Regl döneminin bitmesinin ardından iki ya da üç gün içerisinde vücut kendi dengesine kavuşacaktır. Bu süreden sonra ağda işlemini yaptırılması daha sağlıklı ve daha uzun süreli olacaktır.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
Fakat buna rağmen bu dönemde epilasyon yaptırılmaması tavsiye edilir. Epilasyon ya da ağda için ideal dönem, regl dönemi sona erdikten sonraki 2 ya da 3. günden sonraki dönemdir. Regl döneminde epilasyon ve ağdadan uzak durmak daha uygundur.
Regl olmadan en az 5 gün önce ağda yapabilirsiniz. Regl dönemi öncesi kol, bacak ve bikini bölgesine ağda yapılabilir. Adetten kaç gün sonra ağda yapılmalı sorumuza gelecek olursak da adetimiz tamamen bittikten en az 3 gün sonra ağda yapılabilir.
Adetliyken ağda yapmanın pek fayda getirmeyeceğini söylemek gerekir. Özellikle bu dönemde yapılan ağdanın kısa zaman içerisinde tüy sorununu daha yukarı çekebileceğini söylemek mümkün. Böylece ay içerisinde iki ya da üç kere tekrarlanmasına sebebiyet verebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Regl döneminin bitmesinin ardından iki ya da üç gün içerisinde vücut kendi dengesine kavuşacaktır. Bu süreden sonra ağda işlemini yaptırılması daha sağlıklı ve daha uzun süreli olacaktır.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
AĞDA YAPMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN
Bunun için en doğru zaman ise regl döneminden sonraki haftadır. Çünkü bu haftada ağrı eşiğiniz oldukça yüksek olur ve acıya daha dirençli olursunuz. Ayrıca hormonlardan dolayı tüyler de daha yavaş çıkar.
Bu olumsuz durumları hiçbirimiz istemeyiz, değil mi? Regl iken kılları almanın günahı-sevabı sizinle Allah arasında olan bir şey olsa da, sağlığınız açısından regl dönemi bittikten sonra temizliğinizi yap (tır) manız daha doğru olacaktır.
Adet günleri hesaplanırken adetin ilk günü her zaman başladığı gün olarak kabul edilir. Hiçbir zaman bittiği günden itibaren hesaplanmaz.
Günah değildir fakat tavsiye edilen bir durumda değildir.
Sorusunun cevabı, oldukça net bir şekilde uzmanlar tarafından verilmiştir. Duştan sonra ağda yapmak en doğru karar olur.
Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Aktif Üye. Arkadaşlar akşam saat 11 gibi adet olduğunuz zaman o gün 1. gün mü sayılır yoksa bir sonraki gün mü 1. Gün sayılır.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Regl Döneminde Kıl ve Tüy Almak Zararlı mı? Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Düğün Ağdası/Epilasyonu ne zaman yapılmalı? Düğün ağdası veya epilasyon gelinlerin düğün öncesi uyguladığı bakımlardan biri. Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor.
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın . Ağdayı sürerken ince sürmeye özen gösterin ki kalın tabaka ağdanın çekilmesini zorlaştırır ve canınız acır . Sürüp çektiğiniz ağdayı arka arkaya aynı yere uygulamayın ki hem cildiniz daha fazla acımasın hem de tahriş olmasın.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
İşte ünlü tarihçilerin de kabul ettiği o gerçekler: Ama cariyelerin emelleri o kadar yüksekti ki, büre (boraks) ile zırnığın arsenik-kükürt karışımı) karıştırılarak, tüyleri alana kadar kaynatılan, sonra kurutulan ve gerektiğinde ısıtılarak tekrar kullanılan bir karışım ile tüylerden arınmaktan çekinmiyorlardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri