. Bu ismin anlamı ise 'cennet bahçesi' olarak geçer. İsim olarak bu anlamı alırken aynı zamanda sözlük olarak da 'salgı yapan organ, bez' şeklinde de bilindiği söylenebilir.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Asel Kur'an'da Muhammed Suresi'nin 15.ayetinde geçmektedir. Söz konusu olan ayette cennetin içerisinde bir bal ırmağı olduğu söylenir ve bu ayette Asel kelimesine de yer verilir. Ayette Asel kelimesi bal anlamında kullanılır.
Lina: Cennetteki hurma ağacı, hurma fidesi anlamına gelir.
Aden Bahçesi (İbranice: גַּן עֵדֶן Gan Eden, Arapça: جنة عدن Jannat 'Adn), Kitâb-ı Mukaddes'te Adem ile Havva'nın yaşadığı cennet bahçesidir. Eden'in Orta Doğu'da bir yerde olduğu düşünülmektedir. Aden sözcüğü zevk anlamına geldiğinden Zevk Bahçesi olarak da adlandırılabilir.
Aden ismi son dönemlerde sıkça tercih edilmesinin nedeni hem nadir kullanılıyor hem de anlamının güzel oluşudur. Bu ismin anlamı karşımıza "cennet bahçesi" olarak çıkmaktadır. Kur'an içerisinde yer alan bu kelimenin kökeni de Arapça'dır.
Aren ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Aren ismini koymak caizdir. AREN İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?
İşte Arden ismine ait merak edilen tüm detaylar. Erkek çocuklarına verilen Arden ismi, ışık saçan, parlayan anlamlarında kullanılmaktadır. Arden ismi, bazı ünlü kimselerin çocuklarına bu ismi vermesiyle tanınmıştır. Bu isim, "Parlayan, ışıl ışıl olan" anlamında kullanılır.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Ravza isminin kelime manası, yeşilliği ve ağacı çok olan bahçe şeklindedir. İslami kaynaklarda bu sözcük için cennet bahçesi açıklamasına yer verilir. Bu isim kaynaklarda Ravza-i Mutahhara olarak geçer.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
İslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
Cennette ırmaklar gördüm: Sütten, sudan, şaraptan, baldan... Her köşke bu dört ırmaktan kol ayrılıyor; o köşklerin içine akıyordu: Kâfurdan, beyaz, baldan tatlı, kokusu miskten güzel. Orada çeşmeler gördüm: Rehiykten, selsebilden, tesnimden... O ırmakların ve çeşmelerin kenarları altın, inci, gümüş ve yakuttandı.
Bunlar, “Firdevs, Adn Cennet'i, Nâim Cennet'i, Daru'l-Huld, Me'va Cennet'i, Daru's-Selâm ve İlliyyûn'dur.” Bu tabakalardan her birinde, müminlerin yaptıkları iyi işler karşılığında girecekleri veya yükselecekleri derece veya mertebeler vardır.
Aden ismi, Kuran'ı Kerim dışında İncil ve Tevrat'ta da cennet bahçesi olarak geçmektedir.
Tuba cennette bir ağaçtır. Büyüklüğü yüz yıllık yer tutar. Ve cennet elbiseleri de onun tomurcuklarından yapılır. Marifetname'de ise şu şekilde bahsedilir: Hak Teala sidretulmuntehada büyük bir ağaç yaratmıştır ki, ona tuba ağacı derler.
Son âyette de hurma ile birlikte nar, cennet meyveleri içerisinde sayılmıştır. Dolayısıyla nar iki dünyanın en güzel meyvelerindendir.
Yasak ağacın adı da “ed-Dea” imiş. İmam Hanbel Hazretleri'nin Şuayb el-Cübbâî'den yaptığı rivayet şöyle: “Allah Teâlâ'nın Âdem (a.s.) ile eşi Havva'ya (r.a.) yaklaşmalarını men ettiği ağaç, buğdaya benzemekteydi, adı ise 'ed-dea' idi.
Erva ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Erva ismini koymak caizdir. ERVA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Erva ismini kullanan 23.991 kişi bulunmaktadır.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Mihra muhabbeti iyi, iyiliksever, hoşgörülü ve nazik anlamlarında kullanılan bir isim türüdür. Aynı zamanda Mihra ismi anlayışlı olan kişileri temsil etmektedir. Mihra İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Mihra ismi yaygın bir kullanım alanına sahip olmasına karşın Kuran'da yer almayan bir isimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri