Adet olacakmış gibi bir ağrı hissi hamilelikte görülebilir ancak adet ağrısı gibi bir ağrı görülmesi her zaman hamilelik anlamına gelmez. Adet ağrısına benzer ağrı durumunda en iyi seçenek ilgili bir sağlık kuruluşuna başvurarak muayene olmaktır.
Kasık ağrısı bir gebelik belirtisidir. Erken gebelik döneminde adet sancısına benzer bir şekilde görülebilir.
Kasık ağrısı tek başına hamilelik belirtisi olmasa da hamileliğin erken dönemlerinde gözlemlenebilir. Sıklıkla hamileliğin 4. ve 5. haftalarında görülen kasık ağrısı embriyonun rahim içine yerleştiğinin göstergesidir.
Yaşanan kanama, kadının her ay yaşadığı adet kanamasından farklıdır. Lekelenme tarzında, yoğun olmayan bu kanama; embriyonun rahme tutunduğunun işaretidir. Halk arasında “yerleşme kanaması” olarak da bilinmektedir. Akıntı ise erken hamilelik belirtileri arasında kabul edilir.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Bebeğin rahim duvarına tutunması ile birlikte implantasyon kanaması olarak adlandırılan, hafif hafif birkaç gün devam eden kanama görülebilir. Ardından sık sık idrara çıkma, şişkinlik, mide bulantısı gibi ilk trimesterin son dönemine kadar devam edecek bazı gebelik belirtileri başlar.
8- Bel, karın ve kasık ağrısı
Fetusun rahme yerleşirken meydana getirdiği bu ağrılar hafif kasılma ve kramp şeklinde kendini hissettirebilir.
Beklenen adet tarihinin gecikmesi en önemli belirti olsa da, erken dönemlerde görülen bazı semptomlar da gebeliği düşündürebilir. Adet tarihinin gecikmesinden önce görülen en basit hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, kusma, memelerde şişkinlik-ağrı ve yemek kokularına karşı hassasiyet yer alabilir.
Özellikle adet döneminin başlamasına 2-3 gün kala kendini gösterir. Adet sancısına benzeyen ve alt karın bölgesinde oluşan bu karın ağrıları birçok nedenle oluşabilir. Bağırsağın tıkanıklığını ve hamilelik durumunu gösteren bir belirti olabilir.
Kadınlarda yerleşme kanaması yaşanırken genellikle bir ağrı ortaya çıkmaz. Bazı kadınlarda adet sancısına benzeyen hafif ağrılar görüldüğü de bilinmektedir. Yerleşme kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar kısa sürelidir.
Bazı kadınlar hamileliklerinin ilk haftasında belirti göstermezken, bazı kadınlarda bazı belirtiler olabilir. Hamileliğin ilk haftasında kasık ağrısı olabilir. Hamileliğin ilk haftası belirtisi ilk olarak yorgunluk, göğüs hassasiyeti, hafif karın krampları olabilmektedir.
Kasık ağrısı
Kanamanın eşlik ettiği şiddetli kasık ağrıları varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Tüm bu erken gebelik belirtileri, gebeliğin ilk haftalarından itibaren başlayabilir ve çoğunlukla gebeliğin 5. ve 8. haftaları arasında görülür. Ancak bu belirtiler her gebede görülmeyebilir.
Hamilelik döneminde anne adayının rahmi içinde her geçen gün büyüyen bebek hem hacim hem de ağırlık olarak anne adayını zorlar. Sağ kaşıkta meydana gelen ağrı da genellikle bundan kaynaklanır.
Gebeliğin 1. haftasında, hamileliğin en erken belirtileri ortaya çıkmaya başlayabilir. Bunlardan en sık rastlananları adet gecikmesi, hafif lekelenme ve/veya kramplar olarak karşımıza çıkmaktadır. Embriyo anne rahminde gelişip büyüdükçe, diğer belirtiler arasında sık idrara çıkma, mide bulantısı ve yorgunluk olabilir.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Gebelik belirtileri de regl öncesi dönemde yaşanan hormonsal değişimlere benzer bir seyir gösterebilir. Hamileliğin ilk belirtileri, döllenmenin oluşumundan sonraki 5-10 gün arasında hissedilebilir. Regl öncesi ve sırasında yaşanan şişkinlik hissi, hamileliğin ilk belirtilerinin arasındadır.
Ağrı veya hafif kramplar hamileliğin göstergelerinden kabul edilir. Çoğu zaman normal bir durum olup tehlike taşımaz. Adet olacakmış gibi bir ağrı hissi hamilelikte görülebilir ancak adet ağrısı gibi bir ağrı görülmesi her zaman hamilelik anlamına gelmez.
Bu nedenle adet sancıları her zaman gebeliğin bir belirtisi olmamaktadır. Fakat günümüzde bazı kadınlarda bu ağrılar doğum gününe kadar sürmektedir. Bu nedenle bu ağrılar kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda hamileyken adet ağrıları yaşamak üşütmeye de bağlı olmaktadır.
Adet Olacakmış Gibi Ağrı Hamilelik Belirtisi mi? Evet, adet olacakmış gibi kasıkta ağrı, sancı hamilelik belirtisidir. Gebe kadınların çoğu bu ağrıyı yaşadığını söyler. İlk gebelikte bu belirtiler daha az görülür ama ikinci veya üçüncü gebeliklerde adet sancısı gibi ağrı daha sık görülür.
Gebelik testi markası First Response, Bluetooth yardımı ile hamile olup olmadığınızı öğrenebileceğiniz bir uygulama yayınladı. Hürriyet'in haberine göre, fiziksel hamilelik çubuğunu kullandıktan sonra, telefonunuzdaki uygulama size test sonuçlarını anlamanızda yardımcı oluyor.
Kabartma tozu ve soda kullanılarak gebelik testi
Plastik kabın içine kabartma tozu eklenir. İdrar kabartma tozunun bulunduğu kabın üzerine eklenir. (Birkaç dakika )2 yemek kaşığı olacak şekilde sodayı da ekledikten sonrabu karışımın reaksiyonu sonucu karbonat köpürürse pozitiftir, karbonat köpürmezse sonuç negatiftir.
Mide bulantısı ve kusma.
Bu belirti gebe kaldıktan sonraki 2 ila 8 hafta arasında herhangi bir zamanda başlayabilir ve gebelik boyunca devam edebilir. Genellikle “sabah bulantısı” olarak anılsa da, aslında günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir.
Bulantı, halsizlik ve yorgunluk
Anne adaylarının hamileliğin ilk günlerinde en sık yaşadığı sorunlar; mide bulantısı, uyku hali, yorgunluk gibi şikayetler olur. Çünkü döllenen yumurtanın tutunması aşamasında vücut embriyoyu tehdit olarak algılayıp, bu belirtileri yaşatabilir.
Yerleşmesini tamamlıyor, ana rahmine gömülüyor
Döllenmeden 6 gün sonra başlar ve ortalama 12 günde tamamlanır.
5 haftaya kadar bebek rahime yerleşmeye çalışır. Bu yerleşme sırasında da kasık ağrısı meydana gelebilir. Hormon artışıyla birlikte duygusallaşma görülen belirtilerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri