Kadınların adet döneminde yaşadıkları ciğer gibi parça gelmesi genellikle normal bir durumdur.
Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi durumu genellikle kendi kendine geçer. Kadınlarda bazı adet dönemlerinde bu tarz problemler yaşanabilir. Ancak sürekli hale geldiyse ya da altta yatan ciddi bir durum şüphesi varsa hemen müdahale etmek şarttır.
Adet kanamasında kanın tamamı her zaman vücuttan dışarı atılamaz. Bu durumda kanda pıhtılaşma olur ve adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi durumu yaşanabilir. Daha sonraki dönemlerde pıhtı halinde kan vücuttan yine kanama yoluyla atılır. Pıhtı haline gelen kanın rengi kırmızı veya koyu tonlara çalabilir.
Adet döneminde veya doğum sonrasında rahimden gelen kanamanın pıhtılı gelmesi bize o kanın pıhtılaştığını gösterir sadece. Yani atılması gereken kan vücuttan anında çıkmayıp birikir ve pıhtılaştıktan sonra atılır. Biz de bunu görünce adet kanamasında et parçası gelmesi şeklinde yorumlarız.
Adet pıhtılarının ne zaman normal veya anormal olarak kabul edilmesi gerektiğini bilmek önemlidir. Adet döneminiz boyunca kan pıhtıları ara sıra oluyorsa, bu normaldir. Adet pıhtılarının hayati tehlike oluşturmadığını da unutmayın. Kan pıhtı renginiz kırmızıdan siyaha döndüyse korkmayın, bu normaldir.
İlgili 35 soru bulundu
Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi fazla kanama ve fazla kanda pıhtılaşma olduğunu ortaya koyar. Adet dönemi içindeki kadının içinde yer alan kanın boşaltılamadığı anlarda pıhtılaşma şikayetleri ortaya çıkarabilir. Bu durumda kan pıhtılı olacak şekilde dışarı atılmaktadır.
Regl döneminde akan kan ve çıkan koku rahmin içerisinden gelir ve steril sayılır. Dolayısıyla enfeksiyon kaynaklı bir koku değildir. O kanın içindeki kimyasal madde veya kanamanın beraberinde getirdiği dokulardan ve proteinlerden kaynaklanan bir şeydir.
Kanda pıhtılaşma olması adet dönemlerinde gayet normaldır. Kan renginde kahvemsi, kırmızı ve koyulaşmaların oluşması dönem içinde farklılıklar gösterebilir. Kanamanın yoğunlaştığı dönemlerde gelen kan ile birlikte, pıhtılaşma, ciğer gibi parça gelmesi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
Ağrılı adet, adet kanamasının öncesinde ve sırasında başlar, şiddeti hafif olabileceği gibi, çok şiddetlide olabilir. Ağrı kasıklarda her iki yanda veya orta hattadır. Aşağıya geçme hissi şeklinde olabilir. Ağrının şiddeti fazla ise ,ağrıya bulantı, kusmada eşlik edebilir.
Regl kanaması yoğun, pıhtılı ve parlak yapıya sahipken üstüne görmede yoğunluk düşük, miktar az, renk çok açık ya da çok koyudur. Regl döneminde kasıklarda kramp oluşurken üstüne görmede hafif ve belirsiz kanamalar olur. Üstüne görme yaşayan kadınların HCG hormonu vücutta artar.
- Kalp ve akciğerde ortaya çıkan kan pıhtılaşmasının semptomları; kol, göğüs, sırt ve boyunda oluşan ağrı ile nefes darlığının yaşanmasıdır. - Beyinde ortaya çıkan kan pıhtılaşmasının belirtileri; hareket edememe, konuşmada bozukluk, anlamada zorluk çekme ve baş ağrısı şeklindedir.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Siyah adet kanı, kanın uzun süre rahimde kalması ve oksitlenmesi sonucu ortaya çıkan bir renktir.
Sağlıklı ve üreme çağında olan kadınlar, adet kanaması döneminde korunmasız şekilde cinsel ilişki yaşarlarsa gebe kalma şansları her zaman bulunur. Adet döneminde diğer dönemlere göre hamile kalma şansı daha düşüktür ancak bu yok anlamına gelmemektedir.
Uzun süre oksijenle temas eden kanda renk koyulaşması görülür. Adet döneminin başında ve sonunda adet kanamasında koyulaşma ve kahverengi kan normal kabul edilir. Adet döneminde kanın vücuttan çıkması uzun sürerse oksijene maruz kalma süresi arttığı için kahverengi kanama şikayetleri olacaktır.
Adet kanamaları yoğundur ve bu kanamalar bazı kadınlarda pıhtılaşma veya jel şeklinde görülür. Yerleşme kanaması böyle yoğun bir kanama olmadığı için pıhtılaşma görülmez.
Adet kanaması kaç gün sürerse tehlikeli? Adet kanamasının en fazla 7 gün sürmesi ve en çok 80 ml kan kaybı olması beklenir. 8 günden daha uzun süre devam eden adet kanamaları tehlikeli olarak değerlendirilebilir.
Adetten 10 gün sonra yaşanan kanamalarda hemen bir doktora başvurmak gerekir .Bu. durumda ilk olarak pelvik muayene ve sonrasında fiziksel muayene uygulanması gereken süreçler arasında yer alır. Teşhis için yapılacak testler ile adetten 10 gün sonra görülen kanama nedenleri belirlenebilir.
Menoraji, adet kanamalarının anormal fazla veya uzun sürdüğü durumu ifade eden tıbbi bir terimdir. Adet kanamasının fazla olması kadınlarda yaygın bir endişe durumu olsa da, çoğu kadın menoraji olarak tanımlanacak kadar şiddetli kan kaybı yaşamaz.
Adet Döneminde Makattan Kan Gelmesinin Sebebi Nedir? Çok seyrek görülen bir sorundur. Endometriozis denilen hastalık akla gelir. Endometriozis rahmin iç yüzünü örten, her ay adet kanamasını oluşturan, endometrium denilen yapının anüs bölgesinde de oluşması sorunudur.
Adet sancısı yaşayanlar için papatya, rezene, ıhlamur, zencefil ve tarçın gibi ağrı hafifletici ve rahatlatıcı etkisi olan doğal bitkisel çaylar. Kasları gevşetmesi için karın altına sıcak su torbası koymak. İbuprofen ve parasetamol etken maddeli ağrı kesici ilaçlar. Egzersiz yapmak.
Çünkü adet kanı tamamen steril bir ortam olan, rahim içerisinden gelir.
Vajina Kokusu Erkekleri Rahatsız Eder Mi? Vajina kokusu, her erkeği farklı şekilde etkileyebilir. Bazı erkekler için vajina kokusu doğal bir şey olarak kabul edilirken, diğerleri için rahatsız edici olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri