Adetliyken Ağda Yapılır mı? Adetliyken ağda yapmanın pek fayda getirmeyeceğini söylemek gerekir. Özellikle bu dönemde yapılan ağdanın kısa zaman içerisinde tüy sorununu daha yukarı çekebileceğini söylemek mümkün. Böylece ay içerisinde iki ya da üç kere tekrarlanmasına sebebiyet verebilir.
Regl döneminde bacak ya da vücudun farklı bir bölgesine epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur. Ancak epilasyonun vücuttaki etkisi kişiden kişiye farklılık gösterdiği için regl döneminde epilasyondan uzak durmak gerekir. Regl dönemi vücudun fiziksel olarak hassas olduğu bir süreçtir.
Aynı zamanda regl dönemi kadının en duyarlı olduğu ve bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde oldukça hassas olan kadınlar ağda uygulamasına çok fazla ihtiyaç duyarlar ise ağda işlemi yapılabilir. Fakat acıyı ve ağrıyı normalden daha fazla hissedecektir.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
Haliyle, cildimizde tahriş yaratması muhtemel bir durum. Tabi regl döneminde vücudumuzun hem içten hem de dıştan yani cildimiz açısından hassaslaştığını düşünürsek, ağda, regl dönemi için acılı bir yönteme dönüşebilir. Ayrıca iyi temizlenmezse, gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasını dahi engelleyebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Adetliyken Ağda Yapılır mı? Adetliyken ağda yapmanın pek fayda getirmeyeceğini söylemek gerekir. Özellikle bu dönemde yapılan ağdanın kısa zaman içerisinde tüy sorununu daha yukarı çekebileceğini söylemek mümkün. Böylece ay içerisinde iki ya da üç kere tekrarlanmasına sebebiyet verebilir.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Sağlık açısından da bilinen bir tehlikesinin olmadığını söylemek mümkündür. Regl döneminde salgılanan hormanlara bağlı olarak ağda yapıldığı zaman hissedilen acı daha yüksek olacaktır.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
AĞDA YAPMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN
Bunun için en doğru zaman ise regl döneminden sonraki haftadır. Çünkü bu haftada ağrı eşiğiniz oldukça yüksek olur ve acıya daha dirençli olursunuz. Ayrıca hormonlardan dolayı tüyler de daha yavaş çıkar.
Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Menstrüasyonu başlar başlamaz durdurmak için herhangi bir ilaç veya hap adeti engellemez. Adet başlamadan önce durdurmak için hormonal doğum kontrolü alabilir veya dönemlerinizi hafifletmek için başka ilaçlar alabilirsiniz. Regl Dönemi Erken Bitmesi İçin Ne Yapılmalı? Regl başladıktan sonra durdurmak mümkün değildir.
Sorusunun cevabı, oldukça net bir şekilde uzmanlar tarafından verilmiştir. Duştan sonra ağda yapmak en doğru karar olur.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
---- mastürbasyon zaten zevk için sürekli yapılıyorsa günahtır. bunun adetli olmakla alakası yok. mastürbasyon ne zaman yapılabilir. zina yapacak kadar azgınlaşmışsa gözü kararmışsa insan mast yapabilir.
Ama cinsel birliktelik dediğimiz zaman, sevişme, birbirinizin bedenlerinde dokunma, sevgiyle, aşkla muhabbet etme, belki de penis vajen birlikteliği olmadan orgazm olma. İşte adetliyken tüm bunları yapabilirsiniz. Yani sevişmekte, orgazm olmakta hiçbir mahzur yok.
Adet dönemi içerisinde limon tüketilmesi ve sirke içilmesi kanın hızlı vücuttan atılmasını ve regl döneminin erken bitmesini sağlamaktadır. Doğal bitki çayları arasında yer alan adaçayı ve rezene çayı regl döneminin hızlı gelmesini ve erken bitmesini sağlayan içecekler arasındadır.
Var olan bir adeti tamamen durdurmak mümkün değil, ancak beklenmeyen bir anda başlayan adet dönemlerinde kanamanın miktarı azaltılabilir. Hormon ilaçlarıyla örneğin adeti 6-7 gün süren bir kadının adet kanamasını 2-3 güne düşürmek, kanamanın miktarını azaltmak mümkün olabiliyor.
Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri